DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MECLİSTE AYIN İLK TOPLANTISI

MECLİSTE AYIN İLK TOPLANTISI

ABONE OL
4 Şubat 2022 10:47
MECLİSTE AYIN İLK TOPLANTISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Şubat ayı 1. Birleşim 1. Oturum toplantısı 1 Şubat Salı günü Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın rahatsızlığından dolayı katılamaması nedeniyle Polatlı Belediye Başkan Vekili Ferruh Şimşek başkanlığında 11 gündem maddesi ile toplandı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya meclis adına geçmiş olsun dileklerini ileterek gündemi açan Şimşek, “Belediye Başkanımız ve Meclis Başkanımız Mürsel Yıldıkaya’ya geçirdiği hastalıktan ötürü meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

MADDELER İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Türktaciri Mahallesi 111 Ada 282 Parsel Numaralı Taşınmazın Muhtarlık Hizmetlerinde Kullanımı ile ilgili konunun müzakeresi oylanarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale oldu. Kuşçu Mahallesi 243 Ada 31 parseldeki Eko Turizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Karacaahmet Mahallesi İmar Planı tadilatı, Kırsal Yerleşik Alan ve Civarı Sınırı Tespiti ve Kırsal yerleşme Alanı Dışında(iskan Dışı) Kalan Alanlardaki Tarım ve Hayvancılık Amaçlı  Tesislere Ait Yap aşma Koşulların Yeniden Düzenlenmesi ile ilgili konuların müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

KADINLARA YÖNETLİK İHTİYAÇ ANALİZİ ANKETİ YAPILACAK

Polatlı Belediye Meclisinin 03.01.2022 tarihinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna havale edilen ilçede yaşayan kadınların yararlandıkları hizmetlerin tespiti ve kadınlara yönelik ihtiyaç analizine ilişkin önerge doğrultusunda; Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında çalışmaların ortak paydaşlar Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın

Danışma Merkezi, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kent Konseyi, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ve STK’lar aracılığı ile anket hazırlanmasına karar verildi. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

ÖNERGELER GÜNDEME ALINDI

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından verilen Polatlı’daki taşra mahallelerde çiftçiler tarafından kullanılan zirai ilaç ve Suni gübre kutularının gelişi güze meral ve tarla kenarlarına atılması ile insan sağlığı, doğa, hayvanlar, suya atılan boş kutular ile suların ve doğanın kirlenmesi günden güne olumsuz etkileri çoğalması nedeniyle çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacı ile her mahalleye atık toplama kutusu konulması ve broşür ile bilinçlendirilmesi amacı ile çalışma yapılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar ve şiddetle ilgili farkındalık çalışmalarının yapılmasıyla ilgili önergeler, CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından verilen ilçede yaşayan dar gelirli bakıma muhtaç emektar yaşlılar yaşamları süresince bakıma muhtaç olduklarını söyleyememişlerdir. Bu emektar ve cefakar insanların, ömürlerinin son günlerini huzur içinde geçirmeleri gerekmektedir. Bu insanların artık rahat bir hayat yaşamalarını sağlamak bizlerin görevi olmalıdır. Bizlerin görevi ilçemizde yaşayan yaşlılarımızı koruma ve onların daha rahat yaşamalarını sağlamaktır. Bu nedenle yaşlı bakım evi açılması ve aylık elektrik faturalarını ödemekte zorlanan belediyeden düzenli yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile sağlık durumları göz önüne alınarak kronik hastalıklarının olup olmadığı ve cihaza bağlı yaşamını sürdüren engelli vatandaşlar ve ailelerine elektrik yardımı yapılması özellikle içinde bulunduğumuz zorlu sağlık şartlarında önem taşımaktadır. Ayrıca ilçede tarım ile uğraşan çiftçilere de önemli bir gider kalemi olan elektrik için destek verilmesi önergesi ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu üyelerinin Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında ilçede yaşayan kadınların özgüvenini arttırmak için kadının değerli ve güçlü olduğu konusunda seminer, eğitim, afiş, broşür gibi çalışmalar yapılması önergesi oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.