DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
<strong>7’NCİ KADIN DANIŞMA BİRİMİ AŞTİ’DE AÇILDI</strong>

7’NCİ KADIN DANIŞMA BİRİMİ AŞTİ’DE AÇILDI

ABONE OL
8 Mart 2022 17:29
<strong>7’NCİ KADIN DANIŞMA BİRİMİ AŞTİ’DE AÇILDI</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren “Kadın Danışma Birimi”nin 7’nci şubesi Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ haftasında açıldı.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘kadın dostu’ uygulamalarla Başkent’te yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

     Yerli ve yabancı ayrımı yapmadan kadınlara pek çok konuda destek sağlamak amacıyla AŞTİ’de hizmet verecek Kadın Danışma Birimi’nin açılışına; Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, Büyükşehir Meclis Üyesi Lale Bektaş, BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HER KADINA HİZMET GÖTÜRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ”

      Açılışta konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, şu bilgileri verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak kadın ve aileye yönelik çalışmalara oldukça önem veriyoruz. Sadece Başkentli kadınların değil bize ulaşan her kadına hizmet götürmekle yükümlüyüz. Bu nedenle 7’nci Kadın Danışma Birimi’nin AŞTİ’de bulunması oldukça kritik. Bir şekilde yolu transfer merkezine düşen kadınlara ulaşmak, doğru bir şekilde yönlendirmek ve gerekli her türlü desteği sağlamak için buradayız.”

     Kadın Danışma Birimi’nin AŞTİ’deki açılısında söz alan BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya ise şöyle konuştu:

“Kadın Danışma Birimi’nin AŞTİ şubesini açmış bulunmaktayız. İlgili daire başkanlığımızla birlikte böyle bir organizasyonun içinde yer almaktan mutluyuz. Ankara’nın giriş kapılarından biri olan otogarımızda kadınların müracaat edebileceği bir birim açmaktan mutluluk duyuyoruz.”

İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA BİRÇOK KONUDA ÜCRETSİZ DESTEK

     FOMGET Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile renklenen açılışta AŞTİ Kadın Danışma Birimi; kadınlara ihtiyaçları doğrultusunda psikolojik destekten şiddetle mücadele desteğine, hukuki danışmanlıktan barınma desteğine kadar birçok konuda ücretsiz destek sağlayacak.

     Gençlik Parkı içinde yüz yüze görüşme imkânının olduğu Kadın Danışma Merkezi’ne ulaşım sağlamakta zorlanan ya da uzak ilçelerde oturan kadınlara Keçiören, Kahramankazan, Kızılcahamam, Çubuk, Ayaş, Hasanoğlan ve son olarak AŞTİ’de oluşturulan birimler aracılığıyla hizmet veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.