DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI KIZILAY RAMAZAN’DA YOĞUN ÇALIŞTI

POLATLI KIZILAY RAMAZAN’DA YOĞUN ÇALIŞTI

ABONE OL
19 Mayıs 2021 06:35
POLATLI KIZILAY RAMAZAN’DA YOĞUN ÇALIŞTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Derneği Polatlı Şubesi Ramazan Faaliyet Raporunu Açıkladı.

Türk Kızılay derneği Polatlı şubesi bu Ramazanı da hareketli geçirdi. Ramazan öncesi hedeflerini açıklayan ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını tamamlayan Türk Kızılayı Ramazan sonrası yaptığı faaliyetler ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Kızılay Polatlı şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ramazan ayı öncesinde 1113 yeni muhtaçlık başvurusu yapıldığı, eski başvurular ile tekrar değerlendirilerek başvuruların tamamının muhtaçlık durumunun belirlendiği belirtilmiştir. Ramazan öncesi yapılan  açıklama ile 600 adet içinde geniş malzemelerin olduğu gıda kolisi dağıtılacağı söylenmiş, gelen bağışlar sayesinde 676 aileye büyük gıda kolisi dağıtılmıştır. Buna ilaveten Cumhur başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde muhtaç ailelere dağıtılmak üzere çiftçilerden alınan patates ve soğan Kaymakamımız sayın Murat BULACAK koordinasyonunda derneğimizce 600 çuval soğan 600 çuval patates olmak üzere 1200 çuvalın dağıtımı muhtaç ailelere gerçekleştirilmiştir.

Ramazan öncesi verilen beyanata uygun olarak 168 aileye 500 er TL toplamda 84000 tl nakdi para dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Buna ilaveten 70 aileye de 250 TL lik alışveriş çeki verilmiştir.

Yine bayramdan önce açıkladığımız 500 aileye meyve selesi dağıtacağımız açıklanmış olup 511 aileye meyve selesi dağıtımı bitirilmiştir.

16 yetim ve öksüz çocuğumuzun 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlamış ve bisiklet hediye edilmiştir.

55 aileye kızılay butiğinden bayramlıkları tedarik edilmiştir. Anneler gününde Polatlı devlet hastanesinde yatmakta olan hastalara çiçek dağıtılarak anneler günü kutlanmış olup ramazanın ilk hafta sonu tüm bağışçılarımız ve ahirete irtihal eden yönetim kurulu üyelerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim hatmi Polatlı müftülüğümüz ile ortaklaşa yapılmıştır.

Polatlı belediyesi ve Kızılay derneği Polatlı şubesi olarak ramazan ayının 30 günü her gün 2500 aileye iftarlık sıcak yemek dağıtılmıştır. Yine sokağa çıkma yasağında yol kontrolünde görevli polislerimizin bekleme alanına çadır tedarik edilmiş, nöbetçi polislerimize 30 gün boyunca iftar verilmiştir.

Bayram günü 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerimizi ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ederek bayramlarını kutladık.

Bu süreçte Polatlı halkından da 107.272 TL bağış toplanmış zekat hükümlerine göre halkımıza dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bu süreçte derneğimize maddi manevi destekte bulunan bağışçılarımıza ve bu dağıtımları gerçekleştirmemizde elimiz ayağımız olan gönüllülerimize ve genç kızılayımıza teşekkür ederiz.

Tüm Polatlının bayramını kutlarken nice bayramlara hep birlikte ulaşabilmek ümidi ile sensiz olmaz diyoruz. Buhilalseninlevar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.