DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK: “ANKARA SADECE BİR KENT DEĞİL YÜCE TÜRK MİLLETİNİN SARSILMAZ İRADESİDİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ÖZTÜRK: “ANKARA SADECE BİR KENT DEĞİL YÜCE TÜRK MİLLETİNİN SARSILMAZ İRADESİDİR”

ÖZTÜRK: “ANKARA SADECE BİR KENT DEĞİL YÜCE TÜRK MİLLETİNİN SARSILMAZ İRADESİDİR”

ABONE OL
27 Aralık 2021 13:59
ÖZTÜRK: “ANKARA SADECE BİR KENT DEĞİL YÜCE TÜRK MİLLETİNİN SARSILMAZ İRADESİDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk Atatürk’nün Ankara’ya Gelişinin 102. Yıl dönümü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Öztürk mesajında Atatürk’ün Ankara’sının, Atatürk’e layık bir kent olması çabası içerisinde olduklarını belirterek, kısa zamanda Dünya başkentleri arasında yer alacağını ifade etti.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlatmış olduğu bağımsızlık mücadelesi 27 Aralık 1919’da Ankara’da Cumhuriyet meşalesinin yakılmasıyla devam ettiğini belirten  İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, ‘’ Cumhuriyet’imizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk istikbalinin ve milli mücadelemizin dönüm noktasının gerçekleştiği  Ankara’ya gelişinin 102. yılını kutluyoruz.  Ankara hem Kurtuluş Savaşı’nın karargahı olmuş hem de yeni kurulan Cumhuriyeti’mizin temellerinin atıldığı şehir olmuştur.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Anadolu yolculuğu 27 Aralık 1919’da Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı ve bağımsızlığımızın sembolü olan Ankara’ya gelerek tamamlamıştır. Bu nedenle Ankara sadece bir kent değil yüce Türk milletinin sarsılmaz iradesidir. ‘’ sözlerine yer verdi.

Ankara’yı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir kent yapma çabası içersinde olduklarını belirten Öztürk, ‘’ Biz Ankaralılar olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu başkentimiz Ankara’yı sadece ülkemizin başkenti değil dünya başkentleri arasında layık olduğu konuma getirmek için çabalıyoruz. Ankaralılar olarak, Atatürk’ün Ankara’sını; Atatürk’üne layık bir kent yapma gayret içersinde olduğumuzu ifade ediyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Tüm Ankaralı hemşehrilerimizin ve milletimizin  bu önemli günü olan; 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıl dönümünü kutluyorum. ‘’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.