DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA’DAN BÜYÜK TAARRUZ’A POLATLI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • SAKARYA’DAN BÜYÜK TAARRUZ’A POLATLI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

SAKARYA’DAN BÜYÜK TAARRUZ’A POLATLI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

ABONE OL
18 Nisan 2022 15:29
SAKARYA’DAN BÜYÜK TAARRUZ’A POLATLI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl Dönümü kapsamında Hacettepe Üniversitesi ve Polatlı Belediyesi işbirliği ile “Sakarya’dan Büyük Taarruz’a Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında Tarihi, Siyasi, Askeri ve Kültürel Yönleriyle Polatlı Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ile Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin (POTA) ortaklaşa çalışmasıyla hazırlanan sempozyum kapsamında; yurt içi ve yurt dışından alanında uzman akademisyenler 6 – 8 Ekim tarihlerinde Polatlı’da bir araya gelecek.

Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla üç gün boyunca sürecek olan Sakarya’dan Büyük Taarruz’a Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında Tarihi, Siyasi, Askeri ve Kültürel Yönleriyle Polatlı Uluslararası Sempozyumu’nda; Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin hangi askeri ve siyasi koşullarda yapıldığı, Polatlı’nın tarihi ve askeri bakımdan önemi, Cumhuriyet’e ve bağımsızlığa giden yolun açılmasında Milli Mücadele’nin önemli dönüm noktaları gibi konular masaya yatırılacak.

AKADEMİSYENLER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 17 HAZİRAN

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Sempozyum Kurulu tarafından bilinmeyen yönleriyle ayrıntılı olarak ele alınacağı Sakarya’dan Büyük Taarruz’a Polatlı Uluslararası Sempozyumu; İstiklal Savaşı’nın dönüm noktası Polatlı için tarihsel ve akademik açıdan önemli bir çalışma olacak. Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi tarafından şehrin tarihsel tanıtımına yönelik yürütülen çalışmalara ve akademik araştırmalara bir yenisi daha eklenecek. Sakarya’dan Büyük Taarruz’a Polatlı Uluslararası Sempozyumu yurt içi ve dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olarak düzenlenecek.  Sempozyuma katılmak isteyen akademisyenlerin ve araştırmacıların; amaç, yöntem, kullanılacak kaynaklar ve muhtemel bulguları içeren 300 kelimelik tebliğ özetlerini 17 Haziran 2022 tarihine kadar hubuyuktaarruzsempozyumu@gmail.com adresine ekli dosya olarak gönderebilirler. Sempozyum katılım kuralları ve tebliğ yazım kuralları hakkında bilgi almak isteyen akademisyenler www.hacettepe.edu.tr adresinden ayrıntılı açıklamalara ulaşabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.