DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AKYURT AYM ÜYESİ KADINLAR İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

AKYURT AYM ÜYESİ KADINLAR İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

ABONE OL
14 Mart 2022 16:35
AKYURT AYM ÜYESİ KADINLAR İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleriyle kentin birçok noktasında 7’den 70’e Başkentli kadınları buluşturdu. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı düzenlediği son etkinlikte Akyurt Aile Yaşam Merkezi’nin kadın üyelerine tiyatro sürprizi yaptı. Başkent Tiyatroları oyuncularının “lider kadınlar” konulu canlı tiyatro oyununu ilgiyle izleyen AYM üyesi kadınlar, atölye çalışmasında bir araya gelerek bez boyama da yaptı.

      Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Başkentli kadınlar için atölye çalışmalarından tiyatroya, konserden panele kadar birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirdi.

      Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı hafta boyunca dolu dolu geçen kutlama programlarıyla 7’den 70’e Başkentli kadınları buluştururken, Akyurt Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen son etkinlikle de tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

BAŞKENT TİYATROLARI OYUNCULARI KADINLARIN SESİ OLDU

     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Başkent Tiyatrolarının “lider kadınlar” konulu canlı tiyatro oyunu sürpriziyle karşılaşan Akyurt AYM üyesi kadınların oyunu ilgiyle izlediğini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, şöyle konuştu:

“Hafta boyunca hem şehirdeki hem kırsaldaki kadınlarla birlikte olmaya özen gösterdik. Burada 40 kadın üyemizle beraber ayrıca bez boyama atölyesine katılarak farkındalık kampanyası yapmak istedik.”

    Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünün ev sahipliğinde ‘ben kadınım’ sloganlı bez boyama atölyesine katılan AYM üyesi kadınlar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Sevinç Güven: “Böyle etkinlikleri çok seviyorum. Kadınların farkındalığını artıran, bilgilendiren ve mutlu eden etkinlikler bunlar. Tiyatroyu izledim, çok anlamlıydı ve mesajlarla doluydu. Boyama Atölyesi de çok eğlenceli geçti. Ben olduğumu hissettim. Kadınların önce kendini fark etmelerini, kendilerini mutlu etmeyi bilmelerini diliyorum.”

-Hatice Yıldız: “Tiyatro ve boyama etkinliği bize yararlı oldu. Sürekli çocuğumla beraber kurslara ve etkinliklere geliyor ve güzel vakit geçiriyorum burada. Bu etkinliklerin yapılması bize moral oluyor.”

-Mehtap Ağ: “Bugünkü tiyatro bizim bilinçlenmemiz için çok faydalı oldu. Kadınlara şiddeti anlatan bu oyun beni etkiledi. Bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.