DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK: “POLATLI BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • OVACIK: “POLATLI BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

OVACIK: “POLATLI BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

ABONE OL
23 Nisan 2021 06:43
OVACIK: “POLATLI BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OVACIK: “KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BİTTİ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Selami Ovacık hem Büyükşehir hem de Polatlı Belediyesinin pandemi sürecindeki faaliyetlerini değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Selami Ovacık, pandemi döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın halka dokunan, örnek çalışmalara imza attığını belirterek “Klasik belediyecilik anlayışı bitti. Bu dönemde halka dokunur sosyal belediyecilik ön plana çıktı. Bunun da Türkiye’de mimarı Mansur Yavaş’tır. Polatlı Belediyesinde Sosyal Belediyeciliğin S’si yok” ifadelerini kullandı. Ovacık, yaptığı değerlendirmede ayrıca; Polatlı içme suyu, şehir mezarlığı, Büyükşehir Belediyesince kademeli su tarifesi teklifinin AK Parti-MHP oylarıyla reddi, Polatlı’daki yeşil alan yetersizliği, hayvan barınağı, esnaflara yapılan yardımlar ve Polatlı Belediyesinin 2020 yılında sosyal yardımlar bütçesinden yaklaşık 1 milyon TL artırması konuları hakkında konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Selami Ovacık, Meydan Haber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“YAKIN BİR TARİHTE 21 YA DA 28 GÜNLÜK TAM KAPANMA…”

“2020 yılı 11 Mart tarihinden beri Covid-19 salgını artarak devam ediyor. Bu dönemde vatandaşların, özellikle esnaf ve çiftçi kesiminin, emekliler ve yardıma muhtaç vatandaşların sıkıntıları hat safhada. Pandemi öncesinde ülkemizde zaten bir ekonomik kriz vardı. Bunun yanında %10-15 civarında bir devalüasyon da oldu. Döviz kurundaki artışlar fiyatlara %40-50 civarında yansıdı. Hatta bazı sektörlerde %100’ün üzerinde fiyat artışları oldu. Özellikle inşaat sektöründe %50-110 civarında fiyat artışları oldu. Piyasada özellikle hizmet sektöründe küçük esnaf aleyhine bir süreç yaşandı. Hal böyleyken kısmı kapanma yeniden başlanmadı. Tabi bilim insanları kısmi değil tam kapanmayı öneriyorlar. Yakın bir tarihte 21 ya da 28 günlük tam kapanma ile vaka sayılarındaki artış ve ölümlerin önüne geçilir diye ümit ediyoruz. Tabi bu durum yerel yönetimleri aşan bir konu.”

“PANDEMİ İLE BERABER KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BİR TARAFA BIRAKILDI”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde özellikle küçük esnaf olmak üzere tüm kesimlere, seyyar satıcılardan kağıt-hurda toplayıcılarına kadar nakit ve gıda yardımları yaptı ve devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye genelinde 11 tane Büyükşehir’i kazandı. CHP, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutarak, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş olmak üzere diğer 10 Büyükşehir Belediyemiz de pandemi sürecini vatandaşımızın en hassas şekilde atlatmasına yönelik önemli projelere imza atıyor. Mansur Başkan, bu konuda hakikaten sadece Ankara değil Türkiye kamuoyunda isim yaptı. Ramazan ayı ile beraber Ankara Tek Yürek projesi başladı, kısa sürede 6-7 milyon civarında bağış toplandı. Bu bağışlar, pandemiden olumsuz etkilenen dar gelirli ailelere sıcak yemek olarak yansıyor. Pandemi ile beraber klasik belediyecilik anlayışı bir tarafa bırakıldı. Daha halka dokunur sosyal belediyecilik anlayışı ön plana çıktı. Bunun da Türkiye’de mimarı Mansur Yavaş’tır. Ankara Büyükşehir Belediyesinin şu anda yaptığı en büyük faaliyet ne derseniz; sosyal belediyeciliği ön plana çıkararak halka dokunmaktır.”

“153 BİN HANEYE GIDA YARDIMI YAPILIYOR”

“Ankara genelinde, evinde karantinada bulunan vatandaşlar da dahil olmak üzere 153 bin haneye gıda yardımı yapılıyor. Dolmuş, halk otobüsü esnaflarına mazot desteği, çay ocağı esnaflarına destekler veriliyor. Çiftçilerimiz için domates-biber fidesi başvuruları alındı ve 10 Mayıs itibariyle teslim edilmeye başlanacak. Onun öncesinde yem bitkisi tohumu, nohut tohumu destekleri yapıldı. Bunların hepsi hibeli destekler. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Bu sayede çiftçilerimiz ve vatandaşlar desteklerden haberdar oluyor. Aynı zamanda kısa mesajla da duyurular gerçekleştiriliyor.”

“POLATLI’MIZA YAKIŞIR BİR HAYVAN BARINAĞI GEREKLİ”

“Büyükşehir Belediyemiz belirli aralıklarla Polatlı’da yaşayan sokak hayvanları için mama yardımında bulunuyor. Ben de bir hayvan sever olarak Polatlı Belediyesi Hayvan Barınağının daha komplike hale dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi ile istişare edilerek, modernize hale getirilip Polatlı’mıza yakışır şekilde faaliyet göstermesinden yanayım.”

“POLATLI MEZARLIĞI TEKRAR ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE GEÇECEK”

“Polatlı Mezarlığının Polatlı Belediyesine devri söz konusuydu. Son gelen bilgilere göre Polatlı mezarlığı tekrar Ankara Büyükşehir Belediyemize geçecek. Yakın tarihte bunu göreceğiz inşallah.”

“ANKARA’DA NÜFUSUN %16’SI SUYUN %50’SİNİ KULLANIYOR”

“Bilindiği gibi barajların doluluk oranı ile ilgili bazı sıkıntılar var. Bunun yanında kuraklık problemi de var. Bu anlamda su tarifesinin düzenlenmesi Nisan ayı meclis toplantısında gündeme geldi fakat AK Parti ve MHP’li meclis gruplarının kademeli tarifeye hayır oyu vermesi ile meclisten geçemedi. Sadece sosyal yardım alan hanelerin su tarifesinin 10 metreküpe kadar 1 TL olması geçti. Ankara’da nüfusun %16’sı suyun %50’sini kullanıyor. Bu sebeple Mansur Başkanımız kademeli su tarifesi getirelim, çok kullanan çok ödesin, az kullanan az ödesin dedi. Fakat bu Ak Parti ve MHP gruplarının karşı çıkması ile meclisten geçmedi. Mansur Başkan bu konuyu mahkemeye götüreceğini söyledi. Mahkemeden ne karar çıkarsa su tarifesi ona göre uygulanacak veya uygulanmayacak. Bunu zaman gösterecek ama suyun dikkatli kullanımının ön planda tutulması lazım.”

“2022 YILI SONUNA DOĞRU POLATLI’MIZ DA KALİTELİ İÇME SUYUNA KAVUŞMUŞ OLACAK”

“Polatlı’mız kaliteli suya muhtaç. İvedik’ten Temelli ile Polatlı’dan kazı çalışmamız buluşacak. 150 km İsale hattı çalışmalarımız devam ediyor, inşallah 2022 yılı sonuna doğru Polatlı’mız da kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak.”

“BAZI KONULAR SİYASET ÜSTÜDÜR, SİYASETE ALET EDİLMEMELİDİR”

“Büyükşehir’de 2-2,5 milyar lira borçlanma yetkisi alındı fakat henüz kullanılmadı. Otobüsler ile ilgili ihale yapıldı, kesinleşmesi bekleniyor. Borçlanma talebi meclisten geçmesine rağmen Bakanlıkta bekledi, bu sebeple bir gecikme oldu. Siyasetin bu konuda zararı oldu. EGO’nun 500-1000 arası otobüse ihtiyacı var. 300 tanesinin bağlantısı yapıldı. Tanesi 1 milyon TL civarında, imalat süreci de uzun. 20 tane araç 6 ayda teslim edilecek. O yüzden belediyecilikte zamanlama önemli. Siyaseten yanlış hamleler planları birkaç sene öteleyebiliyor. Mesela borçlanma yetkisine hayır verildiği için Polatlı’da içme suyu bir yıl kadar gecikti. Bazı konular siyaset üstüdür, siyasete alet edilmemelidir. Su, temizlik ve ulaşım gibi en temel konuların siyasete alet edilmemesi gerekiyor.”

“POLATLI BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI, YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

“İkinci yılın doldurulmasının ardından hem Polatlı Belediyesi hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi faaliyetlerine ilişkin geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyorduk, pandemi nedeniyle birtakım aksamalar oldu. Pandemi biraz hafiflediğinde tüm basın mensuplarımızla bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Polatlı Belediyesinin çalışmalarını, vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini yakından takip ediyoruz. Polatlı’da halkçı belediyecilik anlayışının gündeme gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2024 seçimlerinde inşallah sosyal demokrat belediyeciliği burçlara dikeceğiz. Ama şunu söyleyebilirim ki; Polatlı Belediyesinin çalışmalarından memnun değiliz. Bunu her ay meclis toplantılarında kürsüden de beyan ediyoruz.”

“POLATLI’DA YEŞİL ALANLARIN BETONLAŞTIRILMASI MEVCUT YÖNETİMDE OLDU”

“Polatlı’da yeşil alanların betonlaştırılması mevcut yönetimde oldu. Bırakın yeşil alan yapmayı parkların bir köşesine beton yapılan kondurulması bu döneme, Mürsel Başkana nasip oldu. Biz buna karşıyız. Parkların betonlaştırılmasının aksine daha ulaşılabilir hale getirilmesi gerekir. Parklara, çitleri, tel örgüleri filan aşarak girilmemesi lazım. Parklara yanından geçerken bile girilebilmesi lazım. Daha çok yeşil alan ve yeşil alanların da daha ulaşılabilir olmasını istiyoruz.”

“11 BÜYÜKŞEHİR’İ ALDIĞIMIZ GİBİ POLATLI BELEDİYESİNİ DE VAKTİ ZAMANI GELDİĞİNDE ALACAĞIZ”

“Mesire alanları merkeze uzak, özellikle Karapınar Mesire alanının fiziki alanı yanlış. Orası bildiğiniz gibi hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerimizden. Etrafta gübre yığınları var, besihaneler var. Orada vatandaşlar kokusuz, sineksiz oturabilir mi? Proje güzel ama yeri yanlış. Polatlı’nın daha büyük ve nezih yeşil alanlara kavuşturulması lazım. Merkezde yeşil alanlar oluşturulması lazım. Ayrıca yeni ticaret alanları oluşturulmalı. Trafik sorunun çözülmesi için yeni ticaret merkezleri oluşturulmalı. Bunlar hep vizyon işi, bu vizyonu şu ana kadar Polatlı Belediyesinde göremedik. Mürsel Başkan 7 yılını tamamladı ama 7 yıldır bunu göremedik. Bundan sonra görebileceğimize de pek inanmıyoruz. Bizim düşüncemiz, siyasetimiz, Polatlı’ya özgü projelerimiz daha farklı, insana bakışımız daha farklı, belediyecilik anlayışımız daha farklı. İnşallah 11 Büyükşehir’i aldığımız gibi Polatlı Belediyesini de vakti zamanı geldiğinde alacağız.”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE İNSAN SOSYAL YARDIMLARDAN TASARRUF YAPAR MI?”

“2020 yılı faaliyet raporunda yaklaşık 4 milyon TL civarı sosyal yardım ödeneği ayrılmışken, pandemi döneminde olmamıza rağmen, tüm dünyayı ve ülkemizi kasıp kavururken, Polatlı’mız pandeminin olumsuz etkilerini yaşarken bu bütçeden 1 milyon civarı para artırılmak durumunda bırakılmıştır. Kürsüde de beyan ettiğimiz gibi bu da kabul edilebilir bir şey değildir. Pandemi döneminde insan sosyal yardımlardan tasarruf yapar mı? Biz mevcut belediye yönetiminin bu zihniyetine karşıyız. Bu dönemde vatandaşa destek olunmayacak da hangi dönemde olunacak. Bunu uygun bulmadığımızı mecliste de beyan ettik. Biz sosyal belediyeciliği daha ön planda tutacağız. Bırakın 4 milyonu 6-7 milyon dağıtsa ne olurdu? Yaklaşık 4 milyon bütçenin tamamını bile kullanmamış, sosyal yardımlardan tasarruf etmiş. Bu zihniyete karşıyız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.