DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP PM Üyesi Aylin Yaman’ dan Polatlı’ya Ziyaret

CHP PM Üyesi Aylin Yaman’ dan Polatlı’ya Ziyaret

ABONE OL
10 Ocak 2022 16:38
CHP PM Üyesi Aylin Yaman’ dan Polatlı’ya Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi 37.’nci olağan kongresinde Bilim, Kültür ve Sanat platformundan Parti Meclisi Üyesi seçilen,  başarılı tıp bilim insanı Dr. Aylin Yaman Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Yaman, ‘’ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yeniden; Laik, Demokratik, Cumhuriyet erdemlerine sıkı sıkıya bağlı, hukuk ve bilim ilkeleri ışığında, adil, her platformda kadın-erkek eşit temsiliyetin olduğu, Atatürk’ün izinde çağdaş ve aydınlık bir Türkiye’ye dönüştürebilmek için mücadeleye devam edeceğiz. Yeniden 84 milyon için üreten ve 84 milyonla hakça bölüşen, hesap verebilir ve insan odaklı bir yönetim anlayışını birlikte var edeceğiz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Yaman, ‘’ İl, İlçe Örgütlerimizle, Sosyal Demokrat Belediyelerimizle Ülkemizi Karanlığın Zifirisinden Aydınlığa Çıkaracak Biziz ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Dr. Aylin Yaman, ‘’ Parti Meclisi Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Örgütlerimiz, Sosyal Demokrat Belediyelerimizle, Pandemi sürecinin en yoğun süreçleri de dahil olmak üzere her koşulda yurttaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ekonomi Masamız, Covid-19 Danışma Kurulumuz,Tarım Çalıştaylarımız, Gençlik Buluşmalarımız, Kadın Kolları faaliyetlerimizle, toplumun her kesimi ile çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Bu gün de Polatlı İlçe Örgütümüzle bir araya geldik. Partimizin örgüt yapısını geleceğe taşıyan öbek yapılanması ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Polatlı’da atıl durumda bulunan ve çürümeye mahkum edilmiş iki hastahane binası hususunda, bir sağlıkçı olarak konunun takipçisi olacağımızı ifade ettik. İktidarın yanlış ekonomik politikalarının neticesi derin yoksulluğun Polatlı’daki etkilerini gözlemledik ve çözüm önerilerimizi yineledik.’’ dedi.

Yaman, ‘’ TBMM’de En Düşük Emekli Maaşı, Asgari Ücret Düzeyinde Olması İçin Önerge Verdik, Red Ettiler ‘’

Halkın gündeminde günden güne ağırlaşan hayat pahalılığı, yağmur gibi yağan zamlar karşısında eriyip gidecek olan maaş güncellemeleri olduğunu belirten Yaman, ‘’ Mevcut iktidar yeni yıla giriş vergisi gibi elektriğe, doğalgaza, akaryakıta devasa zamlar yaptı. Açlık sınırının 4 bin 13 TL olduğu ülkede en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olduğunu açıkladı. İktidar medyası bunu alkışlanacak bir müjde olarak verdi. Bu düpedüz insan aklıyla dalga geçmektir. Üretim maliyetlerine 2022 başında yapılan zamların tüketici fiyatlarına yansıması, kronik yoksullaşma olarak yurttaşımızın evine, mutfağına yerleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak en düşük emekli maaşı, asgari ücret düzeyinde olsun şeklinde TBMM’de önerge verdik reddedildi. KPSS’de yüksek puan alıp mülakatlarda elenen gençlerimizin mağduriyetlerini de kamuoyunun dikkatine ve TBMM gündemine taşıdık. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tüm parti meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimiz gençlerimizin yanındadır. ‘’ dedi.

Yaman, ‘’ Kurdaki Dengesizlik İlaç, Tıbbi Cihaz ve Sağlık Malzemesi Sektörlerini Olumsuz Etkileyecek ‘’

İlaç temininde yaşanan sorunların Eylül ayından beri devam ettiğini, kronik hastalıklarda kullanılan ilaçlar dahil olmak üzere grip ilaçlarının, ağrı kesicilerinin, çocuk şuruplarının temininde zorluk çekildiğine dikkat çeken Dr. Aylin Yaman, ‘’ Sektörün tüm bileşenleriyle devletin de ilacı bulunabilir olma noktasında bir anlaşmaya varması şart. İlaç ücretsiz ama aynı zamanda ulaşılabilir, bulunabilir olmalı. İlaca, tıbbi cihaza ve sağlık malzemesine ulaşımla alakalı bir sıkıntı, asla olmaması gereken, olamayacak bir durum. Bu başka bir tüketim malzemesine benzeyen bir şey değil. Hayati bir durum. O nedenle karar vericiler, bunun önlemini bir an önce almak durumundadır. Bu arada yazılı ve görsel basında Omicron varyantı ile ilgili yanlış ifadeleri görmekteyiz. Önceki varyantlarla Omicron’u karşılaştırıp, virüs evcilleşti, gribe döndü gibi söylemleri Sağlık Bakanı da kullanıyor. Bu söylemler son derece yanlış ve tehlikelidir Yeni varyantları tanımlayabilmek için sekans testleri yapmak gerekir ve şu an İngiltere’de yapılan sekans analizinin yüzde 1’i kadar bile sekans analizi yapamıyoruz. Sekans analizleri Türkiye’de çok düşük oranda görünüyor. Aslında özelde ve kamuda bunu yapabilecek labaratuarlar olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın planlama hataları ve doğru strateji uygulamaması nedeniyle maalesef analizler yapılmıyor. ‘’ ifadelerinde bulundu.

‘’ CHP Parti Meclsi Üyesi Dr. Aylin Yaman’ ı Tanıyalım ‘’

1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Fizyoloji Anabilim Dalında Fizyoloji Uzmanı olan Dr. Aylin Yaman, 1995 yılında 3 ay süreyle Amerika Birleşik Devletleri, Wayne State Üniversitesi Hematoloji Departmanında “observer” gözlemci olarak bulunmuştur.

2000 yılında Ankara Güven Hastanesi’nde Yönetim Kadrosu’nda görev alan Dr.Aylin Yaman, 2013 yılından itibaren Ankara Güven Hastahanesi Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürmüştür. 2016 yılında “Hospital Manager” dergisinin 2015 yılı için “Yılın En Başarılı Sağlık Yöneticisi” ödülünü alan Yaman, 2017 yılında TÜSİAV “Yılın En Verimli Hastane İşletmecisi” Ödülünün sahibi olmuştur.

Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Uygulamaları Komisyonu üyeliği, SKID (Sağlıkta Kalite ve İyileştirme Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, KALDER (Türkiye Kalite Derneği) Ankara Başkan Yardımcısı, ASKD (Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, THTC (Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi) İç Anadolu Bölge Başkanı (2016-2019), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Sağlık Meclisi Üyesi, THTC (Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (2019-Halen), MikroBiyom Mikrobiyota ve Probiyotik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi Ulusal üyeliklerinin yanı sıra Uluslarası anlamda Uluslararası Sağlıkta Kalite Derneği (ISQUA), Avrupa Birliği Sağlık Yönetimi ve Stratejileri ( EHMA ), Avrupa Birliği Yaşlı Hastalıkları Tıp Derneği (EUGMS) üyelikleri yapmıştır.

Dr. Aylin Yaman 24 Haziran 2018 Milletvekilliği Seçiminde Ankara 1. Bölge Adayı olmuş, 37. Olağan Kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyeliği’ne seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Yaman evli ve iki kız çocuğu annesidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.