DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK, ‘‘ÖNCEMİZ SAĞLIK, ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK EMEKÇİLERİ’’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • OVACIK, ‘‘ÖNCEMİZ SAĞLIK, ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK EMEKÇİLERİ’’

OVACIK, ‘‘ÖNCEMİZ SAĞLIK, ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK EMEKÇİLERİ’’

ABONE OL
17 Mart 2023 11:56
OVACIK, ‘‘ÖNCEMİZ SAĞLIK, ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK EMEKÇİLERİ’’
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ovacık, ‘’ Pandemi sürecinde en ön cephede, afetlerde insanüstü gayrette özveri timsali, yaşama adanmış bir mesleğin mensuplarının, sağlık emekçilerimizin kamuoyuna duyurmaya çalıştıkları haklı talepleri var. O haklı talepleri karşılanmalı ve hak kayıplarının önüne geçilmelidir ki 14 Mart Tıp Bayramı olsun…’’ ifadelerinde bulundu.
OVACIK, ‘’ NEŞTERİNİ, SİTETESKOPUNU DA AL GİT DEDİLER, SONUÇ ORTADA ‘’
TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun, hekimlerin yurt dışına gitmesinin nedenlerinin araştırılması istemiyle verdiği araştırma önergesinin Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Otuz altı saat çalış, haydi ameliyata, haydi polikliniğe… Poliklinikteki hasta başı ortalama muayene süren beş dakika… Sağlıkta şiddet ve yaşadıkları hak kayıpları nedeniyle doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız istifa ediyor, yurt dışına gidiyor, başka mesleklere yöneliyor. Görevine devam edenler de mesleklerini olması gerektiği gibi koşullarda yerine getiremiyor. Geleceğe güvenle bakamıyor. Şiddete uğruyor, yeter diyor ve adalet istiyor. Sağlıkta dönüşüm ile ilgili verilen sözler unutulmuş, aile sağlığı merkezleri çağdaşlaştırılmak yerine kaderlerine terk edilmiştir. Milletin Meclisinde Cumhuriyet Halk Partimiz araştırma önergesi veriyor, sağlık çalışanlarımız neden yurt dışına gitmek zorunda kalıyor, sebepleri araştırılsın diyor. Mevcut iktidar oylarıyla reddediliyor. ‘’ dedi.
Ovacık, ‘’ Türk Tabipler Birliğinin Yurt Dışına Giden Doktorlarımızla İlgili Verdiği Rakam Endişe Verici ‘’
Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, ‘’ 2012 yılında sadece 59 doktorun yurt dışına gitmek için başvurmuşken, 2022 yılında 2 bin 685. Yani 20 tıp fakültesinden bir yılda mezun olan doktor sayısı kadar yurt dışına göç var. Kamudan istifa eden doktor sayısı kaygı verici… Her ay 400 hekim kamudan istifa ediyor. Bu açıklamayı bizzat Sağlık Bakanı yapmıştı. İktidar, tablonun vehametinin farkında değil… Doktor, hemşire,ebe, acil tıp teknisyenleri ve diğer sağlık çalışanları için şiddete karşı yaptırımlar acilen ağırlaştırılmalı, çalışma koşulları ve ücret düzenlemeleri acilen hayata geçirilmelidir. Sağlık emekçilerimizin haklı taleplerinin karşılandığı günlerin umuduyla bizlere yaşam katmak üzere her tür özveriyi sunan tüm sağlıkçılarımızın anlamlı günlerini kutluyor, yaşamlarını insan sağlığına adamış ve hayatlarını kaybetmiş tüm hekimlerimizi ve sağlık emekçilerimizi saygıyla anıyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.