DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKAN YAŞAR, GÜVEN TAZELEDİ

BAŞKAN YAŞAR, GÜVEN TAZELEDİ

ABONE OL
10 Ocak 2022 17:28
BAŞKAN YAŞAR, GÜVEN TAZELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda seçime tek aday olarak giren mevcut Başkan Davut Yaşar, yeniden Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı seçildi. Genel Kurul Toplantısına Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Belediye meclis üyeleri, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, siyasi parti temsilcileri, Ankara ve Polatlı’dan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve üyeler katıldı. ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar Genel Kurul’un Divan Başkanlığı görevini yürüttü.

YAŞAR, FAALİYET RAPORUNU OKUDU

Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılları Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuyan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Davut Yaşar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Göreve başladığımız günden bu yana siz değerli üyelerimizin ticaret hayatını daha kolay ve daha uygun nasıl idame edilebilir düşüncesiyle hareket etmeye çalıştık. Yapılabilecek en iyi hizmetleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye çalıştık. Bu hizmet faaliyetlerimizden bazıları şunlardır.”

TERAZİ MUAYENE VE DAMGA HİZMETİ

“Üyelerimizin her yıl terazi muayene ve damga işlemleri odamız tarafından titizlikle yürütülmektedir.”

TEKEL RUHSATLARI SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ

“Her yıl mart ayı sonuna kadar olan tekel ruhsatları süre uzatım işlemlerini yaptırıp, üyelerimizi hem ziyaret ediyorum hem de evraklarını kendilerine teslim ediyorum.”

YERLİ ÜRETİM LOGOLU RAF ETİKETİ

“Yayımlanan kanun gereği raf etiketlerinde “Yerli Üretim” logosu zorunlu hale getirilmiştir. Bundan dolayı üyelerimizin mağduriyet yaşamamaları açısından odamız tarafından yerli üretim logolu raf etiketi kanuna uygun yaptırılıp üyelerimize dağıtımı yapılmıştır.”

ÜCRETLİ POŞET UYGULAMASI

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirli kalınlığın üzerinde olan plastik poşetler ücretlendirilmiştir. Bu uygulama kapsamında kanuna uygun atış yaptırılıp üyelerimize dağıtımı yapılmıştır.”

AŞURE DAĞITIMI

“Muharrem ayı nedeniyle üyelerimizin ahrete intikal eden yakınları adına çarşı camiinde mevlid-i şerif okutularak aşure dağıtımı yapılmıştır. Pandemiden dolayı ara verilmiş olup inşallah en kısa zamanda tekrar faaliyetimize devam edeceğiz.”

REKLAM PANOSU

“Ramazan ayı dolayısıyla hayırsever vatandaşlardan üyelerimizin veresiye defterlerini kapatmaları ve yerli esnafımızdan alış veriş yapılması ile ilgili Polatlı genelinde çeşitli yerlerde bulunan reklam panolarına afişler hazırlanıp Sayın Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’nın desteği ile yayınlandı. Desteğinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.”

EKMEK AFİŞİ

“Bilindiği üzere bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınını durdurmak ya da yayılma hızını yavaşlatmak için bir takım tedbirler alındı. Bunlardan en önemlisi hijyen tedbirleri oldu. Bu nedenle ekmek satışı yapılan işletmelerde ekmeklerin poşetlenmesi zorunluluğu getirildi. Bu konuda üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sorun yaşamamaları adına “Ekmeğe Dokunmayınız” logolu afiş yaptırarak üyelerimize dağıtımını gerçekleştirdik.”

MESAFE

“Yine korona virüs tedbirleri kapsamında müşteriler için ayrılmış olan alanda sosyal mesafe kurallarına ilişkin bilgilendirme afişleri yaptırarak üyelerimize dağıtımını gerçekleştirdik.”

AÇILIŞ – KAPANIŞ SAATLERİ

“Pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağının ya da kısıtlamasının uygulandığı gün ve saatlerde ticari faaliyet bilgilendirmesi mesajlarına ek afiş yaptırılıp dağıtımı yapılmıştır.”

YASAKLARDA SAHADAYIZ

“Sokağa çıkma kısıtlamasının ya da yasaklarının olduğu günlerde vatandaşımızı i ve esnafımızı mağdur etmemek için 7/24 saha çalışmalarımızı yürüttük.”

İZİN BELGELERİ

“Sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarının olduğu gün ve saatlerde yasaklardan muaf olan; bakkal, market, manav, kuruyemiş, sucu, tüpçü, ekmekçi ve gazete bayii üyelerimize izin alınmıştır.”

MASKE VE KOLONYA DAĞITIMI

Z”orlu salgın günlerinde esnaflarımıza bir nebze de destek olmak adına hem maske mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatmak hem de ziyaret amacıyla maske ve kolonya dağıtımını gerçekleştirdik.”

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

“8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ticaret hayatında kendine yer edinmiş kadın esnaf üyelerimizin hem gününü kutlamak hem de Ziyaret amaçlı Genel Sekreterimiz ile maske kolonya ve karanfil hediyelerimizi kendilerine ilettik.”

HİBE DESTEKLERİ

“Pandemi nedeniyle bir çok iş yeri ekonomik olarak etkilenmiştir. Cumhurbaşkanlığımız tarafından sağlanan 3ila 5 bin hibe destekleri ve kira desteğinden faydalanacak olan üyelerimiz tek tek telefonla arandı mesaj yolu ile bilgilendirmeler yapılarak başvuruları e devlet sistemi üzerinden yapılmıştır. Gerek pandemiden önce gerekse pandemi döneminde üyelerimizin karşılaştıkları sorun ve zorluklar kanunlar çerçevesinde üst kuruluşlara ya da gerekli kurumlara ilettik çözülmesini sağladık. Saygıdeğer meslektaşlarım yukarıda saydığımız faaliyetler yaptıklarımızdan bazılarıdır. 4 yıllık hizmet dönemimizi zamanımız kısıtlı olduğundan bu şekilde özetlemeye çalıştık. Yeni dönemimizde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. 32. Olağan Genel Kurul Toplantımız hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

YILDIZKAYA: POLATLI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ANLAMINDA ZENGİN BİR İLÇE

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Sözlerime kongrenin hayırlı olması dileğiyle başlamak istiyorum hepinize helal, bol, bereketli kazançlar temenni ediyorum. Davut Başkan ve ekibini bu güzel kongrede, mesai saatlerinde bizleri bir araya getirebildiği için ve görevi aldığı yerden daha ileriye taşıdığı için, hakkaniyetli yönetim uyguladığı için kendisini ve ekibi tebrik ediyor bundan sonra da başarılar diliyorum. Sadece bu odamızın değil esnaf odalarımızın kongreleri başlamış bulunuyor. Polatlı sivil toplum kuruluşları anlamında zengin bir ilçe. Birçok ile nasip olmayan birliktelik, heyecan ve kongre alışkanlığımız var.” dedi.

MARKET ZİNCİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Zincir marketlere Polatlı’da göz açtırmayacaklarını vurgulayan Başkan Yıldızkaya, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar hepinizin malumu. Bir an önce düzelerek esnafımızın bol kazanç elde etmesini temenni ediyorum. Biz Polatlı’da zincir marketlere karşı bir mücadele başlatmış bulunuyoruz. Geçen haftaki mücadelemizi izlediniz. İnşallah bundan sonraki süreçte de o üç harfli marketler zincirlerine burada göz açtırmayacağız. Bunun için onların ruhsatlarının sınırlandırılmasını planlıyoruz. Daha fazla iş yeri açmalarına engel oluyoruz. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılıyor. Onunda çıkmasıyla işler daha rahat olur.” dedi.

KIYMAZ: PANDEMİ SÜRECİNDE ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKTIK

Selamlama konuşması gerçekleştiren Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, “Pandeminin sıkıntılarını çok uzun süredir yaşadık. Esnaf arkadaşlarımız o dönemde çok sıkıntılar çektiler. Biz kurum olarak kendilerine sahip çıktığımıza inanıyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

YAŞAR: SABAH 6’DAN GECE 12’YE KADAR 18 SAAT BİZ BU ŞEHRE HİZMET EDİYORUZ

Yalnız bırakmayan üyelere teşekkür eden Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Davut Yaşar, “Her sabah besmeleyle dükkanlarımızı açarız. Eğer karanlık bir sokakta ufak bir ışık yanıyorsa bilin orada bakkal vardır. Sabah 6’dan gece 12’ye kadar 18 saat biz bu şehre hizmet ediyoruz. Bizler sadece mahalle bakkalı değiliz. Mahallenin bir nevi muhtarı, emanetçisi, bekçisi, veresiye yazdırıp evine yiyecek götürdüğü yeriz. Ahilik kültürümüzdür bizim kültürümüz. Ziyadesi zarar verir kanaattir karımız. Bizler bir liralık malı sekiz liraya satmayız. Alın terimizle helal kazancımızla hizmet ederiz. 2022’nin ilk günlerinde sizlere başta sağlık olmak üzere huzurlu, mutlu, bol bereketli kazançlar diliyorum. Her genel kurulda olduğu gibi bugünde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.