DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK’TEN ‘ASGARİ ÜCRET’ YORUMU: AÇ KALMAKTAN HALLİCE

ÖZTÜRK’TEN ‘ASGARİ ÜCRET’ YORUMU: AÇ KALMAKTAN HALLİCE

ABONE OL
20 Aralık 2021 16:31
ÖZTÜRK’TEN ‘ASGARİ ÜCRET’ YORUMU: AÇ KALMAKTAN HALLİCE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk, yüzde 60’ı geçen yıllık gerçek enflasyon ve durdurulamayan hayat pahalılığının karşısında iktidarın öve öve bitiremediği yeni asgari ücretin, 2-3 ay içerisinde eriyeceğini ve yapılan zammın milyonlarca asgari ücretli ve aileleri için ‘aç kalmaktan hallice’ mesafesinde olduğunu belirtti.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Öztürk, “Yeni yapılan zamla birlikte asgari ücret saat başı brüt 1 dolar 20 sente yükseldi. Bizi kıskanan Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de ortalama saat başı 12 dolar.  Yani o ülkelerdeki asgari ücretlinin 1 saat çalışarak alabileceği ürün için bizim asgari ücretlimiz köle gibi 10 saat çalışarak ancak alabilecek.   İktidarın öve öve bitiremediği, ‘büyük zam yaptık’ dediği yeni zamlanmış asgari ücretin durumu bu.  Yaptıkları bu zam da yüzde 60’ı geçen enflasyon karşısında 2-3 ayda eriyip gidecek maalesef. Ülkedeki açlık sınırının 4 bin lira seviyesinde olduğunu düşünürsek, 7 milyon insanı ve ailesi önümüzdeki birkaç ayda yeniden açlık sınırının altında kalmaya mahkum etmiş olacaklar.” şeklinde konuştu.

EKONOMİK KRİZİN TEK MÜSEBBİBİ İKTİDARDIR!

Ülkede yaşanan ekonomik krize ve dövizin astronomik yükselişine de değinen Öztürk, “İktidar ha bire düşmanlar uydurup sorumluluğu başkasının üzerine atma derdine. Halbuki bütün bu durumun sorumlusu 19 yıldır borç faiz zam vergisi ekonomisini uygulayan iktidarın ta kendisidir. İktidar ekonomik krizin suçunu bugüne kadar dış güçlere, zincir marketlere, patatesçilere, soğancılara pandemiye bağlıyordu. Şimdi yeni suçlu stokçular oldu. Stokçuluk; enflasyonun sebebi değil sonucudur. Stokçuluk, sizin 19 senedir uyguladığınız beton ve çimento ekonomisinin sonucudur. Borç faiz ekonomisi yüzünden kaynak ihtiyacını dış borçla karşıladığınız için dövize olan talep dövizi fırlatıyor. Dövize olan talep de dışa bağımlı bir ekonomide enflasyonu, fiyatları patlatıyor. Böyle olunca da ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bu matematik ve ilmi gerçeklere rağmen çıkıyorlar, “Ah şu stokçular, ah şu dış güçler yok mu?” diyorlar. Fiyatların yükselmesinde, dövizin, enflasyonun patlamasında; patatesçinin, marketçinin, stokçunun suçu yok. Bu tablonun tek müsebbibi iktidardır.” İfadelerini kullandı.

MİLLET BİR AN EVVEL SEÇİM SANDIĞINI GÖRMEK İSTİYOR

Bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Öztürk milletin artık dayanacak gücünün kalmadığını, Çin modeline başka söylemlere karnının tok olduğunu ve milletin bir an önce seçim sandığını önünde görmek istediğini söyledi. Öztürk, milletin 54. Hükümet döneminde asgari ücretliye emekliye memura yüzde 100’ün üzerinde zam veren rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ve Milli Görüş iktidarına büyük özlem duyduğunu ve milletin Çin Modeli değil Milli Görüş modeli istediğini de belirtti.

‘İKTİDARIMIZDA BORÇ VE FAİZLE DEĞİL ALIN TERİ İLE KALKINMA DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ’

İktidara geldiklerinde 150 milyar dolarlık kaynak paketlerinin hazır olduğunu ve borçla faizle günü kurtarma değil alın teri ile kalkınma dönemini başlatacaklarını söyleyen Öztürk, “Üreterek ihraç ederek hep birlikte zenginleşeceğiz. Tarım ve hayvancılıkta; sanayi ve teknolojide üreten ve ihraç eden Türkiye’yi hayata geçireceğiz. Yeniden Refah iktidarında milletimizin çektiği maddi ve manevi sıkıntılar son bulacak, Yaşanabilir ve Yeniden Büyük Türkiye hedefine ulaşılacak.” Vaadinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.