DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK: POLATLI’NIN 30 SENELİK SORUNLARINI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZÜYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • OVACIK: POLATLI’NIN 30 SENELİK SORUNLARINI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZÜYOR

OVACIK: POLATLI’NIN 30 SENELİK SORUNLARINI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZÜYOR

ABONE OL
10 Aralık 2021 16:24
OVACIK: POLATLI’NIN 30 SENELİK SORUNLARINI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Selami Ovacık, geçtiğimiz gün düzenlenen CHP İlçe Başkanlığı basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine ilişkin konuştu.

Ovacık, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ankara Büyükşehir belediyesi pandemi döneminde esnaflar başta olmak üzere  yaptığı sosyal yardımlarda  Belediye Başkanı Mansur  Yavaş ve ekibi   övgüyü hak eden  bir davranışta bulundu.   Ankara genelinde 153 bin aile  sosyal yardım alırken  pandemi döneminde bu sayı  203 bine çıkarıldı, tüm yardım talepleri karşılanmış oldu.  Ulaşım sektöründe özellikle şehir içi dolmuşları ve halk otobüsleri,  Ankara ve dış ilçeler  arası taşımacılık yapan esnafımıza  600 TL’den mazot desteği yapıldı. Esnaflarımıza, kâğıt toplayıcıları , seyyar satıcılar gibi dar gelirli ailelere madde  gıda desteğinde bulunuldu.

Özellikle son dönemlerde ekmekte fahiş fiyatlardan dolayı Polatlı’da 7 adet Halk Ekmek Büfesi önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. 1.25 kuruşa ekmek satışı yapıyor.  Fakir fukaranın temel gıdası ekmek  ve evine  günlük 5-6 ekmek gidiyor.  Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız; “Elimizdeki un stokları bitene kadar  ekmek satışlarımız 1.25 kuruştan devam edecektir” dedi.

POLATLI/İVEDİK İÇME SUYU ÇALIŞMASI BİTMESİ 3 YILI BULABİLİR

ASKİ faaliyetlerine ilişkin ise 29 Ekim 2020 yılında ihale yapılarak kazması vurulan  Polatlı/İvedik içme suyu çalışması devam ediyor.   İshale hattı  108 km 550 milyon TL’ye ihale edildi. 20 km çalışma tamamlanmış durumda.   Son dönemdeki kur artışlarından dolayı  sanırım bir fiyat farkı talebi olacak. İlgili firma Belediye Başkanımızla tekrar görüşüldüğünde çalışmanın tamamlanmasının 3 yılı bulacağı  görüşü hakim. Bu Ankara büyükşehir Belediyesinin  elinde olan bir durum değil tamamen şirketin temini ile ilgili bir durum ilerde açıklamalarda bulunacağız. 25 yıldır Polatlı’da  hanımlar kireçli ve sert suyu kullanmakta ve bir dönem de içmek durumunda kalmıştık. Yüzükbaşı içme suyu hattı ömrünü tamamlamak üzere yaklaşık 25 yıl oldu. Yüzükbaşı içme suyu hattı üzerine 14 adet ana vana koyularak su hattındaki patlamalardan dolayı 3-4 günlük su kesintileri ortadan kalkmış oldu.

POLATLI 30 SENEDİR İHMAL  EDİLDİ

Polatlı 30 senedir alt ve üst yapı konusunda ihmal  edildi. 30 senenin sorunlarını Ankara Büyükşehir belediyesi çözüyor. İçme suyu hattı yenileme çalışması devam ediyor. Şehitlik   mahallesi ve Sanayi bölgesini ilgilendiren sel suyu  yüz döşemeleri bitti. Kesin kabulü yapılacak. ASKİ   ekipleri  Sanayi ve Atatürk caddesinin asfaltlanmasına dönük çalışmalara başlıyor.  Polatlı’da kırsal mahallerimizin gölet  temizlik çalışmaları yapılmış durumda, son dönem yakın tarihte Karacaahmet  türbemizin tadilat çalışmaları başladı. Gedikli mahallemizde de tarihi  çeşme revize ediliyor.

17 BİN 200 ÇİFTİMİZE  12 BİN TON  TOHUM DAĞITIMI YAPILDI

Kırsal Kalkınmada Ankara Büyükşehir Belediyesi hükümete örnek olacak tarzda  projeler geliştirdi ve uyguladı .  Çiftçilerimiz tarafından çok güzel karşılık buldu. Çiftçilerimize hibeli  meyve ve sebze fideleri dağıtımı yapıldı, fiğ ve nohut  tohumları, ve bu sene özellikle ses getiren buğday arpa tohum dağıtımları yapıldı. Ankara genelinde 17 bin 200 çiftimize  12 bin ton  tohum dağıtımı yapıldı. Bu  dağıtımın 9 bin tonu buğday 3 bin tonu arpa oldu.  Yılbaşından sonra Çiftçilerimize yönelik mazot desteği gündeme gelecek. Gene Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal yardımlar konusunda büyükşehirlerimize talimatı kapsamında Kara kış destek  paketi adı altında ilk  defa açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyemiz oldu. Kara kış destek paketi 600 bin TL’yi kapsıyor. 16 kasım itibari ile 186 bin 209 ailenin başkent kartlarına 4 ayda   2.150 TL’den    4 milyon  349  bin TL Yatırıldı. Doğalgaz desteklerinin ilk taksiti 500 TL yatırıldı.

POLATLI BELEDİYESİNDE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN S’SİNİ GÖREMİYORUZ

Ankara Büyükşehir belediyesinin Sosyal Belediyecilik icraatlarına bulunmasına rağmen  Polatlı’ya yansıması noktasında Polatlı Belediyesi’nde bunun s’sini bile göremiyoruz.  Bunu mecliste de dile getirdim. Polatlı’da pandemi döneminde 2021 bütçesinde 4 milyon olan sosyal yardımlar bütçesinden 1 milyon TL tasarruf edilerek  sanki övünülecek  bir şeymiş gibi anlatıldı. Özellikle küçük esnafımız inim inim inlerken, kadın girişimlerimiz kiralarını ödemekte zorlanırken onların hepsi göz ardı edildi. 150 Trilyonluk bütçeden 1 milyon tasarruf etsen ne olur etmezsen ne olur?  Bu kabul edilebilir bir şey değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.