DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
65 BİN BAŞKENT KART’IN 25 BİNİ POLATLI’DA DAĞITILACAK

65 BİN BAŞKENT KART’IN 25 BİNİ POLATLI’DA DAĞITILACAK

ABONE OL
18 Ocak 2022 13:52
65 BİN BAŞKENT KART’IN 25 BİNİ POLATLI’DA DAĞITILACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlık yazısı ile Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşıdığı ve oy birliği ile kabul edilen mazot desteği kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere sağlanacak mazot desteği öncesinde Başkent Kart dağıtımı Polatlı’da dün itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Aile Yaşam Merkezi’nde başladı.

25 ilçede şubat ayının sonuna kadar Başkentli çiftçilere ilk etapta Polatlı’da yaklaşık 25 bin Ankara’da ise 60 bin Başkent Kart dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi mazot desteği başvurularını ise “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online ortamda 18 Şubat 2022 tarihine kadar almaya devam edecek.

KARTLAR POLATLI AİLE YAŞAM MERKEZİNDE DAĞITILIYOR

Gıda yardımları başta olmak üzere kömür ve doğal gaz desteklerini de Başkent Kart üzerinden yaparak sosyal yardımlar konusunda Başkent’te yeni bir uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi şimdi de kırsal destekleri yerli üreticilere Başkent Kart üzerinden dağıtacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, mazot desteği öncesi bugünden itibaren ilk etapta Polatlı’da yaklaşık 25 bin, Ankara’da ise 60 bin Başkent Kart dağıtımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Başkent Kartlar Polatlı’da Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Aile Yaşam Merkezinde dün başladı ve 4 Mart tarihine kadar 35 gün boyunca sürecek. Başkent Kartlar mahalle mahalle alfabetik sıraya göre dağıtılacak. Buna göre dün Adatoprakpınar, Avdan, Avşar ve Babayakup mahalleleri için kart dağıtımı gerçekleştirildi. Başkent Kart hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisi Hasan Kömez, “Ankara’da toplamda 60 bin adet Başkent Kart dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün Polatlı ilçesindeyiz. Polatlı’da toplamda 25 bin adet kart dağıtımını planlıyoruz. Dağıtımımız bir ay sürecektir. ÇKS’si olan tüm çiftçilerimiz bu karttan alabilecekler.” dedi.

POS VE ÖDEME CİHAZLARINDAN ÖDEME KOLAYLIĞI

Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin kullanımına sunacağı Başkent Kart ile tarımsal desteklere kolayca ulaşabilmelerini sağlamak, mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çiftçinin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamak ve üretimi arttırmayı amaçlıyor. Mazot desteğinden önce 25 ilçede dağıtılacak olan ve temassız ödeme teknolojisine sahip olan Başkent Kartlar, POS ve ödeme cihazlarına yaklaştırılarak bir saniyeden kısa bir süre içerisinde ödeme kolaylığı sağlayacak. Başkent Kartlar ilerleyen süreçte ve gelen talep doğrultusunda çiftçilere dağıtılmaya devam edecek.

MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Polatlı’daki kırsal mahalle muhtarlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür etti;

Sakarya Mahalle Muhtarı Mesut Töre, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çiftçiye mazot desteğini çok iyi bir hizmet olarak değerlendiriyorum. Mansur Başkana görevinde başarılar diliyorum. Köylerde destekten faydalanacak olanlar çok memnun. Daha önce böyle bir destek görmedik. Köyümüzden 100’ün üzerinde çiftçi var ve 25 traktör var hepsi müracaat eder. Teşekkür ediyoruz.”

Tatlıkuyu Mahalle Muhtarı Erdinç Akbörü, “Böyle sıkıntılı bir dönemde yapılan bu destek çok iyi bir hizmet. Herkes memnun. Tarlası olup traktörü olmayan insanlar var. Onlar faydalanamayacak sanırım. Köyümüzden yaklaşık 60 çiftçi başvurdu.”

Babayakup Mahalle Muhtarı Mehmet Sarı, “Mazot desteği için köyümüzde 60’a yakın çiftçi var. Ama traktörü olmayan çiftçimiz var. Onlar destekten faydalanamıyor. Bizde bu desteğe ihtiyaç var. Çünkü biz ÇKS’de yapsak ektiğimiz yer fazla. Mazotla suladığımız için devletimiz mazot desteği veriyor ama verdiği mazotlar sadece nadas ve kazayağında geçerli. Geriye kalan sulamada kendi ihtiyacımızı kendimiz görüyoruz. Oda mazot girdileri çok pahalı olduğu için sıkıntılı. Yaptığımız çiftçilikte başa baş çıkıyoruz. Ama şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın katkılarıyla İnşallah daha iyi olacak.”

Sivri Mahalle Muhtarı Yılmaz Koç, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Sadece traktörü yok tarlası var veya başkasının üzerine traktör. Onlar yararlanamıyor. Onlarda yararlansa daha iyi olur. Bizim köyümüzden de yaklaşık 40 çiftçi başvurdu. Köylüye verdiği destekten dolayı Mansur Başkanımıza binlerce kez teşekkürler.”

Adatoprakpınar Mahalle Muhtarı Muammer Kanlı, “Büyükşehir Belediyesinin mazot projesine çiftçimiz büyük bir ilgi duydu. 140 tane ÇKS’den faydalanan çiftçimiz var. Bakanlığımız dekara 22 TL mazot desteği veriyor. Ama Büyükşehir’in şu an ne kadar vereceğini bilmiyoruz. Büyükşehir’in bu fiyatların üzerine çıkmasını bekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.