DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

ÖZTÜRK: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

ABONE OL
10 Ocak 2022 21:01
ÖZTÜRK: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“Basın; vatandaşın sesi, gözü, kulağıdır. Gazeteciler çağdaş demokrasilerin en temel taşıdır. Basın mensuplarının milletin sesi olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz unsur ise basın özgürlüğüdür. Ben de uzun yıllar gazetecilik yapmış bir meslektaşınız olarak basın mensuplarının gördüğü baskı ve karşılaştığı zorlukları en iyi şekilde bilmekteyim. Basın özgürlüğü her ne kadar basının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesi demek olsa da maalesef ülkemizde son yıllarda bu özgürlükten söz etmek çok da mümkün değil.
Gazeteciler bir yandan baskı, tehdit, cezalandırma, tutuklanma ve gözaltına alınma ihtimalleriyle karşı karşıya mesleklerini sürdürmeye çalışırken bir yandan da gazete kağıdının alımında uygulanan yüksek vergi yükü, matbaa, dağıtım, personel giderleri gibi artan maliyetler, düşen ilan gelirleri gibi birçok maddi sorunla boğuşmaktadırlar. Maddi sorunların ağırlığı özellikle yerel medya kuruluşlarında derinden hissedilmekte, gazeteler kapanmak zorunda kalmaktadır. Son yıllarda ülkemiz genelinde ve Ankara ilimizde basılı gazetecilik faaliyetinde gözle görülür bir azalma meydana gelmiş, birçok gazete kapısına kilit vurmak zorunda kalmıştır. Televizyon ve radyolarda da hiçbir devlet desteği almadan yayın hayatını sürdürmeye çalışan medya kuruluşları zorluklara güçlükle göğüs germektedirler. Hal böyleyken bir tarafta da iktidarın teşviklerinden yararlanan tek sesli bir havuz medyası, halka gerçekleri anlatmadan kelime oyunlarıyla, gelen elektrik zamlarına “elektrikte yeni dönem/yeni tarife” gibi başlıklar atarak yayın hayatlarını sürdürmektedirler.
Basının karşı karşıya kaldığı ekonomik kriz, iktidar baskısı ve benzeri sorunlar, zor şartlar altında gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan gazetecileri her geçen gün maddi ve manevi olarak yıpratmaktadır. İnşallah İYİ Parti iktidarı ile basın özgürlüğü yeniden temin edilecek ve gazetecilerin omuzlarına yüklenen bu yükler hafifleyecektir.
Tüm basın mensuplarımızın yeniden özgürce kalem tutacağı günlerin gelmesi temennisi ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.