DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEMİR: “TÜRK ULUSU, CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAK GÜÇTEDİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • DEMİR: “TÜRK ULUSU, CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAK GÜÇTEDİR”

DEMİR: “TÜRK ULUSU, CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAK GÜÇTEDİR”

ABONE OL
29 Ekim 2021 13:21
DEMİR: “TÜRK ULUSU, CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAK GÜÇTEDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Demir, mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyet, hükûmet ya da devlet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği, ulusun, egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Türk ulusunun yaratılışına da en uygun olan yönetim cumhuriyettir.

Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…

Ülkemizde, Cumhuriyet ilk olarak Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, Atatürk tarafından 29 Ekim 1923’te kurulmuştur, 1924 Anayasası’nın I. maddesine göre, “Türkiye Devleti bir cumhuriyettir”. Bu madde, 27 Mayıs 1960 Anayasası’nda aynen yer almış ve aynı anayasanın 9. maddesinde şu şekilde bir hukuki kesinlik kazanmıştır: “Devlet şekli Cumhuriyet olduğu hakkında anayasa hükmü değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez”.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün dediği gibi;

”Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Atatürk’ün S.D. III, S. 71)

Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.”

Cumhuriyetin kurulması, tüm dünyaya ilan edilen bağımsızlık ve demokrasinin sönmeyen meşalesi olmuş, bilimin ve sanatın ışığında dünya ülkelerine örnek teşkil edecek müreffeh bir ülke olmamızın yolunu açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.