DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KIZILAY’DAN SEL BÖLGESİNE YARDIM ÇAĞRISI

KIZILAY’DAN SEL BÖLGESİNE YARDIM ÇAĞRISI

ABONE OL
17 Ağustos 2021 14:29
KIZILAY’DAN SEL BÖLGESİNE YARDIM ÇAĞRISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay Polatlı Şubesince Sel bölgesine ulaştırılmak üzere Cumhuriyet Meydanında yardım çadırı kuruldu. Yardım etmek isteyen vatandaşlar yardım malzemelerini çadıra teslim edebilirler

Kızılay Polatlı Şubesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde önce orman yangınları sonra sel felaketleri derken ülkemizin üzerine karabulutlar gibi çöken doğal afetler birçok can ve mal kaybına sebebiyet verdi. Yiten canlara Allah tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilemekten başka çare yok. Fakat geride kalanlar muhtaca el tutar durumdayken ihtiyaçlı haline düştü ne yazık ki. Zengini fakiri yaşlısı genci kadını çocuğu ayırt etmeksizin herkesi mağdur duruma düşüren doğal afetler sebebi ile Türk Kızılay Derneği olarak ülkenin dört bir yanına dağılmış, vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz.

Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşanan yangınlar sonrası yara sarma çalışmaları devam ederken hemen üzerine Batı Karadeniz’de meydana gelen sel faciası sonrası ekiplerimiz hemen bölgeye hareket etmiş, Akdeniz ve Ege bölgesinde hizmete devam eden ekiplerimiz dışında 504 personel ve 587 gönüllü ile toplam 1091 kişilik ekiple Batı Karadeniz’de 142.492 kişiye gıda ve insani yardım desteği sağlanmış durumdadır.

Fakat bölgede yaşanan felaketin büyüklüğünü görünce genel merkezimizin talimatı ile yardım kampanyası başlatmaya karar vermiş durumdayız. Bölgeden aldığımız bilgilere göre ;

– Su

– İkramlık Ürünler ve Aperatif Yiyecekler

– Kuru Gıda ve Bakliyat

– Muhtelif Hijyen Malzemeleri

– Gıda Kolisi

– Muhtelif Giyim Malzemeleri

-Bebek Bezi

-Bebek Mamasi

-Vakumlu Sandvic

Ürünlere acil ihtiyaç duyulmaktadır. 2. El kullanılmış hiçbir malzeme kabul edilmeyecek olup Pazartesi,Salı,Çarşamba günleri heykel meydanında yardımları toplamak üzere çadırımıza bekleriz.

Çarşamba akşamı ekiplerimizle birlikte toplanan malzemeler bölgeye sevk edilecek ve bölgede dağıtımı kendi ekiplerimizle sağlanacaktır. Tüm Polatlı halkının katılımlarını bekliyoruz. Çünkü #buhilalseninlevar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.