DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KAZANIN NEDENİ İHMÂL Mİ?

KAZANIN NEDENİ İHMÂL Mİ?

ABONE OL
9 Şubat 2022 12:13
KAZANIN NEDENİ İHMÂL Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazartesi günü Polatlı Fatih Mahallesi Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Yılmaz Işılak Hemzemin Geçidi’nde meydana gelen ve iki kişinin feci şekilde can verdiği tren kazasına ilişkin edinilen yeni bilgiler akıllara “Kazanın nedeni ihmal mi?” sorusunu getirdi.

Polatlı Fatih Mahallesi Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Yılmaz Işılak Hemzemin Geçidi’nde Pazartesi günü saat 11.00 sularında bir yük treni, Şükrü Yılmaz (66) yönetimindeki 06 DE 6011 plakalı otomobile çarparak yaklaşık 350 metre sürüklemiş araç sürücüsü Yılmaz ve yanındaki Ali Şir Ünal (68) isimli vatandaşlar hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından görgü tanıkları trenin geçişi esnasında hemzemin geçit üzerindeki bariyerlerin yalnızca birinin kapalı olduğunu, kaza yapan aracın açık bulunan bariyerin olduğu istikametten geçide geldiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Savcılık talimatı ile olay yerine bilir kişi çağırılarak bariyerlerin çalışıp çalışmadığı kontrol edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ise kazanın ardından yaptığı açıklamada bariyerlerin muntazam çalıştığını söyledi.

TREN YOLUNDA HUMMALI ÇALIŞMA

Kazanın hemen ardından Salı günü sabah saatlerinde TCDD ekiplerince raylarda çalışma başlatıldı. Alanda bulunan yetkililer çalışmanın rutin bir bakım çalışması olduğunu kaza ile ilgisi olmadığını söyledi. Çalışmalar bugün de devam ederken durumun rutin bir çalışmasının ötesinde olabileceği yönünde yeni bilgiler ortaya çıktı.

PASLANAN RAYLAR BARİYERLERİN YANLIŞ ÇALIŞMASINA MI NEDEN OLUYOR?

İki gündür tren rayları üzerinde devam eden çalışmanın içeriğine ilişkin edinilen bilgi ile rayların üzerinde oluşan pas tabakasının taşlama makinesi ile kazıldığı, çünkü oluşan pas tabakasının sinyal iletilmesinde sıkıntı meydana getirebildiği ortaya çıktı. Yani raylar paslı olduğunda trenin geçişi esnasında gönderilmesi gereken sinyal raylardan bariyerlere gönderilemiyor ve bu da bariyerlerin doğru şekilde açılıp kapanmamasına neden olabiliyor. Bu yeni gelişme akıllara; kazanın ihmalden mi kaynaklandığı, rutin denilen bu çalışma birkaç gün önce yapılsaydı kazada hayatını kaybeden vatandaşlar hala yaşıyor olurlar mıydı, sorularını getirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİZİ İNSTAGRAMDAN TAKİP EDİP SON DAKİKA HABERLERİNİ ANLIK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.