DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Pursaklar’da 2021 Yılına Damga Vuran Vizyon Projeler

Pursaklar’da 2021 Yılına Damga Vuran Vizyon Projeler

ABONE OL
16 Şubat 2022 00:59
Pursaklar’da 2021 Yılına Damga Vuran Vizyon Projeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2021 yılında ilçeye sosyal ve kültürel anlamda büyük değer katacak olan vizyon projeleri bir bir hayata geçirdi.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2021 yılında ilçeye sosyal ve kültürel anlamda büyük değer katacak olan vizyon projeleri bir bir hayata geçirdi.

Yerel ve ulusal alanda büyük yankı bulan vizyon projelerle sürekli gündeme gelen Pursaklar Belediyesi, Pursaklar’ın kimliğini yansıtan projeleriyle ilçede markalaşmanın temelini attı.
Ortaya koymuş olduğu her projeyle adından söz ettiren Pursaklar Belediyesi, Başkan Ertuğrul Çetin yönetiminde 2021 yılında güçlü bir değişim ve dönüşüm rüzgârı sonucunda ortaya çıkan 4 marka projesi:

Hicret Cami Meydanı ve Şehitlik Meydanı
İlçenin pek çok farklı noktasında vatandaşların nefes alacağı vizyon projeleri hayata geçiren ve her gün bir yeni projeyi tamamlamak adına çalışmalarına devam eden Pursaklar Belediyesi, ilçe halkının sıklıkla uğradığı ve buluşma noktası haline gelen Hicret Cami Meydanı’nı ve Şehitlik Meydanı’nı tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu.
Pursaklar Belediyesi tarafından, vatandaşların milli bayramlarda ve önemli günlerde bir araya gelmesini sağlamak adına hazırlanan Şehitlik Meydanı Projesi kapsamında Şehitlik Cami çevresinin yanında yer alan 2.795 m² lik alanı ile ilçe sakinlerine hizmet veriyor.
Dış mekânda kullanıma uygun 4 çeşit taşın kullanıldığı Hicret Cami meydanında ise, havanın kararması ile birlikte faaliyete geçen gömme aydınlatma armatürlerin oluşturduğu görsel şölen seyir zevki verirken, yeni meydanın resmi törenlere ev sahipliği yapması, dinlenme alanları ve vatandaşların rahatlıkla dolaşıp vakit geçirebileceği yeşil alanlar bulunuyor.

Endemik Vadi
İlçenin kalkınması için geliştirilen çalışmalar kapsamında yeşil alanların sayısını günden güne artıran Pursaklar Belediyesi, Endemik bitki çalışması ve endemik fauna merkezi olarak Türkiye’de bir ilk olan, endemik bitkilerin gelecek nesillere aktarılması, Ankara Keçisi, Ankara Kedisi ve Ankara Tavşanı’nın bulunduğu Endemik Vadi’yi hizmete açtı.
Pursaklar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile birlikte Ankara’nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerin korunması yaşatılması üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmaların yapılması amaçlanıyor.
Endemik Vadi’de ilk etapta adını Ankara’dan alan 12 adet endemik bitki (Angora Tırfılı, Ankara Şah Civanperçemi, Ankara Aşotu, Ankara Geveni, Ankara Süseni, Ankara Sığırkuyruğu, Ankara Geyikgöbeği, Ankara Yaranı, Ankara Karanfili, Ankara Çarşağı, Ankara Çiğdemi, Türk Kantaronu) üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek. Doğal ortamında lokasyonları tespit edilen bu türler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izinleriyle alanında uzman öğretim üyeleri ile yerlerinden alınıp Endemik Vadi’de yetiştirme ve üretim çalışmaları yapılacak.

Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi
Selçuklu Kültür Merkezini günümüz teknolojisine uygun hale getiren Pursaklar Belediyesi, İlçe sakinlerinin teatral gösterilerle buluşturarak kültür ve sanat ile iç içe bir Pursaklar’a kavuşturdu.
Tarihe ışık tutarak, kültürel ve sanatsal gösterilerin hayat bulduğu, 679 sandalyesi ile Ankara’nın en büyük sahnesi olma özelliğini taşıyan ve 200 metre kare sahne alanı ile ülke standartlarında en büyükleri arasında yerini alan Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi perdelerini açtı.

Evcil Hayvanlar Parkı ve Veterinerlik Tesisi
İlçe genelinde yaralı ve hasta hayvanların tedavi ve bakımları, yüksek kapasiteli modern ve hijyenik bir ortamda yapılması adına Pursaklar Belediyesi tarafından, yüksek standartlara sahip olan Veterinerlik Hizmet Binası’nda modern ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri, müşahede odaları ile ameliyat sonrası bakım bölümleri yer alırken, 132 kanatlı hayvana da ev sahipliği yapıyor.
Tesisleri ziyaret edecek olan vatandaşların aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirmelerine olanak sunuyor.

‘‘Hem ülkemiz açısından hem bölgemiz açısından ilçemiz büyük bir değer kazandı’’
Daha yaşanılabilir bir Pursaklar için vizyon projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Pursaklar’da 7’den 70’e herkesin kendisini bulabileceği, hizmet alabileceği yeni vizyon projelerimizi tek tek hayata geçirdik. Hem ülkemiz açısından hem bölgemiz açısından ilçemiz büyük bir değer kazandı. İlçemizin geleceği için, daha yaşanılabilir bir Pursaklar için durmandan, yorulmadan tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem bu çalışmalarımızda hem de diğer projelerimizde bizlere destek veren ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.