DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DONDURAN SOĞUKTA TMO ÖNÜNDE YAĞ KUYRUĞU!

DONDURAN SOĞUKTA TMO ÖNÜNDE YAĞ KUYRUĞU!

ABONE OL
18 Şubat 2022 12:06
DONDURAN SOĞUKTA TMO ÖNÜNDE YAĞ KUYRUĞU!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’da vatandaşlar marketten daha ucuz fiyata Ayçiçek yağı ile pirinç ve mercimek gibi temel gıda malzemesini satın alabilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) satış ofisinin önünde, hafta boyunca sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte ülkedeki birçok yerde gıda kuyrukları oluşmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 5 litrelik Ayçiçek yağını 92,5 liradan satışa sundu. Vatandaşlar, uygun fiyata yağ alabilmek için TMO’nun kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

SABAH EZANINDA GELEN VAR

TMO Polatlı satış ofisinin önünde vatandaşlar her sabah yağ, mercimek ve pirinç gibi temel gıda ürünlerini bir miktar da olsa ucuza almak için kuyruklar oluşturuyor. Kimisi sabah ezanının ardından kuyrukta yerini alırken kimisi de çocuğunu okula yetiştirdikten sonra kendi de yağ kuyruğuna yetişmeye çalışıyor. Genelde 200-250 adet arasında değişen ürünler doğal olarak herkese yetmiyor ve ertesi gün gelmek üzere kuyruktan hayal kırıklığı ile ayrılıyorlar.

5 KG AYÇİÇEĞİ YAĞI 92,5 TL

Marketlerde 120-160 TL arasında satılan 5 kg ayçiçeği yağının 92,5 TL’ye satışa sunulduğunu duyan vatandaşlar her sabah erken saatlerde TMO’nun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. 09.10-12.00 saatleri arasında yapılan satışlarda vatandaşlar yağ, mercimek ve pirinç almaya çabalıyor. TMO’da ürünler kişi başına konulan miktar kısıtlamasıyla satılıyor.

“YAZIK GÜNAH BU İNSANLARA”

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar ürünlerin talebi karşılamamasına tepki göstererek; “Millet buraya sabah namazında geliyor, sonra bu kuyruğun izdihamını çekiyorlar. Yetkililerden isteğimiz bu ürünleri biraz daha fazla getirsinler de herkes alsın. Yazık günah bu insanlara. Çoğu da eli boş dönüyor. Görevliler de önüne geleni azarlıyor. Vallahi rezillik çekiyor bu insanlar.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.