DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Polatlı su hattı çalışmaları TÜM MALİYET ARTIŞLARINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Polatlı su hattı çalışmaları TÜM MALİYET ARTIŞLARINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Polatlı su hattı çalışmaları TÜM MALİYET ARTIŞLARINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

ABONE OL
23 Nisan 2022 16:34
Polatlı su hattı çalışmaları TÜM MALİYET ARTIŞLARINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır susuzlukla boğuşan Polatlı ilçesinin kaderini değiştirecek İvedik-Temelli-Polatlı İçme Suyu Hattı proje çalışmalarını ekonomik krize rağmen durdurmadan sürdürüyor. 550 milyon TL’ye ihale edilen projenin maliyeti bugünden 1 milyar 424 milyon TL’yi bulurken, tüm ekonomik zorluklara rağmen hattın tamamlanması için yoğun mesai harcanıyor.
Türkiye’nin en büyük içme suyu arıtma tesisi olan ve Başkent Ankara’yı besleyen İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Polatlı arasında 29 Ekim 2020’de yapımına başlanan ve 30 yıldır susuzlukla boğuşan ilçenin kaderini değiştirecek ana isale hattı yapımı ekonomik krize rağmen ilerliyor.
İvedik-Temelli-Polatlı İçme Suyu Hattı’nda maliyet her geçen gün artarken, 550 milyon TL’ye ihale edilen projenin maliyeti 1 milyar 424 milyon TL’yi buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyon vatandaşı yeni hattan sağlıklı suya kavuşturmak için tüm ekonomik zorluklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

MALİYET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ekonomik kriz, İvedik-Temelli-Polatlı İçme Suyu Hattı’na da vurdu. Maliyeti şu an 1 milyar 424 milyon TL’yi bulan ve mevcut ekonomik koşullarda her geçen gün artan İvedik-Temelli-Polatlı İçme Suyu Hattı projesinde çalışmalar sürüyor.
Bugüne kadar 34 bin 870 metre çelik boru döşenen hatta 8 adet sanat yapısı tamamlanırken 2 bin 500 metreküp su deposu imalatına da başlandı.
Ekonomik krizin yarattığı piyasa koşullarına rağmen devam eden hat tamamlanınca 1,5 milyon vatandaş yeni hattan sağlıklı suya kavuşacak, Sincan üst kotlarında yaşanan su sıkıntısı ve Yenikent bölgesindeki su temini rahatlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.