DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “19 MAYIS, EMPERYALİZME KARŞI TARİHİN EN BÜYÜK DİRENİŞİDİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: “19 MAYIS, EMPERYALİZME KARŞI TARİHİN EN BÜYÜK DİRENİŞİDİR”

AVCI: “19 MAYIS, EMPERYALİZME KARŞI TARİHİN EN BÜYÜK DİRENİŞİDİR”

ABONE OL
19 Mayıs 2021 08:54
AVCI: “19 MAYIS, EMPERYALİZME KARŞI TARİHİN EN BÜYÜK DİRENİŞİDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi  Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Avcı mesajında, işgalci emperyalist güçlere karşı tam bağımsızlık ve milli egemenlik mücadelesinin 19 Mayıs 1919’da başladığını ve bugünün ulusumuz için yeniden doğuşun günü olduğunu ifade etti.

Avcı, ‘’ 102 yıl önceki ruhla, Tam Bağımsız Türkiye mücadelesine devam edeceğiz ‘’

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışının sadece Türkiye tarihini değil dünya tarihini de derinden etkilediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, “ Bağımsızlık rotasını tarihe kazıyarak çizen Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bu mukaddes mücadeleyi ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden bireylerin özgürce yaşadığı bağımsız bir Cumhuriyetle taçlandırdı, mazlum milletlere örnek oldu.” dedi.19 Mayıs 1919’un emperyalizme ve saltanata karşı ulusal egemenlik mücadelesinin başladığı, bir milletin var oluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Avcı, “ Anadolu’nun makus talihini, kaderini değiştiren Atatürk ve arkadaşları, sadece emperyalizmle değil, yerli işbirlikçiler ve  ihanet odaklarıyla da mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. 19 Mayıs’ın,  23 Nisan’ın, 30 Ağustos’un, 13 Eylül’ün, 29 Ekim’in anlamı aziz Milletimizin kalbindedir.    ” dedi.

Avcı, ‘’ Aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimizin yarınlarımıza umut olacağı inancını taşıyorum ’’

Boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Ulusu’nun evlatları olarak 19 Mayıs’ı heyecanla kutlayacaklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, “ Salgın nedeniyle neredeyse 1 buçuk yıldır olduğu gibi 19 Mayıs’ın coşkusunu da evlerimizde yaşayacak, balkonlarımızı yine Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevireceğiz. Evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız son bayramın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olmasını diliyoruz. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 102.’inci yıldönümünde çağdaş, laik, bilimsel düşüncenin ışığıyla harmanlanmış, aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimizin yarınlarımıza umut olacağı inancını taşıyorum.Bizlere düşen; gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak, gelecek kaygısı yaşamadıkları, özgür bireyler olarak özgüven içinde yetiştikleri bir ülke kurmaktır.’’ ifadelerine yer verdi.

Avcı, ‘’ Temennim, her bir gencimizin huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı  taşımadan yaşayacağı günlere yakın bir zamanda ulaşılmasıdır ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı yayımladığı mesajında gençlere seslenerek, ‘’ Sevgili gençler, ülkemizin içinde bulunduğu durumu üzüntü ve endişe ile takip etmektesiniz… İşsizlik, gelecek kaygısı, ekonomi, eğitim ve sağlık politikalarındaki yanlışlıklar… Fakat emin olunuz ki bu zor zamanları 102 yıl önceki inançla birlikte aşacağız. İnanıyorum ki, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. Temennim, her bir gencimizin huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı  taşımadan yaşayacağı günlere yakın bir zamanda ulaşmalarıdır. Demokratik idealler, ilerleme ve kalkınma yolunda gençlerimize düşen bu önemli görevde onların her zaman en büyük destekçileri olacağımızı belirterek, bu vesileyle büyük Türk Milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle  kutluyorum.’’ dedi.

Avcı, ‘’ 19 Mayıs ruhu, sonsuza kadar canlı kalacak ‘’

Avcı, ‘’ Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma idealinden asla vazgeçmeyen, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakabilmek için en ağır bedelleri ödeyen, 19 Mayıs’ta emperyalizme karşı tarihin en büyük direnişini başlatan, aklın ve bilimin ışığında devrimler ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi vatan, millet davasına hayatlarını adamış atalarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele Kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, anılarını saygı, minnet, hürmet ve hayranlıkla yad ediyorum. Aydınlık ve çağdaş bir Türkiye, gençlerimizin omuzlarında yükselecek..19 Mayıs ruhu asla kaybolmayacak…” ifadeleriyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.