DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Mühendisin Çocukluk Hayali Çankaya’da Gerçekleşiyor

Mühendisin Çocukluk Hayali Çankaya’da Gerçekleşiyor

ABONE OL
21 Şubat 2022 17:41
Mühendisin Çocukluk Hayali Çankaya’da Gerçekleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankaya Belediyesinin kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim kursları büyük ilgi görüyor. Çankaya Evlerinde düzenlenen ve en popüler kurslardan biri olan ‘Protez Tırnak ve Jel Tekniği’ eğitiminin ardından kursiyerler, sertifikalarıyla iş sahibi oluyor.

Azerbaycanlı inşaat mühendisi İrina Yunusova Karabacak da Cebeci Çankaya Evi’nde çocukluk hayali olan güzellik merkezinin ilk adımlarını atıyor. 

Çankaya Belediyesi kadın istihdamına yönelik kurs ve çalışmalarıyla örnek projelere imza atmaya devam ediyor.

Çankaya’nın mesleki eğitim kursları büyük ilgi görürken; Çankaya Evlerinde düzenlenen en popüler kurslardan biri de ‘Protez Tırnak ve Jel Tekniği’ kursları oldu. Her yaş ve meslek grubundan vatandaşın ilgi gösterdiği kurslarından yabancılar da yararlanıyor.

Çocukluğundan itibaren makyaj ve benzeri işlere ilgisinin olduğunu söyleyen Azerbaycanlı İnşaat Mühendisi İrina Yunusova Karabacak, “Cebeci Çankaya Evi’nde bu kursların açıldığını öğrenince kendime zaman yaratıp kurslara geldim. Kalıcı makyaj, cilt bakımı gibi kursları tamamladım ve şimdi de protez tırnak kursuna geliyorum” dedi.

Evli ve bir çocuk annesi olduğunu belirten Karabacak, “2008’den bu yana Türkiye’deyim ve büyük bir kamu projesinde koordinatör olarak görev yapıyorum. Kursları tamamladıktan sonra bir yandan mesleğim olan inşaat mühendisliğini yaparken öte yandan çocukluk hayalimi gerçekleştirip bir güzellik merkezi açmak istiyorum. Katılımın ücretsiz olduğu bu kursları açarak meslek eğitimi olanağı sağladıkları için Çankaya Belediyesine ve Başkan Alper Taşdelen’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ MESLEKİ EĞİTİM

Özel kurumlarda 20 saatlik eğitimi 6 bin TL’yi bulan kurslar, Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak veriliyor. Kurslarda eğitim gören Çankayalılar, Halk Eğitim uzmanları tarafından program çerçevesinde verilen 100 saat süren eğitimin ardından ‘Protez Tırnak’ uzmanı olarak sertifikalarını alıyor.

UZMAN AÇIĞI OLAN SEKTÖRLERDE EĞİTİM GÖRÜYORLAR

Protez tırnak yapımı ve şekillendirme tekniklerini, kullanılan cihazları ve boya türlerini yakından tanıyan ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, uzman açığı bulunan sektörde kolaylıkla iş bulabildiği gibi kendi salonlarını da açabiliyorlar. Kursiyerler, eğitimleri sonunda profesyonel olarak güzellik uzmanlığı yapabilecek kapasiteye gelirken kuaför ve güzellik salonlarında çalışma imkanı bulabiliyorlar. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.