DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KADINLAR TEK SES OLDU ‘YÖNETİM VE SİYASETTE BEN DE VARIM’

KADINLAR TEK SES OLDU ‘YÖNETİM VE SİYASETTE BEN DE VARIM’

ABONE OL
31 Aralık 2021 10:13
KADINLAR TEK SES OLDU ‘YÖNETİM VE SİYASETTE BEN DE VARIM’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile uygulamaya konulan Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında kadınlara yönelik çalışmalarını başarıyla sürdüren Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi’nde kadınların yerel yönetim ve siyasette var olması ve katılım sağlaması amacıyla ‘Yönetim ve Siyasette Ben de Varım’ semineri gerçekleştirildi.

Anlamlı seminere Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Salih Tekeli, Ak Parti İlçe Başkanı Aysel Demir, MHP İlçe Başkanı Uğur Güngör, CHP İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, Polatlı Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Yetkilileri, Oda ve Dernek Başkanları, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın eşi Şaduman Yıldızkaya ve yüzlerce kadın katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nden Uzman Oğuzhan Gürsoy’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde katılımcılara kadının yönetim ve siyasetteki yeri, yerel mekanizmalara eşit katılımı ve yerel yönetimde kadın gücü gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Kadın Dostu Kent unvanını alabilmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Polatlılı kadınlar el ele birlik ve beraberlik mesajları verdi.

MECLİS ÜYESİ ÖZTÜRK; “KADIN DOSTU KENT HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

‘Yönetim ve Siyasette Ben de Varım’ seminerinde konuşan Polatlı Belediye Meclis Üyesi Serpil Öztürk konuya ilişkin; “Belediye Meclisimizde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda hayata geçirilen Yerel Eşitlik Eylem planı kapsamında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak şehrimizde kadınlarımıza yönelik çalışmalarımıza birbirinden farklı projeler, eğitimler ve seminerler eşliğinde devam ediyoruz. Tüm kadın meclis üyelerimizin çabalarıyla hanımefendilerin yerel karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerine kolay erişiminin sağlandığı, çalışma yaşamında eşit yer aldığı ve şiddete maruz kalmadığı bir şehir için ‘Kadın Dostu Kent’ hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu anlamlı seminerin düzenlenmesinde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyelerimiz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Katılımlarıyla bizleri mutlu eden tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımlar sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.” Cümlelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.