DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CUMHURİYET HALK PARTİSİ 98 YAŞINDA!

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 98 YAŞINDA!

ABONE OL
10 Eylül 2021 09:40
CUMHURİYET HALK PARTİSİ 98 YAŞINDA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98.’nci kuruluş yıldönümü ( 9 Eylül 1923 ) kutlama mesajı yayımladı.

Avcı, ‘’ Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserinden biri olarak ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partimizin 98.’nci yaşı kutlu olsun. Ulu Önderimiz, Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Atatürk’ü, merhum İnönü’yü, merhum Ecevit’i şükranla anıyor, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, partimizin her kademesinde görev yapan yol arkadaşlarımıza, tüm parti örgütlerimize sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Bir Çift Mavi Gözün Işığında 98.’nci Yıl

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 Eylül 1923’de kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak, halkın tertemiz sinesinden Cumhuriyet inancı ile  doğduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, bir çift mavi gözün ışığında, işgale ve işgalcilere karşı başkaldıran, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizin kurduğu, kuruluşundan önce ilk kurultayını Sivas Kongresi olarak gerçekleştiren parti olan CHP’nin aynı zamanda İstiklal Marşı Kanunu ve Bayrak Kanununu çıkartarak, ‘Vatan Misak-ı Milliye içinde bir bütündür’ diyen partidir. Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuranlar, yurdunu ve ulusunu seven, özgürlük ve bağımsızlığı benimseyen, manda ve himayeyi reddedenlerdir. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ İkinci Yüzyılın Umudu, İlk Yüzyılda Olduğu Gibi Yine Cumhuriyet Halk Partisi’dir ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, mesajında ‘’  98.’nci yılın onurunu taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ ilkesinden doğmuştur. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet’le beraber iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, sağlam temeli ile hiçbir sarsıntıya boyun eğmemiş, haklının ve mazlumun yanında olmuştur. CHP ülkemizi demir ağlarla ören, okullar üniversiteler kuran, şekerini, ununu, bezini, iğneden ipliğe her ürünü üretip mumdan, lambadan elektriğe geçiren, hastaneleri, okulları ile varoluşu sağlayan, kadınlarına seçme seçilme hakkını getiren, Cumhuriyet kurumlarını oluşturan Atatürk düşüncesi ışığında ülkenin sorunlarına çözüm  üreten, dünyada kuruluşundan 100 yıla yakındır ayakta kalabilme başarısını gösteren birkaç partiden biridir. Halkın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, işçi, çiftçi, memur, esnaf, emekli, işsiz, engelli, kadın, çocuk, genç kısaca sorunlarla yaşam mücadelesi veren tüm kesimler için çözümün adresi ve umudu CHP olmuştur” dedi.

Avcı, ‘’ Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsemiş olan Cumhuriyet Halk Partisi mensubu olmaktan onur duyuyorum ‘’

Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98.’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsemiş olan Cumhuriyet Halk Partisi mensubu olmaktan onur duyduğumu belirtir, bu duygu ve düşüncelerle,  Partimizin 98.’nci kuruluş yıl dönümünü kutlarım. Partimize tertemiz yürekleri ve  sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluşundan günümüze partimize her kademede katkıda bulunmuş ve yaşamlarını yitirmiş olan parti büyüklerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükran duygularımı sunuyorum. Kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren tüm partililerimizi saygıyla anıyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.