DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI BELEDİYESİ VETERİNER HEKİMLER İLE PROTOKOLE İMZA ATTI

POLATLI BELEDİYESİ VETERİNER HEKİMLER İLE PROTOKOLE İMZA ATTI

ABONE OL
25 Şubat 2022 09:54
POLATLI BELEDİYESİ VETERİNER HEKİMLER İLE PROTOKOLE İMZA ATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘KISIRLAŞTIRMA İLE SOKAKLARDAKİ HAYVAN POPÜLASYONUNUN ÖNÜNE GEÇİLECEK’

Polatlı Belediyesi ve Polatlı Veteriner Hekimler Odası arasında sahipsiz sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde üremesinin önüne geçmek, sokaklarda artış gösteren hayvan popülasyonunu daha hızlı bir şekilde azaltmak amacıyla protokol imzalandı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Polatlı Veteriner Hekimler Odası Temsilcisi Veteriner Hekim Ferit Akkurt tarafından Belediye Başkanlığı makamında karşılıklı olarak imzalanan protokol kapsamında; sahipsiz sokak hayvanları Polatlı’da görev yapan tüm veteriner hekimler tarafından hızlı bir şekilde kısırlaştırılacak, ücretleri ise Polatlı Belediyesi tarafından ödenecek. Anlamlı proje ile uzman ellere teslim edilecek olan sokak hayvanlarının kontrolsüzce üremesinin önüne geçilerek; tüm tedavileri ve aşıları yapılmış olacak. Tedavi masrafları Polatlı Belediyesi tarafından karşılanacak olan sokak hayvanları; operasyon sonrası takılacak olan çiplerle kayıt altına alınarak izlenebilir hale getirilecek.

VETERİNER HEKİM AKKURT; “GEREKLİ AŞILARI VE TEDAVİLERİ YAPILARAK, TAKILACAK OLAN ÇİPLERLE İZLENMELERİ SAĞLANACAK”

Protokol töreni sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Ferit Akkurt; “Hedefimiz Polatlı merkez ve tüm mahallelerinde bulunan sahipsiz köpeklerin kontrolsüz bir şekilde üremesini engelleyerek kontrol altına almak ve bu canlara refah düzeyi yüksek bir ortam sağlamaktır. Ayrıca operasyonu gerçekleşen tüm hayvanlara çip takılıp gerekli aşıları ve tedavileri yapılarak hem kayıt altına alınmış hem de izlenebilir hale getirmiş olacağız. Bu hususta tüm Polatlı Veteriner Hekimleri adına başta Polatlı Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Yıldızkaya’ya, Ankara Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sayın Ahmet Baydın’a,  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sayın Erhan Apaydın’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “HAYVANLARIN YAŞAM HAKLARINA SAYGI DUYARAK HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN KALICI BİR ÇÖZÜM ÜRETME GAYRETİNDEYİZ”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya protokol imza töreninin ardından konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada; “Son günlerde ülkemizin de gündeminde olan sokak hayvanları hususunda şehrimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvan barınağımızın yanı sıra şehir merkezimizin dışında canlı dostlarımız için beslenme noktaları oluşturduk. Bu noktalara bıraktığımız mama ve yiyeceklerle merkezden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine gayret gösteriyoruz. Saldırgan hayvanların tespitini yaparak; sokaklarımızdan alıyor, kendi barınağımızda bulunan ameliyathanemizde personellerimiz aracılığı ile tedavilerini ve kısırlaştırma işlemlerini yapıyoruz. Maalesef çevre il ve ilçelerden sokak hayvanlarının şehrimize getirilerek salındığını tespit ettik. Bu konuda gerekli yasal işlemleri başlattık. Yazın köyde, kışın şehirde ikamet eden bazı hemşehrilerimizin hayvanlarını şehre getirmesi, yasaklı türde hayvan besleyen vatandaşların kayıt ettirmek yerine sokaklara salması gibi unsurlar da şehrimizde hayvan popülasyonunun artışına sebep oluyor. Artık daha fazla ve daha hızlı kısırlaştırma yaparak sokaklarımızdaki hayvan popülasyonunun önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda bugün Veteriner Hekimleri Odası ile anlamlı bir protokole imza attık. Polatlımızdaki veteriner arkadaşlarımızla protokol imzalayarak sokak hayvanlarımızın onlar tarafından da kısırlaştırılmasını, bu işlemlere dair ücretlerin Belediyemiz tarafından ödenmesini planladık. Bu dünya hepimize ait düşüncesiyle hayvanların yaşam haklarına da saygı duyarak hemşehrilerimiz için kalıcı bir çözüm üretme gayretindeyiz. Şu anda 15 personelimizle barınağımızda ve diğer alanlarda sadece bu işle uğraşıyoruz. Bugün imzaladığımız protokol ile daha fazla hayvanı kısırlaştıracağımızı ve bu popülasyonu önleyeceğimizi düşünüyorum. Bu vesile ile Veteriner Hekimleri Odamıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Cümlelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.