DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AFAD SİMÜLASYON TIRI CUMHURİYET MEYDANINDA

AFAD SİMÜLASYON TIRI CUMHURİYET MEYDANINDA

ABONE OL
14 Temmuz 2021 14:32
AFAD SİMÜLASYON TIRI CUMHURİYET MEYDANINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkan V. Veli Keskin, İlçe emniyet Müdürü Şener Derin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Çınar, Polatlı Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Sarıboğa, AFAD SİMÜLASYON TIRINDA İstanbul Depremini deneyimledi. AFAD Eğitmeni Alper Demir tarafından, depremde sağ kalma konusunda bilgi verildi. Ayrıca yangın söndürme eğitiminin de verildiği AFAD SİMÜLASYON TIRI, Cuma gününe kadar Heykel meydanında duracak.

Polatlı Kaymakamlığı, Polatlı Belediyesi ve Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanına getirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) afet simülasyon tırı 3 gün boyunca Cumhuriyet Meydanında yer alacak. 13, 14, 15 ve 16 Temmuz tarihleri arasında saat 11.00-17.00 saatleri arasında meydanda olacak simülasyon tırında Polatlılı vatandaşlara deprem ve yangın anında ne yapılması gerektiğinin eğitimi verildi. Türkiye’de yaşanmış şiddetli depremlerin de canlandırıldığı simülasyon tırında, vatandaşlara deprem ve yangın konusunda teorik ve pratik eğitim ücretsiz olarak veriliyor. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkan V. Veli Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Şener Derin ve Jandarma Komutanı Erkan Çinar da simülasyon tırına gelerek tecrübe etti.

AFETİN ZARARLARINI EN AZA İNDİREBİLİRİZ

Tedbirler alınarak zararın en az indirilebileceğini belirten Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak; “Ülkemizde yaşanmış depremleri simülasyonda birebir uyguluyorlar. Deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılacağı hakkında bilgi veriliyor. 2021 yılı tüm Türkiye’de afet eğitim yılı olarak kabul edildi. Devletimizin bütün imkanlarıyla bu çalışmalar devam ediyor. Bugünde sağ olsun arkadaşlar Polatlı’ya geldi. Vatandaşlar buradan geçerken merak edecek ve eğitim alacak. Buradan öğrendiği bir cümle ve uygulama deprem sırasında hayatını kurtaracak. Ülkemiz afet ve felaketlerin olduğu ve olabileceği bir ülke. Bunun için tedbir almak, binaları iyileştirme, plan projeye göre ev yapmak gerekiyor. Tedbirler alarak afetin zararlarını en aza indirebiliriz. Bu konuda eğitim ve bilinçlendirilmek gerekiyor.” dedi.

TÜM POLATLI HALKINI BEKLİYORUZ

Eğitim ve uygulama için tüm Polatlı halkını Cumhuriyet Meydanına bekleyen Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Sarıboğa; “AFAD simülasyon tırı, afetlerdeki doğru davranış şekillerinin deneyimle kazanılmasını sağlıyor. Bireylerin afet anı için doğru refleks oluşturmasını amaçlarken gerçeğe en yakın deprem tecrübesini sunarak Polatlı’daki vatandaşlarımıza afet farkındalığı oluşmasına da katkı vermeyi amaçlıyoruz. Özellikle 2021 yılı afet eğitim yılı olduğu için daha çok farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızın tecrübe kazanarak afet anında ne yapacaklarını bilmelerini istiyoruz. Tüm Polatlı halkımızı tecrübe edinmeleri için Cumhuriyet Meydanına bekliyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.