DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
RAMAZAN BEREKETİ PROGRAMI MEYDAN HABER’DE

RAMAZAN BEREKETİ PROGRAMI MEYDAN HABER’DE

ABONE OL
16 Nisan 2021 07:09
RAMAZAN BEREKETİ PROGRAMI MEYDAN HABER’DE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Müftülüğü Ramazan ayında, Polatlı Meydan Haber stüdyosundan, Polatlı Haber ve Polatlı Meydan Haber Facebook sayfalarından yapılan canlı yayınlarla her gün binlerce kişiye ulaşıyor.

Polatlı Müftülüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Polatlı’daki tüm camilerde ve çeşitli platformlarda birçok program düzenleyerek pandemi dönemine rağmen Ramazan’ın güzelliklerini ve manevi havasını vatandaşlara yaşatıyor. Bu kapsamda Polatlı Meydan Haber ve Polatlı Haber Facebook Sayfalarında, Polatlı İlçe Müftülüğü sayfası ile eş zamanlı şekilde her gün canlı yayında Ramazan Bereketi programı düzenliyor, binlerce kişiye ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca her gün canlı olarak 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren saat 11:00’de mukabele, 13 Nisan 2021 Salı gününden itibaren 13:30-15:00 saatleri arasında ise okunan cüzlerin özeti, sorular ve cevaplar, ilahiler ve sohbetlerden oluşan Ramazan Bereketi program icra ediliyor.

HER GÜN SAAT 11:00’DE MUKABELE

Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı: “Polatlı Müftülüğü Ramazan ayı boyunca birçok alanda hizmetlerini yürütmeye devam ediyor. Vatandaşlarımız tarafından yazılı ve Müftülüğümüze bizzat gelerek veya telefonla (Alo 190) yöneltilen sorular Müftülüğümüzce cevaplandırılacaktır. İlçemizde faaliyet gösteren Polatlı Haber ve Polatlı Meydan Haber’in sosyal medya hesapları ile Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından Ramazan ayı boyunca her gün canlı olarak 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren saat 11:00’de mukabele, 13 Nisan 2021 Salı gününden itibaren 13:30-14:30 saatleri arasında ise okunan cüzlerin özeti, sorular ve cevaplar, ilahiler ve sohbetlerden oluşan RAMAZAN BEREKETİ program icra edilecektir.”

ÖĞLE NAMAZINDAN ÖNCE ÇARŞI CAMİİ’NDE VAAZ-İRŞAT PROGRAMI

“COVID-19 tedbirlerine uygun olarak bütün camilerimizde cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından erkek ve kadın cemaatimize mukabele okunacaktır. Mukabele programından sonra okunan cüzlerin özet olarak manaları verilecektir.

Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan ihtiyaç sahipleri için vatandaşlarımız tarafından verilen zekat ve fitreler için Müftülüğümüzde büro oluşturulmuştur. Zekatlar, zekathesapla.tdv.org sitesinden hesaplanabilecektir.

Öğle namazından önce Çarşı Camii’nde vaaz-irşat programı düzenlenecektir. Tüm camilerimizde de merkezi sistem üzerinden aynı program dinlenilebilecektir. Ayrıca merkez camilerimizde vaizlerimiz tarafından yüz yüze vaaz-irşat programları icra edilecektir.

Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye/Okumaya temasıyla başlatılan Kur’an’ı Kerim öğrenme ve okuma seferberliği devam etmektedir. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımızın internet sitesi üzerinden müracaat eden vatandaşlarımıza çevrim içi olarak Kur’an’ı Kerim öğrenme ve okuma kursları düzenlenmeye devam edecektir. 19 Nisan 2021 tarihinde başlayacak olan 4. grup eğitimleri için 12-26 Nisan 2021 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Sabah ezanları Başkanlık takvimine göre imsak vaktinde okunacaktır.

COVİD-19 ile ilgili alınan önlemler göz önünde bulundurularak cami ve mescitlerde itikâfa girmek isteyenler için daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

Ramazan ayı boyunca Diyanet TV’de; Sahur Programından sonra, ayrıca 15:00 ve 24:00 saatlerinde mukabele okunacaktır.

COVİD-19 ile ilgili alınan önlemler kapsamında iftar programları düzenlenmeyecek ve davetlere icabet edilmeyecektir.

Yerel durum ve özel şartlar dikkate alınarak manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri sosyal medya imkânları kullanılarak sürdürülecektir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.