DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AYDOĞAN: “VERİLEN DESTEKLER YETERLİ DEĞİL”

AYDOĞAN: “VERİLEN DESTEKLER YETERLİ DEĞİL”

ABONE OL
9 Nisan 2021 07:06
AYDOĞAN: “VERİLEN DESTEKLER YETERLİ DEĞİL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ziraat Aletleri Odası Başkanı Osman Aydoğan, sanayi esnafının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Aydoğan, verilen desteklerin yeterli olmadığını söyledi.

Polatlı Ziraat Aletleri Odası Başkanı Osman Aydoğan, zaten ekonomik sıkıntılar içinde olan esnafın hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle daha da zora girdiğini belirterek işyerlerinin en azından cumartesi günleri kısıtlama kapsamından çıkarılmasının daha iyi olacağını ifade etti.

“ESNAF VE SANATKARLARIMIZ EKONOMİK ANLAMDA OLDUKÇA SIKINTI YAŞAMAKTADIR”

Aydoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, bir yılı aşkın süredir esnaf ve sanatkarlarımız ekonomik anlamda oldukça sıkıntı yaşamaktadır. Esnaflarımızın bu mağduriyetlerine destek verebilmek amacıyla, devletimiz tarafından verilen destekler yeterli gelmemektedir.  İşyerlerinin Cumartesi ve Pazar günü kapatılması da esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır. En azından işyerlerinin Cumartesi gününün kısıtlama kapsamından çıkarılması daha iyi olur.” diye konuştu.

“ÜÇ AYLIK HİBE DESTEĞİ ESNAFIMIZA YETERLİ GELMEMİŞTİR”

Hibe desteklerinin de esnafa yeterli gelmediğini ifade eden Aydoğan, açıklamasında; “Gelir kaybı ve Kira desteği başvurularında bazı prosedürler getirilmiştir. Bu da esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır.  Hibe destekleri de esnaflarımıza yetersiz gelmektedir. Esnaflarımız bu zaman zarfı içerisinde sigortalarını, vergilerini ve faturalarını ödemekte büyük sıkıntılar çekmişlerdir. Üç aylık hibe desteği esnafımıza yeterli gelmemiştir. Kira desteklerinin basit usuldeki esnaflarımızın beyanlarına göre direk hesaplarına yatması daha uygundur.” cümlelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.