DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP ANKARA , EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN MEYDANLARDA

CHP ANKARA , EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN MEYDANLARDA

ABONE OL
17 Ocak 2022 17:21
CHP ANKARA , EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN MEYDANLARDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve yönetimi, CHP Emek Büroları,Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleriyle ile birlikte Ankara’daki Ulus Meydanı’nda “EYT’liler lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor, aileleri ile birlikte 15 milyon yurttaşımıza umut olmak için meydanlardayız.” diyerek  basın açıklaması yaptı. 81 İlde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, CHP Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı,  CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz ve yönetimi, CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut ve yönetimi, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kitle örgütleri temsilcileri ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile Emeklilikte Yaşa Takılan yurttaş  katıldı. Basın açıklamasına, Polatlı’dan CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı ve yönetim kurulu üyeleri de katılım sağladı.

Kotan, ‘’ Lütuf Değil, Hakkımızı İstiyoruz ‘’

CHP Ankara İl Başkanlığınca gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersin Kotan, “Alınan yanlış ekonomik kararların faturası, biz EYT’lilere kesilemez. Türkiye’nin en büyük sosyal yarası olan EYT meselesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncelikli gündeminde yer almıyor olması ve bu durumun açıkça ifade edilebiliyor olması gerçekten anlaşılır bir mesele değildir.  Yıllarca sıranın bize gelmesini bekledik. Hep umut ettik, mücadele verdik. Haklarımızı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. EYT’liler için bugün bir yasa çıksa, ertesi gün emekli olacakların aylık maaşı ödemelere getirilecek en fazla ek gelir 2 milyar civarındadır. Oysa kayıt dışı istihdamın devlet olarak aylık maliyeti 6 milyarı geçmektedir.EYT’lilerin sayısı 4,5 milyon civarında olabilir ama EYT mağduru olanlar aileleri ile birlikte 15 milyonu bulmaktadır. Bu yüksek oranı göz ardı etmek, sırt çevirmek yanlıştır. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Akıllı, ‘’ Ülke Tarihinin En Büyük Hak Gaspına Karşı EYT’li Yurttaşlarımızın Yanındayız ‘’

Basın açıklamasında konuşmasına sık sık alkışların eşlik ettiği Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ‘’ 22 yıldır Anayasal hakları olan emeklilik haklarını elde etme mücadelesindeki yurttaşlarımız,  ülke tarihinin en büyük hak gasplarından bir tanesiniyle karşı karşıyalar. Cumhuriyet Halk Partisi  olarak EYT’lilerle ilgili getirdiğimiz bütün kanun teklifleri,  Ak Parti ve Mhp tarafından reddedildi. İktidar, EYT mağdurlarına ‘daha gençsin emekli olamazsın’ diyor. Öte yandan işverenler ‘sen yaşlısın sana iş veremem diyor.’ İktidarın kurduğu bu düzen adeta 5 milyona yakın insana ‘sen yoksun’ diyor.. 2013 yılından bu güne emeklilik yaşı gelmiş olmasına rağmen çalışan 2 binden fazla işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. EYT’liler sadece açlıkla değil, iş kazaları ve iş cinayetleri ile de sınanıyor. Bu ağır tabloya karşın Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’lileri hedef göstermeyi tercih ediyor. Erdoğan, emeklilik hakkını isteyen vatandaşlarımızı ülke ekonomisini çökertecek bir yük olarak gördüğünü söylüyor. 20 yılda faiz lobilerine her ay 2 milyar 271 milyon 284 bin dolar pay biçen iktidar, söz konusu emeklilik hakkını isteyen vatandaşlar olunca ülke ekonomisinin çökeceğini söylüyor. 46 yaşında emekli olan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşa mezarlıkta emekliliği reva görüyor. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, ‘’ İktidara Geldiğimizde İlk İş Emeklilikte Yaşa Takılan Yurttaşlarımızın Sorununu Çözmek Olacaktır ‘’

Ankara Ulus Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığınca gerçekleştirilen basın açıklamasında, sözlerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek başlayan Veli Ağbaba, “İktidara geldiğimizde ilk iş olarak EYT’lilerin sorununu çözeceğiz. Nasıl ki geçmiş yıllarda ‘taşerona kadro’ dedik, kadro verildiyse, nasıl ki ‘emekliye iki maaş ikramiye’ dedik ve ikramiye verildiyse, muhtarların maaşlarını düzelttirdiysek, asgari ücrete yüzde 70 zam yapıldıysa bunun sebebi iktidar değil, bunun sebebi CHP’dir, Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi. Ağbaba, EYT’lilerin iktidardan lütuf değil, iş girerken ki haklarını ve anayasal haklarını istediklerini belirterek,  “EYT’lilerin talepleri, analarının ak sütü kadar aktır. İlk seçimde yapacağımız ilk iş EYT meselesini çözmek olacak. Bizi kıskanan Almanya’da emekliler sekiz katımızı alıyor. Maalesef açlık sınırın 4 bin 13 lira olduğu bir ülkede en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL..  Sözümüz söz, en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacağız. Umutsuzluğa kapılmayın, az kaldı. Hem EYT’lilerin, hem emeklilerin hem de 3600 ek gösterge  sorunlarını çözeceğiz. Ülkenin dört bir yanından çıkan bu sese ülkeyi yönetenlerin de kayıtsız kalmayacağını umuyorum. Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır. Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz.” İfadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.