DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKANLIK YARIŞINI KARACA KAZANDI

BAŞKANLIK YARIŞINI KARACA KAZANDI

ABONE OL
3 Ocak 2022 13:19
BAŞKANLIK YARIŞINI KARACA KAZANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Pazarcılar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurul toplantısı Cumartesi günü yapıldı.

2022 yılının ilçe genelinde ilk kongresini yapan esnaf Odası Polatlı Pazarcılar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası oldu. Katılım sayısının oldukça yüksek olduğu genel kurulda adaylar kardeşlik ve dostluk mesajları verdi. Kongrede Polatlı’da pazarcılık yapan 445 delege sandık başına geçti. Seçime iki liste halinde Aykut Hakbilir ve mevcut başkan Ali Karaca başkanlık için yarıştı. İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün divan başkanlığı görevini yürüttü. Genel Kurulda mevcut başkan Ali Karaca rakibi karşı 242 oy alarak güven tazeledi. Aykut Hakbilir ise 197 oy aldı.

KARACA: PANDEMİ DÖNEMİNDE BIRAK 10 YIL GERİYE GİTMEYİ 10 YIL İLERİYE GİTTİK

Polatlı Pazarcılar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Ali Karaca konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Biz kocaman bir aileyiz. 4 yıl biter  4 yıl sonra yeniden huzuruna çıkarız genel kurul kimi seçerse  seçilecek arkadaşımız  bizleri temsilen başkanlık yapar. Haklarını hukuklarını ve bizi her platformda hakkımızı aramakla yükümlüdür.  Son dönemde pandemi dolayısı ile en çok mağdur olan kesim esnaf ve sanatkardır. 2,5 milyon esnaf sanatkarın 15 yıl geriye gittiği dönemde 2 yıl boyunca kepenk kapatan  kahvecisi, şoförü, lokantası kafecisi var. Gerçekten 10 yıl geriye gittiler. Pazarcı esnafı bırak 10 yıl geriye gitmeyi 10 yıl ileriye gittik. Gıda sektörü  büyük market ve avmlerle mücadele ederken biz pazarcılar sahada  hastalığa yakalanma riskine karşı tezgâh açtık ve halkımızın gıda ihtiyacını tedarik ettik. Cenazelerimizde, düğünlerimizde her zaman özellikle tuhafiyeci kardeşlerimiz, sebzecimiz, balıkçımızın hepsinin yanında oldum. Onların sorunlarında yanlarında olmadıysam göz ardı ettiysem Allah bana buraları bana nasip etmesin. Pazarda hırsızlık olaylarımızda tuhafiyede 15 bin liralık ürün çalındı reklam olmasın diye söylemedik cebimden vermedim mi? Bugün Polatlı’yı değil Türkiye’yi temsil ediyorum,  20 milyon nüfusun Pazarcılar Odası Başkanı Polatlı da bundan daha büyük gurur var mı?” Dedi.

OY KULLANIMI 17.00’DA SONA ERDİ

01 Ocak 2022 Cumartesi günü saat: 12.30 ‘da başlayan kongrede saat:14.00 itibari ile seçimlere geçildi. Saat:17.00’a kadar devam eden oy kullanma işlemin ardından ilçe seçim kurulu tarafından sandıklar açılarak oylar sayıldı. İki sandıkta ayrı ayrı  açılan oy sayımı esnasında kongre salonunda  heyecan hat safhadaydı. Hem başkan adayları hem de pazarcı esnafı pür dikkat sayımı izledi. Kongrede her hangi bir olumsuzluğa karşın hem Polatlı ilçe emniyet personelleri hem de çevik kuvvet hazır bekledi.

KARACA: POLATLI KAZANDI, PAZARCI ESNAFI KAZANDI

1 no’lu sandıktan Aykut Hakbilir: 97, Ali Karaca: 133 oy, 2 no’lu sandıktan Aykut Hakbilir: 103 , Ali Karaca : 106 oy alırken 6 oy geçersiz sayıldı. Toplamda 445  delege oy kullandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yeniden başkan seçilen mevcut Başkan Ali Karaca, Polatlı kazandı, pazarcı esnafı kazandı  yine hep birlikte yan yana omuz omuza tezgahlarımı açıp ekmeğimizin peşinde olacağız” dedi. Seçim sonunda aday Aykut Hakbilir mevcut başkan Ali Karaca’yı tebrik ederek kongreye katılım sağlayan pazarcı esnafına teşekkür etti.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELLİ OLDU

Başkan: Ali Karaca. Yönetim Kurulu Asil Liste; “Harun Karataş, Ümüt Yücel, Veysel Yıldız, Hasan Yılmaz, Nuran Atay, Muttalip Akman.” Denetim Kurulu Asil Liste; “Ferruh Yaman, Cüneyt Çil, Yasin Yücel.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.