DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
İLÇEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORLAR

İLÇEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORLAR

ABONE OL
22 Ekim 2021 15:54
İLÇEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen YÖREX Fuarında Polatlı Ticaret Odası Üyesi Karemiş ve Ayçıtır markaları stant açtılar. Açılan standa fuar ziyaretçilerinin ilgisi büyük oldu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Bedri Sinan Taşpınar, Antalya’ya giderek Polatlı’nın başarılı firmaları Karemiş ve Ayçıtır stantlarını ziyaret etti.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği, ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ sloganıyla 11.kez gerçekleşen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Polatlı’nın yöresel ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Yöresel ürünlerin üretiminin sürdürülmesini teşvik etmek ve tanıtımını yapmak, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini arttırmak, yerel üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan YÖREX fuarı bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenleniyor. Fuarda Polatlı’nın başarılı markaları Karemiş ve Ayçıtır, ilçemizde üretilen ürünleri başarıyla tanıtıyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Bedri Sinan Taşpınar, Antalya’ya giderek Polatlı’nın başarılı firmaları Karemiş ve Ayçıtır stantlarını ziyaret etti.

KAREMİŞ VE AYÇITIR STANTLARINDA POLATLI’YI TANIYORLAR

Yöresel ürünlerin ticarileşme sürçlerini desteklemek, markalaşmalarını sağlamak, katma değerlerini arttırmak, bunları üretenlerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek ve bu ürünleri kamuoyuna mal etmek gibi amaçlarla düzenlenmekte olan YÖREX fuarında ziyaretçiler Karemiş ve Ayçıtır stantlarında hem Polatlı’yı hem de Polatlı’da üretilen birbirinden lezzetli ürünleri tanıyor.

YAĞCI: “KARADUTLU BOZAMIZ BU YIL DA YÖREX’TE EN ÇOK İLGİ GÖREN ÜRÜNÜMÜZ”

İlçemizi başarı ile temsil eden firmalardan Karemiş firması yetkilisi Müslüm Yağcı, yaptığı açıklamada; “Antalya’dan herkese merhaba. Polatlı‘nın bir markası olarak Antalya YÖREX fuarında yer almaktan onur duymaktayız. Polatlı’mızı en iyi şekilde buradaki misafirlerimize tanıtmak için tüm ekibimizle çabalamaktayız. Karemiş markası olarak daha önce de katılım sağladığımız bu fuarda gördüğümüz ilgiden dolayı hem mutlu hem de gururluyuz. Çünkü Polatlı’dan istenildiği zaman ulusal markaların çıkabileceğini görebiliyoruz. Bu yıl da güzel bir fuar geçireceğimizi düşünüyorum. Türkiye’de ilk ve tek olarak üretimini sağladığımız Karadutlu bozamız bu yıl da YÖREX’te en çok ilgi gören ürünümüz. Tabii ki bunun yanında daha birçok ürünümüz de değerli katılımcılar ve misafirler tarafından ilgi görmektedir. Tüm Antalyalı ve burada yaşayan Polatlılı hemşerilerimizi fuar alanında bizleri ziyaret etmesi için davet ediyoruz. Antalya’dan Polatlı‘ya kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.

AYTEKİN: “ALDIĞIMIZ YORUMLAR ÇOK İYİ”

Ayçıtır firma yetkilisi Oğuz Aytekin ise yaptığı açıklamada; “Ayçıtır markası olarak bu yıl da YÖREX fuarında yerimizi aldık. Bu fuarda markamıza olan ilgiden oldukça memnunuz. Daha önce de katılım sağladık ve aynı şekilde bu yıl da katılımımızı devam ettirdik. Polatlı markası olarak burada yer almaktan mutluyuz ve buradaki insanların markamıza göstermiş olduğu ilgiden de onurluyuz. Bildiğiniz gibi Polatlı bölgesinde yetiştirilen ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve bunun gibi birçok ürünü işleyerek ve paketleyerek burada ziyaretçilere sunuyoruz. Aldığımız yorumlar çok iyi. Bu da bizlerin doğru yolda ilerlediğini göstermekte. Umarız Polatlı’dan bizim gibi daha birçok marka ulusal marka haline gelerek Polatlı’mızın tanıtımında fayda sağlar. Polatlı markası olan Ayçıtır ve Karemiş olarak bu organizasyonda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bizi destekleyen herkese saygılarımı sunuyorum ve herkesi fuar alanımıza davet ediyorum” dedi.

10 BİNE YAKIN YÖRESEL ÜRÜN SERGİLENİYOR

76 il ve KKTC’den katılımın olduğu bu yılki YÖREX’te 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83’ü kadın kooperatifi olmak üzere toplam 150 kooperatif, 650’nin üzerinde firma, Anadolu’nun her köşesinden toplamda 10 bine yakın yöresel ürünü sergiliyor. Fuarda, 9 zincir market ve e-ticaret sitesi ile üreticiler ve katılımcıların yüz yüze iş görüşmeleri imkanı da bulunuyor. Bu kapsamda 1000’e yakın iş görüşmesi yapılması bekleniyor. Coğrafi işaretli ürün üreten ve ticaretini yapanlara ise e-ticaret ve dijital dönüşüm desteği eğitimleri veriliyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.