DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA TAM KAPANMA

POLATLI’DA TAM KAPANMA

ABONE OL
30 Nisan 2021 11:25
POLATLI’DA TAM KAPANMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınının önüne geçmek ve vaka sayılarını düşürmek amacıyla 17 günlük tam kapanma dönemine geçildi. Tam kapanmanın başlamasının ardından Polatlı sokaklarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Zabıtalar görev başındaydı.

17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülke genelinde tam kapanma uygulanmasına karar verilmişti. Dün saat 19.00’da başlayan kısıtlama, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.

Tam kapanmanın başlaması ile birlikte denetlemeler de sıklaştırıldı. Bugün sabah saatlerinden itibaren İlçe genelinde birçok noktada Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri görev başındaydı. Araçlar durduruldu, dışarı çıkma mazeretini bildiren vatandaşların belgeleri kontrol edildi.

Polatlı Belediyesi Zabıta ekipleri ise açık bulunan işyerlerinde ruhsat ve çalışan izin belgelerinin kontrolünü yaptı. Bunların yanında ilçenin bazı caddelerinde ise bilindik görüntüler vardı, banka önlerinde her zamanki kadar olmasa da kuyruklar vardı.

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNÜ KAPALI

Tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması süresince; bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

SADECE PAKET SERVİS

Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek, ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecek.

FIRINLAR AÇIK OLACAK

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, sadece ekmek satışı ve unlu mamul satışı yapmak kaydıyla açık olacak.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI SAHADA OLACAK

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarının ve ağır hastalığı olan vatandaşların 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları, VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.