DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA: “COVİD-19 VİRÜSÜ TÜM EKONOMİK SEKTÖRLERİ BALTALADI”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • SAKARYA: “COVİD-19 VİRÜSÜ TÜM EKONOMİK SEKTÖRLERİ BALTALADI”

SAKARYA: “COVİD-19 VİRÜSÜ TÜM EKONOMİK SEKTÖRLERİ BALTALADI”

ABONE OL
6 Ocak 2022 16:24
SAKARYA: “COVİD-19 VİRÜSÜ TÜM EKONOMİK SEKTÖRLERİ BALTALADI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA, geride bıraktığımız 2021 yılına ilişkin değerlendirmede bulundu. Sakarya ayrıca 2022 yılı hakkında görüşlerini açıkladı.

Başkan SAKARYA 2021 yılı ile ilgili değerlendirmesini ve 2022 yılı hakkında görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi:

“2021 yılı tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz için ve haliyle bizim içinde zor bir yıl olarak geçti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tüm ekonomik sektörleri baltaladı. Üyelerimizin bu süreci en hafif şekilde atlatmaları için şahsım , Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirme gayreti içerisinde olduk. 2020 yılında başlayan 2021 yılında  da devam eden yaşadığımız olumsuz konjonktüre  rağmen odamız genel sekreterlik  birimi başta olmak üzere, oda sicil birimi, ticaret sicil birimi, muhasebe birimi, akreditasyon ve kalite yönetim temsilciği birimi, proje birimi, basın yayın ve bilgi işlem birimi olarak üyelerimizin menfaatine olacak her türlü çalışma ve proje için hizmetlerimize ara vermeden devam ettik. Biz Ticaret Odası ailesi olarak 2022 yılında da planladığımız stratejik plan ile faaliyetlerimizin yanı sıra ilçemiz için faydalı olduğunu düşündüğümüz her türlü çalışmanın içinde olacağız ” dedi.

Başkan SAKARYA; Polatlı Ticaret Odası’nın 2021 yılında başta üyeleri olmak üzere ilçe vatandaşlarının menfaatlerine olacak şekilde yürüttükleri çalışmalar hakkında  şu açıklamalarda bulundu.

POLATLI SOĞANIN MARKA TESCİLİNİ TİCARET ODASI OLARAK BİZ  ALDIK

Polatlı Ticaret Odası’nın girişimleri ile Polatlı’da üretilen başlıca tarım ürünlerinin ilk sırasında yer alan soğan Polatlı’nın ilk  tescilli ürünü oldu. Uzun zamandır planlarımız arasında yer alan coğrafi işaretli ürünler arasına Polatlı Soğanını dahil etmek bizim dönemimize nasip oldu. Türkiye nüfusuna göre tüketimin % 36’sını karşılayan sofralarımızın vazgeçilmezi Polatlı Soğanının markalaşarak iktisadi anlamda değerine değer katacağından şüphemiz yoktur.  1 Mayıs 2020 tarihinde Türk Patent Kurumuna yaptığımız başvuru 4 Ocak 2021 tarihli 92 sayılı Resmi coğrafi işaret ve geleneksel ürün bülteninde nihai sonuca ulaşmıştır.

ÜYELERİMİZ İÇİN HER AN HER ALANDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK

Odamız eğitim salonunda yaptığımız bilgilendirme toplantısı ile gıda sektöründe hizmet veren üyelerimize  sertifikalı Temel Hijyen Uygulamaları Gıda Hijyeni  (covid-19 ) eğitimi düzenledik.

Ramazan ayı münasebetiyle Sosyal Yardımlarımız kapsamında 800  aileye gıda paketi dağıttık. 2021-2022 eğitim öğretim yadımlarımız kapsamında 625 ihtiyaç sahibi öğrencimize kırtasiye desteği sağladık.

YAPILANDIRMA FIRSATI İLE  ÜYELERİMİZİN GECİKME ZAMLARINI SİLDİK

Yapılandırma fırsatı ile üyelerimizin geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarını silme fırsatı sunduk. 2020 yılında olduğu gibi 2021  yılında da uygulamaya konulan yapılandırma fırsatı ile yürüttüğümüz süreçte 75 üyemizin borçlarının gecikme zamlarını sildik.

ARABULUCULUK VE HUKUK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ İLE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Üyelerimize buradan hatırlatma yapmak istiyorum, üyemiz olan her işletme ve çalışanları odamızdan Cuma günleri için randevu alıp, hukuk danışmanımızla yüz yüze görüşüp, hukuki konularda destek alabilirler.Bunun yanı sıra Arabuluculuk Hizmet Ofisimizi 2020 yılı başında faaliyete geçirdik. Başlattığımız arabuluculuk hizmeti ile hukuki konularda çözümsüzlüğe düşen tüm üyelerimiz ve vatandaşlarımız odamız ile görüşüp hizmet alabilirler. Bu hizmeti yine ilçe vatandaşlarımızın hizmetine  ücretsiz olarak sunmaya devam ediyoruz.

MEGİP KAPSAMINDA İŞSİZ GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLADIK

2021 yılı içerisinde MEGİP programı kapsamında ; Satın Alma Görevlisi ve Kaynakçılık  kursu düzenledik, 11 firma 37 kursiyer bu kurstan faydalandı.  Ayrıca odamız web sitesi ve sosyal medya hesaplarında üyelerimizin iş ilanlarını ‘’İş Sizi Arıyor’’ adı altında yayınlayarak yüzlerce işsiz vatandaşımıza iş imkanı sağladık. Bu konuda üyelerimizden ciddi anlamda geri dönüşler almaktayız. Bana göre Oda olarak yaptığımız en keyifli faaliyet  insanları iş sahibi yapmak diye düşünüyorum.

MARKA TESCİLİ VE MAHREÇ İŞARETLİ ÜRÜNLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTTÜK

6769 Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında  16.04.2021 tarihinde ‘’Polatlı Soğanı’’nın mahreç işareti coğrafi işaret tescili yapılmıştır. ‘’Polatlı gözlemesi’’nede coğrafi işaret başvurusu yapılmış olup, tescil süreci beklenmektedir.

İLÇEMİZİN YARARINA OLACAK ÇALIŞMALAR İÇİN PROJELER YAZDIK

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ” Polatlı Ticaret Odasından Dev Lobi Hamlesi”’ adlı proje sunuldu.. Ajans tarafından onaylanan projemizin uygulama süreci başlamıştır.  2021 yılının son döneminde Ankara Kalkınma Ajansının Mali Destek Programı Kapsamında ‘’Bölgende Eğit, Bölgende İstihdam Et’’ isimli projemizi sunduk değerlendirme sonucunu bekliyoruz.

BİR YILDA ODAMIZA 141 YENİ KAYIT YAPILDI

2021 yılı başından bu yana  toplamda 141 yeni kayıt yapıldı. Bu kayıtların 35’i  anonim şirket, 19’u gerçek kişi işletmesi, 86’sı limited şirket, 1’i kooperatiftir. Ayrıca oda sicil birimimizde 36 adet kapasite raporu, 37 adet iş makinesi ruhsatı, 11 adet ekspertiz raporu, 23 adet dolaşım belgesi onayı yapıldı.

YIL İÇERİSİNDE EĞİTİMLERİMİZ GEREK YÜZ YÜZE GEREK ONLİNE OLARAK DEVAM ETTİ

Üyelerimize ve çalışanlarımıza mesleki ve kişisel eğitimlerin verilmesi kapsamında odamızda 10 eğitim düzenlenmiş olup bunlardan bazıları ” Gıda Hijyen Eğitimi, Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı, Ipard Destekleri bilgilendirme toplantısı, Kriz Yönetimi Eğitimi (Kobilerin covid 19 sürecinde yapacaklarını anlattık.) Tübitak destekleri bilgilendirme toplantısı, Vergi Suç ve Cezaları ile Vergi Cezalarını Ortadan Kaldıran Haller ve Adli Çözümler Webinarı, Kişisel Verileri Koruma Kanunu Verbis Cezaları Ve Firmaların Yapması Gerekenler Webinarı, Sosyal Medyada İleri Satış Teknikleri webinarı, Kosgeb Kobigel ve Hızlı Kredi Destek Programı Bilgilendirme Webinarı, Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi(online)’dir. ” Eğitimlerimizin birçoğu  tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVİD-19 Salgını sebebi ile pandemi sürecinde olduğumuzdan ötürü online video konferans yöntemi ile zoom meetings programı üzerinden gerçekleştirildi. Üyelerimizin eğitimlere göstermiş olduğu memnuniyet oranı %88’in üzerinde.

ODAMIZ VE MEYBEM ORTAKLIĞI İLE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI DÜZENLEDİK

Odamız ve TOBB iştiraki olan  MEYBEM işbirliği ile mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmaları bu yılda diğer yıllar gibi devam ettirilmiş olup yıl içerisinde farklı meslek kollarında  12 mesleki yeterlilik sınavı düzenlenerek 105 kişinin belge almasına destek sağlanmıştır.İnşaat,Sanayi,Oto alım satım,Emlakçılık başta olmak üzere bir çok meslek kolunda sınavlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız odamıza 2 fotoğraf ve kimlikleri ile birlikte gelebilirler.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA RAPORLAR HAZIRLAYARAK SEKTÖRÜN NABZINI TUTTUK

Bölge, ülke ve dünya genelindeki  ekonomik ve sosyal verilerin üyelere ve kamuoyu ile paylaşımı için ” odamız yeni hizmet binası için ihtiyaç tespit etmeye yönelik bilgilere ulaşabilmek amacıyla  “Yeni Hizmet Binası SWOT Analizi İhtiyaç Tespit Raporu” çalışanların ve üst yönetimin kişisel ve mesleki yeterliliklerinin gelişimine yönelik eğitim çalışmalarının yapılması için ihtiyaç   tespit etmeye yönelik bilgilere ulaşabilmek amacıyla ” Eğitim İhtiyaç Analiz Raporu”, Üye İhtiyaçlarının Belirlenmesi ve Bölgesel Çözüm Odaklı Hizmet Anlayışının Uygulanması amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında  ” Üye Ziyaret Raporu”,”Polatlı Dış Ticaretinin Mevcut Durum ve Potansiyelinin Tespiti Raporu”, Odamız  politikalarını gerçekleştirmek ve üyelerin oda ile iletişimini ve etkileşimini arttırılması, hedeflerle ilişkili yönetişim süreçlerinin içselleştirilmesinin sağlanması amacıyla “Swot Analizi Raporu” hazırlanmıştır.  

KARDEŞ ODA PROTOKOLLERİMİZLE ODALAR ARASI İLETİŞİMİMİZİ ARTIRDIK

Odalar arası iletişimi güçlendirmek ortak toplantılar düzenleyerek hizmet standartlarını yükseltmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği sağlamak amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler (İşverenler) Örgütleri Konfederasyonu ve Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile  Kardeş Oda Protokolü imzalanmıştır.

HİZMET KALİTEMİZİ ARTIRMAK İÇİN KIYASLAMA ÇALIŞMALARI YAPTIK

Diğer Oda/Borsalarla iletişim içerisinde olmak ,istişare toplantısı gerçekleştirmek iyi uygulama örneklerinin odamızda uygulanmasını sağlamak amacıyla Ankara Oda/Borsalar Arası Kıyaslama Toplantısı , Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Kıyaslama Ziyareti ve Odamız ev sahipliğinde Beypazarı Ticaret Odası, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde kıyaslama çalışması  gerçekleştirdik.

İNDİRİM  PROTOKOL LİSTEMİZİ GENİŞLETTİK

Polatlı Ticaret Odası üyeleri, çalışanları ve onların birinci dereceden yakınlarının faydalanabileceği indirimler için 2021 yılında  toplamda 12 adet protokol imzalanmıştır. 2021yılında indirim protokolü imzalanan firmalar ise şu şekildedir; Şekerbank ile  finansman protokolü , Balkan Tercüme Eğitim Dan. Yaz. ve Tic. Ltd.Şti, Prestige Thermal Hotel Spa & Wellness Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Her Yerde Eğitim Turizm Medikal Ticaret Limited Şirketi ( Batur Education), Özel Teorik Eğitim Hizmetleri Yayın Dağıtım Ticaret Limited Şirketi, Edenred  Kurumsal Çözümler A.Ş.

bunların dışında Karatay Üniversitesi ve Sam Başkent Ağız ve Diş Sağlığı merkezi ile protokollerimizi yeniledik. Protokollerimiz kapsamında; Halk Bankası Şubesi  arasında “TOBB Logolu Paraf Kart Protokolü “,  Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile , ‘esnafa bahar geldi’ kampanyası protokolü , Vakıf Katılım Bankası ile finansmana erişimin kolaylaştırılması için protokol imzaladık.

İŞKUR VE KOSGEB TEMSİLCİĞİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ

İlçede Kosgeb ve İşkur temsilciğinin tek adres olan odamızda vatandaşların ücretsiz ve aracısız olarak devlet destekleri hizmetlerinden faydalanmalarına olanak sunulmaktadır.

2022YILINDA HİZMET BİNAMIZI ÜYELERİMİZE YAKIŞIR HALE GETİRECEĞİZ

2022 yılının ilçe vatandaşları için hayırlı bir yıl olması temennilerini ileterek sözlerine son veren Başkan SAKARYA; ” 2022 yılında üyelerimize hizmet çıtamızı yükseltmek için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam edeceğiz. Bunun en güzel örneği de hizmet binamızın inşaatı olacak. Üyelerimize ve ilçe vatandaşlarımıza daha modern, daha kaliteli hizmet verebilmek için binamızda youtube canlı yayın stüdyomuzu oluşturacağız, yine bu kapsamda toplantı salonumuzu verimli bir hale getireceğiz, kütüphane ve fuaye alanı da yeni hizmet binamızda oluşturacağımız alanlardan başlıcaları olacak.  2022 yılının tüm dünyada   ülkemizde ve ilçemiz de ticari hayatın verimli bir yıl olarak geçmesini diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.