DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
GORDİON UNESCO HEDEFİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYOR

GORDİON UNESCO HEDEFİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYOR

ABONE OL
27 Mart 2022 15:47
GORDİON UNESCO HEDEFİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘UNESCO DAİMİ TEMSİLCİSİ AYBET POLATLI’YI ZİYARET ETTİ’

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Prof. Dr. Gülnur Aybet Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası Asıl Listesi’ne girmesi amacıyla Polatlı Belediyesi tarafından çalışma yürütülen tarihi alanlarda incelemelerde bulundu. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi’ne girmesi amacıyla bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Prof. Dr. Gülnur Aybet; gün boyunca Polatlı Kaymakamlığı, Polatlı Belediyesi, Duatepe Anıtı ve Gordion Antik Kenti’ni ziyaret etti.

UNESCO Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Prof. Dr. Gülnur Aybet konuya ilişkin; Kültür ve Turizm Bakanlığının başvurusu sonrası hazırlanan değerlendirme raporunun olumlu çıkmasını ve Haziran’da yapılacak toplantı sonrasında Gordion’un, Başkent Ankara’dan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ilk alan olmasını beklediklerini dile getirdi. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı ziyaret eden Aybet; Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yönündeki başvuruya ilişkin, hazırlanan dosyada teknik bir eksiklik olmadığını belirtti. Bu yıl haziranda gerçekleştirilecek 45. Dünya Mirası Komitesi Toplantısı’nda Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasını beklediklerini dile getiren Aybet, bunun Polatlı açısından olduğu kadar ülkedeki değerlerin dünyaya tanıtılması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Prof. Dr. Gülnur Aybet’e Polatlı’da gerçekleştirdiği ziyaretleri boyunca; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emir Gökhan Bozkurtlar, Dışişleri Bakanlığı Kültürel Diplomasi Daire Başkanı İlhan Şener, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Cansu Türk, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi Doç. Zeynep Aktüre, Gordion Alan Başkanı Mustafa Kaymak, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Dünya Mirası Şubesi görevlisi Yıldırım İnan, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Arkeoloğu Mustafa Metin ve Ankara Koruma Kurulu Üyesi Arkeolog Ant Atasoy eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.