DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“BU HİZMETLER NASIL YAPILIYOR BİLİYOR MUSUNUZ; YETİM HAKKI YENMİYOR, İSRAF YAPILMIYOR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • “BU HİZMETLER NASIL YAPILIYOR BİLİYOR MUSUNUZ; YETİM HAKKI YENMİYOR, İSRAF YAPILMIYOR”

“BU HİZMETLER NASIL YAPILIYOR BİLİYOR MUSUNUZ; YETİM HAKKI YENMİYOR, İSRAF YAPILMIYOR”

ABONE OL
13 Temmuz 2021 10:22
“BU HİZMETLER NASIL YAPILIYOR BİLİYOR MUSUNUZ; YETİM HAKKI YENMİYOR, İSRAF YAPILMIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, Polatlı genelinde Anakara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen asfalt çalışmalarına ilişkin iktidar kesiminden yapılan eleştiriler ve Melih Gökçek dönemi ile yapılan kıyaslamalara yanıt verdi.

Durukan, dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Son zamanlarda Ankara Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde yaptığı hizmetleri yatırımları görmeyen iktidar sahibi ilçemiz siyasileri varmış. Hem kamuoyunu aydınlatmak hem de hem de ilçemizde yapılmak istenen bu Sığ siyasetin önüne geçmek için cevap hakkımızı kullanmak zorunda kaldık. İktidar sahiplerinin beyanına göre Polatlı ‘da asfalt atılmıyormuş, Büyükşehir Belediyesi Yolları yapmıyormuş. Arkadaşlar asfalt atmak için şehrin altyapısının öncelikle yapılması gerekir. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz şehrimizin altyapısını birçok bölgede tamamen yeniliyor. Bu altyapı çalışmaları sorunları kısmen değil tamamen ortadan kaldırmak adına yapılıyor. Hem eski altyapı hatları hem de içme suyu hatları yenileniyor.”

ŞU AN TASARRUFU İLKE EDİNEN BİR YÖNETİM İŞ BAŞINDADIR

“Eski dönemlerdeki gibi hoyratça harcama yapılmadığını Polatlı tarihinde yapılmayan yatırımların Mansur Yavaş döneminde Polatlı’ya kazandırıldığını belirten Durukan “Zannediyorlar ki eski dönemlerde olduğu gibi hoyratça harcama yapılıyor, kamu kaynakları oluk oluk harcanıyor, hayali asfaltlar dökülüyor. O devirler biteli tam 28 ay oldu. Polatlı tarihinde yapılmayan yatırımlar Mansur Başkan döneminde şimdi Polatlı’mıza kazandırılıyor. Şu an tasarrufu ilke edinen bir yönetim iş başındadır. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi var. iktidar sahipleri 30 Haziran 2021 tarihli 2021 / 14 sayılı tasarruf genelgesini bilmiyorlarsa kendilerine iletelim.”

GÖREVDEN ALINAN ESKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIN SAVUNUYORLAR

“İktidar sahipleri kendi partileri tarafından görevden alınan eski Büyükşehir Belediye Başkanın savunarak eski başkanımız yol yaptı, Mansur başkan ancak yama yapıyor demiş. Allah’tan korkun siz hizmeti doğru düzgün yapsaydınız şehir bu sıkıntıları yaşar mıydı. ASKİ, Bedaş, Telekom’un çalışmalarının tamamlandığı yerlerden başlanarak asfalt serimi başlamıştır. Kamu zararı oluşmadan tasarruf tedbirleri kapsamında gerekli altyapı ve asfalt atma çalışmaları devam edecek.  Ey iktidarın yerel siyasetçileri Sizin döneminizde yapılan köy ve grup yollarının yapımı sırasında keşke sahada olsaydınız da denetleseydiniz. Şimdi yaygara yapacağınıza denetleme görevinizi yapsaydınız. Bu yolların bozuk olmasının en büyük müsebbibi sizin mensubu olduğunuz yönetim anlayışıdır.”

MEKANİK MALZEME YERİNE TOPRAK SERİLİRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?

“Sizin döneminizde yapılan Sarıhalil Köyümüzün yolu dar yapıldığı için kazaya sebebiyet verdi ve ölümlü kaza meydana geldi. Bu can kaybının sorumlusu sizler ve sizlerin yönetim anlayışıdır. O yolu da Mansur Başkan düzeltti. Yenice Grup yolu Ilıca Mahallemizin Konya Yolu bağlantısı 2018 yılında sizin döneminizde yapıldı. 4 ayda bu yollar bozuldu. Eskikarsak, Elhak Yaylası, Yenice, Gümüşyaka , Kocahacılı, Beşköprü, Kabak grup yolu 2018 de sizin döneminizde yapıldı ve 4 ay sonra bozuldu. Bu grup yolu da 2020 yılında Mansur başkan tarafından yapıldı. İktidarın Polatlı’daki siyasi temsilcileri bu yollar yapılırken, bu yolların yapımında fen ve sanat kurallarına uyulmazken, asfaltın bozulmaması için altına mekanik diye tabir edilen malzeme serilmezken, mekanik malzeme yerine toprak serilirken siz neredeydiniz, niye sahada değildiniz? Kamu zararı oluşurken neredeydiniz?”

SİZİN DÖNEMİNİZDE DE BU İMKAN VARDI NEDEN AÇTIRMADINIZ?

“Bu şehrin altyapı sıkıntısı varken, içme suyu sıkıntısı varken, geçim sıkıntısı varken siz neredeydiniz? Melih Gökçek 2014 yerel seçimlerinde Polatlı’ya geldiğinde otobüsün üzerinden inmeye tenezzül etmeden, Polatlı topraklarına ayak basmadan yalan vaatler verirken, otobüs üzerinden seçim büroları açarken siz de onunla birlikte otobüsün üstündeydiniz. O dönem Başkanınız otobüs üzerinden Gökpınar barajı sözü veriyordu, şeker fabrikası sözü veriyordu, aspir yağ fabrikası, soğan tozu işleme tesisi, jeotermal seralar, keçi çiftlikleri kuracağını halk ekmek fabrikası kuracağını vaat ediyordu. Siz de başkanınızın yanındaydınız. Polatlı’mızın en büyük sorunu olan içme suyunu Mansur Başkan 80 km öteden getiriyor. Hayal değil vaat değil gerçek, gidin yerinde görün projeyi, çalışmaları. Polatlı tarihinin en büyük yatırımı. Polatlı tarihinde başka örneği yok. Halk ekmek satış noktaları açtık. Sizin döneminizde de bu imkan vardı neden açtırmadınız.”

TOHUMU DA FİDEYİ DE KEÇİYİ DE KOYUNU DA MANSUR BAŞKAN DAĞITIYOR

“Tohumu da fideyi de keçiyi de koyunu da Mansur başkan dağıtıyor. Bu dönemde yandaş ayrımı yok ihtiyacınız varsa gidin başvurun alın. Büyükşehir Belediyesi kendi imkanları ile asfalt üretiyor asfalt atıyor. Sizin döneminizde yandaş şirketlere bu işler ballı ihaleler ile peşkeş çekiliyordu. Bugün muhtarlara ve halka kapılar sonuna kadar açık isteyen başkanımızla görüşebiliyor, derdini anlatabiliyor talebini iletiyor. Başkanımızın yardım kolileri ile fotoğraf çektirme derdi yok. Sağ elin verdiğini sol el görmüyor. Hani biz gidersek yardım kesilir diye fakiri fukarayı kandırmaya çalışıyordunuz ya, oysa Mansur Başkan döneminde Polatlı’ya sosyal yardım yağdı. Polatlı Sizin döneminizin çok üstünde sosyal yardım alıyor. İlçemize pandemi döneminde Büyükşehir Belediyesi resmen yardım yağdırdı. İnternetsiz köy kalmadı. İhtiyaç sahibi çocuklar bilgisayar istedi Mansur başkan gönderdi. İlçemizin reklamı her yerde yapılıyor, başkent marketlerde ilçemizin ürünleri satılıyor. Bu yatırımlar, bu projeler bu hizmetler nasıl yapılıyor biliyor musunuz yetim hakkı yenmiyor, israf yapılmıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.