DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
İSTİKLAL BAYRAĞI KARDEŞ ŞEHİR İNEBOLU’DA

İSTİKLAL BAYRAĞI KARDEŞ ŞEHİR İNEBOLU’DA

ABONE OL
11 Haziran 2021 07:35
İSTİKLAL BAYRAĞI KARDEŞ ŞEHİR İNEBOLU’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında önemli etkinlikler gerçekleştiren Polatlı Belediyesi; Zafer Yolcuğu’na çıkardığı İstiklal Bayrağı’nı Kurtuluş Savaşı’nda Karadeniz kıyılarından bozkırın içlerine taşıdığı lojistik destekle milli mücadeleye büyük katkıda bulunan İnebolu’ya teslim etti.

Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’nde gerçekleştirilen 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık günü töreninde Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ve Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç ile kentler arası kardeşlik protokolüne imza attı.

İNEBOLU VE DUMLUPINAR, POLATLI’NIN KARDEŞ ŞEHRİ OLDU

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Polatlı Belediyesi tarafından Zafer Yolculuğuna çıkartılan İstiklal Bayrağı; Kardeşlik Protokolü İmza Töreni’nin ardından Başkan Yıldızkaya tarafından İnebolu Belediyesi’ne teslim edildi. Tarihi Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü Kutlama Töreni’ne Kastamonu Valisi Avni Çakır, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Polatlı Belediye Meclis Üyeleri ve İnebolulu vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “BU ŞEHİRLERİN EVLATLARI; KAHRAMAN ECDADIN EVLATLARIDIR”

9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’nde gerçekleştirdiği konuşmada Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Polatlı, İnebolu ve Dumlupınar kurtuluş mücadelemizde tarihi rol oynadılar, büyük görevler ifa ettiler. İsimlerimizin önünde kahraman, şanlı ve gazi yazmasa da tarih şahit ki, bu şehirler kahraman şehirlerdir. Bu şehirlerin evlatları kahramanların evlatlarıdır. Bu yıl büyük Türk Zaferi Sakarya Meydan Muhaberesi’nin 100. yıl dönümü, bizde bu kapsamda birbirinden farklı programlar icra ederek tarihi zaferimizi kutluyoruz. İstiklal Bayrağı projemizi 12 Mart tarihinde büyük Atatürk’ün manevi huzurundan teslim aldık. Milli Mücadelemize ev sahipliği yapmış ilçelerimizi, beldelerimizi ziyaret ediyoruz. Milli ruhu, heyecanı güçlendirmek; çocuklarımıza, gençlerimize bu destanların nasıl yazıldığını daha iyi anlatmak için böyle bir proje gerçekleştirdik. Bugün de aranızdayız, sizinle birlikteyiz. Bundan sonraki süreçtede İnebolu’yla, Dumlupınar’la diğer il ve ilçelerimizle daha sıkı ilişkilerle bu tarihi görevi yerine getirmek istiyoruz. Tekrar 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık gününüzü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum.” cümlelerine yer verdi.

İSTİKLAL BAYRAĞI ANLAMLI YÜRÜYÜŞTE YERİNİ ALDI

İnebolu’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nde ve İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlama törenlerinde yerini alan İstiklal Bayrağı milli mücadelenin gerçekleştiği rota üzerinde yolculuğuna devam edecek. ‘Aşkın Zaferi Türk’ün Mührü Sakarya’ parolasıyla Polatlı Belediyesi tarafından Zafer Yolculuğu’na çıkartılan İstiklal Bayrağı; Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında 22 Ağustos 2021 tarihinde bisiklet grupları tarafından Türk’ün makus talihinin yenildiği Duatepe’ye getirilecek. İstiklal Bayrağı Polatlı Duatepe’de düzenlenecek törenin ardından; 2022 Yılı içerisinde gönüllü bisiklet grupları eşliğinde karayolu aracılığıyla Afyon Batı Cephesi Karargahı, Karacahisar, Şuhut, Dumlupınar, Uşak ve İzmir rotasında milli mücadele yolculuğunu sürdürecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.