DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YUNUS EMRE, POLATLI’DA ANILDI

YUNUS EMRE, POLATLI’DA ANILDI

ABONE OL
13 Aralık 2021 10:25
YUNUS EMRE, POLATLI’DA ANILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı kapsamında geçtiğimiz gün Polatlı Halk Eğitim Merkezinde  Yunus Emre Anma programı düzenlendi. Programın ardından Yunus Emre resim sergisi açıldı. Sergide 30 eser yer aldı.

Programa; Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, kamu kurumları daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri ve  çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını Polatlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Dönmez yaptı. Dönmez; “Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Anadolu’da Türkçe şiirinin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Türkçenin edebiyat ve medeniyet dili haline gelmesine ve Türk kültürünün Anadolu’da kökleşmesine öncülük etmiştir. Milletimizin “Bizim Yunus” olarak bağrına bastığı Yunus Eme, şiirleriyle sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun, birliğin, barışın ve esenliğin sözcüsü olmuştur.

Evrensel bir dile, duyuşa ve söyleyişe de sahip olalı Yunus, müşterek insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle Çağlar ötesine seslenebilmeyi başarabilmiş bir şairdir. Yunus Emre’nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemizde bir kez da hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının “Bizim Yunus” olarak anılması Yunus Emre’nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliği bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler tertiplenmesine karar verilmiştir”diye konuştu. Yunus Emre şiirlerinin ney dinletisi eşliğinde okunduğu programın ardından sergi açılışı yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.