DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
2021 YILI FAALİYET RAPORU BELEDİYE MECLİSİ’NDE OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • 2021 YILI FAALİYET RAPORU BELEDİYE MECLİSİ’NDE OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

2021 YILI FAALİYET RAPORU BELEDİYE MECLİSİ’NDE OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

ABONE OL
4 Nisan 2022 14:54
2021 YILI FAALİYET RAPORU BELEDİYE MECLİSİ’NDE OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim 1. Oturumunda Polatlı Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile onaylandı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yanmaz tarafından 2021 Yılı Faaliyet Raporu’na ilişkin yapılan eleştirilere meclis kürsüsünden cevap verdi. Pandemi sürecine, ekonomik krize ve birçok gelirdeki azalmaya rağmen Polatlı Belediyesi’nin başarılı projelere imza attığını ve hizmet üretmeye hızla devam ettiğini belirten Başkan Yıldızkaya; CHP sıralarının Faaliyet Raporu’na red oyu vermesini doğru bulmadığını belirtti.

BAŞKAN YILDIZKAYA CHP’Lİ YANMAZ’IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yanmaz meclis kürsüsünden konuya ilişkin gerçekleştirdiği konuşmada; “Faaliyet Raporu’nda baktığımızda Belediyemizin 2021 yılı bütçesi 198 milyon olarak hazırlanmıştır. Bu bütçenin gelir bütçesi 168 milyon olarak gerçekleştiği görülmüştür. Gelir bütçesinin 76 milyonu iller bankası payıdır. 27 milyon 119 bin TL’si arsa satışlarından elde edilmiştir. 65 milyonu çeşitli harçlar, kiralar ve vergilerden sağlanmıştır. Gider bütçesi 157 milyon 500 bin olarak gerçekleşmiştir. Belediyenin bu bütçe içerisindeki toplam borcu 111 milyon 400 bin TL olduğu görülmüştür. Belediyemizin 2020 yılındaki borcu 90 milyon civarındayken 2014-2019 yılları projeleri dışında yeni bir proje yapılmamasına rağmen borç miktarı daha da artmıştır. Belediyemizin bankalara kredi borcu dönem sonu 22 milyon 500 bin TL’dir. Bu kredi borcuna rağmen 2022 yılında 20 milyonluk daha borçlanma yetkisi alınmıştır.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “ALACAKLARIMIZLA BİRLİKTE BU MİKTAR YARIYA DÜŞÜYOR. BÖLGEMİZDE EN AZ BORCU OLAN BELEDİYE BİZİZ”

Polatlı Belediyesi’nin borçlu bir Belediye olmadığını, alacakları hesaplandığında verilen rakamın yarı yarıya azaldığını belirten Başkan Yıldızkaya; Belediye borcunun bütçeye göre oranının her yıl düştüğünü dile getirdi. CHP Meclis Üyesi Yanmaz’ın eleştirilerini cevaplayan Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “Eleştirilerinize saygı duyuyoruz ama bu eleştirileri yaparken dünyanın son yüzyıldaki en büyük Pandemisini ve maalesef ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik gerçekleri düşünmeden açıklama yapıyorsunuz. Ben tüm bunların dikkate alınmasını beklerdim. Polatlı Belediyesi, bölgenin en itibarlı belediyesidir. Borcumuz civardaki belediyelere göre çok azdır. 2021 yılı sonu itibariyle 111 Milyon TL’dir. Ama kasamızda 27 Milyon TL para vardır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden alacağımız 20 Milyon TL’lik kazı bedelini hala alamadık. Bunlar göz önüne alındığında kalan miktar Belediyeler için büyük bir borç miktarı değildir. Büyükşehir Belediyesi’nden alacağımız geldiğinde, kasamızdaki para ile birlikte bu miktar 64 Milyon TL olacaktır. Polatlı Belediyesi borçlu bir belediye değildir. Ekonomik krize, pandemiye, birçok gelirimizdeki azalmaya rağmen hizmet ve proje üretmeye devam etmektedir.” Cümlelerine yer verdi.

CHP MECLİS ÜYESİ YANMAZ PROJELERİ ELEŞTİRDİ

Açıklamasının devamında Faaliyet Raporu içerisinde yer alan projelere ilişkin eleştirilerde bulunan CHP Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yanmaz; “2021 Yılı Faaliyet Raporu’na baktığımızda özenle hazırlanmış bir rapor görüyoruz. Fakat içeriğine baktığımızda Başkanımızın faaliyetlerinin maalesef 2014-2019 döneminden kurtulamadığı görülmüştür. 2019-2024 döneminde kendisine ait olmasına rağmen stratejik planda bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan işlerden örneğin; Demir yolunda yeşil kordon yapılması faaliyetler içinde görülmemektedir. Biogaz enerji dönüşüm santralinin hazırlanması, alan yönetimi birimi oluşturulması, Ankara-Eskişehir karayolu Kuzey kesimi üzerinde ilave revizyon planı ve parselasyon planının hazırlanması. Faaliyet raporunda bu işlerin yapılmadığı görülmüştür. Bu işlerin yapılmasının doğru ya da yanlış olduğu tartışılır ancak başkanımızın 2019-2024 stratejik planında bu işlerin 2021 yılında yapılacağını taahhüt etmiştir. Ayrıca Polatlı’da gördüğümüz, yapılması gereken eksikler var. Örneğin Yeni Belediye Hizmet binasına yakışan bir çevre düzenlemesi halen yapılamamıştır. Tam karşısında bir meydan düzenlemesi yapılmasının planlarda olduğunu biliyoruz. Çevresinde bulunan stadyum alanının kamulaştırma işlemleri halen yapılmamıştır. İlçemiz Ankara-Eskişehir yolu üzerinde şehir girişinde aydınlatma direkleri yapıldı fakat şehrimizin tek girişinin burası olmadığını biliyoruz. Ayaş istikameti ve Konya Yolu girişi de çift yol olmasına rağmen hoş olmayan bir görüntüye sahiptir. Buraların da düzenlenmesini talep ediyorum. Ayrıca AVM Binasının atıl durumda olduğu, bakıma ihtiyacının olduğu, işletmeci bulunamadığı görülmüştür. Görüntü olarak çok kötü durumdadır. Oranın da bir an önce elden geçirilmesi gerekiyor. Kartaltepe Konutları bitirilerek sahiplerine teslimi yapılamamıştır. Polatlı’nın yaşanabilir, tercih edilen bir şehir olmasını istiyoruz. Eski Hastanelerin durumu her ne kadar belediye sorumluluğunda olmasa da belediye tarafından takip edilerek oraların atıl durumdan kurtarılması sağlanmalıdır. İktidar partisi meclis üyelerine de sesleniyorum; lütfen bu işin takipçisi olalım.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “YENİ BELEDİYE BİNASI PROJE DEĞİL Mİ? 100 YILLIK BELEDİYE TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK PROJEYİ YAPIYORUZ”

CHP Meclis Üyesi Yanmaz’ın projelere ilişkin eleştirilerine cevap veren Başkan Yıldızkaya; hizmete açılan projelerle Polatlı’nın marka değerinin yükseldiğini, vatandaşların yapılan çalışmaları gördüğünü ve takdir ettiğini belirtti. CHP Grubu’nun bu çalışmaları görmezden gelerek yalnızca eleştiri yapmak adına aynı konuları tekraren gündeme getirdiğini söyleyen Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “Yeni proje yapılmadı diyorsunuz. Şu an tamamlanmak üzere olan Yeni Belediye Binası proje değilmi? Belediyemizin 100 yıllık tarihindeki en büyük proje yapılıyor. Belediye Hizmet Binamızda çevre düzenlemesi yapılması için öncelikle inşaatın bitmesi gerekiyor. Stadyum hakkında da gerekli görüşmelerimizi yaptık. E- 90 Karayolu’nun ise eski halini biliyorsunuz, viraneydi. Bugün çalışmalarımızla ne hale geldi. Bu alanlar için vatandaşlar beni arıyor, teşekkür ediyor. Polatlımızın marka değerini yükselttik. Yapılan güzel işleri bir kere de takdir etseniz, beğenseniz ne olur. Başarıyı siz etmeseniz de halkımız takdir ediyor. Kartaltepe Konutlarında iki bloğu yapıp hak sahiplerine teslim ettik. 3+1’lerin ihale süreci de devam ediyor. Mayıs – Haziran gibi 2+1 ve 1+1’lerin ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunların dışında Biogaz tesisi kurmak istiyoruz, süreç devam ediyor. Bunu tek başımıza kendi bütçemizle yapma imkanımız yok. Kamu hastaneleri konusunda ise Kaymakam Bey ile görüştük, bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Tabi ki burada daha çok iktidar grubu sorumluluk sahibidir. Bu yapıların ya yıkılması ya da bakımının yapılarak bir tesis haline gelmesi lazım. Polatlı Belediyesi her şeye rağmen hizmet üretmeye, vatandaşlarımız hizmet almaya devam ediyor. Zorluklara rağmen hizmet dolu bir yıl geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha çok hizmet yapmak bizlere nasip olur.” Cümlelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.