DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
JULİOPOLİS’İN YÜZLERİ SERGİSİ AÇILDI

JULİOPOLİS’İN YÜZLERİ SERGİSİ AÇILDI

ABONE OL
14 Şubat 2022 17:52
JULİOPOLİS’İN YÜZLERİ SERGİSİ AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanımız İsmail Öntaş, Juliopolis Projesi tarafından hazırlanan “Juliopolis’in Yüzleri” sergisi açılış törenine katıldı.

Juliopolis Projesi tarafından dijital altyapı ile hazırlanan kamusal arkeoloji etkinliğinde, Anadolu’nun kazılmakta olan en büyük nekropollerinden biri olan Juliopolis Antik Kenti tanıtılarak Holografik gösterimler, üç boyutlu modellemeler ve animasyonların yer aldığı sergide, yaklaşık 2000 yıl önce Roma döneminde yaşamış Juliopolislilerin yüzleri, Juliopolis’te yaşayanların kullandıkları kişisel eşyalar, onların inanışları ve sosyal yaşamları ile ilgili buluntular gün yüzüne çıkarılarak sanatseverler ile buluştu.

Ayhan Sümer Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, açılış törenine Nallıhan Kaymakamımız Yusuf Durani Dinç, ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Yardımcısı Sayın Victoria O’Conncel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Sayın Bekir Ödemiş, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Sayın Yusuf Kıraç, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden Uzman Arkeolog Sayın Tolga Çelik, Koç Üniversitesi VEKAM’dan Proje ve Etkinlik Uzmanı Arkeolog Sayın Arkeolog Sayın Arzu Beril Kırıcı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Akdeniz Kültürel Miras Araştırmaları Derneği Başakanı Sayın Ali Metin Büyükkarakaya katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.