DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA “Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” UYGULAMASI

POLATLI’DA “Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” UYGULAMASI

ABONE OL
13 Kasım 2021 17:29
POLATLI’DA “Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” UYGULAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında Eskişehir – Ankara karayolu üzerinde bulunan polis uygulama noktasında, ilçe protokolünün katılımıyla emniyet kemeri denetimi yapıldı. Etkinliğe İlçemiz Kaymakamı Murat Bulacak, İlçe Emniyet Müdürü Şener Derin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Çinar katıldı.

Uygulamayla ilgili açıklama yapan Kaymakam Bulacak, trafikte emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası can kaybı riskini yüzde 45, yaralamalı kazalarda ise riski yüzde 60 azaldığını belirtti. Kaymakam Murat Bulacak, açıklamasında, “Emniyet güçlerimiz ile beraber asayiş kontrol noktasındayız. Ülke genelinde bu uygulama eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Normal şartlarda bütün güvenlik güçlerimiz her zaman bu uygulamaları yapıyorlar ama bu hafta özellikle emniyet kemerinin faydalarını dikkat çekmek amacıyla yapılmış bir uygulamadır.” dedi.

Kaymakam Murat Bulacak; trafikteki yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla kurallara uymak gerekiyor. Bu kurallara uyduğumuz takdirde çok daha iyi seyahat edeceğiz diye düşünüyorum. Bir hareketine bakar hayat sloganıyla yapılan bir uygulama ve emniyet kemeri uygulaması yapacağız. Kontrol edeceğiz uyarılarımızı yapacağız. Her ne şekilde kaza yaparsanız yapın emniyet kemeri takıldığı takdirde ciddi bir kurtuluş sağlayabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız, sürücülerimiz hepimiz, kendimiz kim araç kullanıyorsa herkes lütfen emniyet kemerimizi takalım ve sevdiklerimize, gideceğimiz yere, memleketimize, işimize sağlam ve sıhhatli bir şekilde ulaşalım.” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarında cankurtaran emniyet kemerine dikkati çekmek için başlatılan kampanya kapsamında ilçe protokolü eşliğinde uygulama yapılarak sürücülere uyarılarda bulunuldu; maske ve uyarıcı broşürler dağıtıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.