DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MANSUR YAVAŞ’IN BAŞAK PROJESİ’NE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

MANSUR YAVAŞ’IN BAŞAK PROJESİ’NE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

ABONE OL
10 Eylül 2021 09:42
MANSUR YAVAŞ’IN BAŞAK PROJESİ’NE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hazırlanan Başkent Ankara Köy Evleri Projesi’ne (BAŞAK Projesi) Başkentliler yoğun ilgi gösteriyor. Son olarak Kızılcahamam Demirciören Mahallesi’nden 108 adet parsel alarak ev yaptırmak isteyen vatandaşlara BAŞAK Projesi tanıtıldı.

Başkent’te kırsal kalkınmayı desteklemek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen ‘Başkent Ankara Köy Evleri Projesi’ne (BAŞAK Projesi) vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor.

Zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeler için hiçbir ücret ödemeden 11 tipte hazırlanan evlerden birini seçme imkanı sağlayan projeden yararlanan Başkentliler kadar yararlanmak için başvuranların sayısındaki artış da dikkat çekiyor.

Son olarak Kızılcahamam Demirciören Mahallesi’nden 108 adet parsel alarak ev yaptırmak isteyen ve bilgi edinmek için başvuruda bulunan vatandaşlara BAŞAK Projesi detaylı şekilde anlatıldı.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK OLAN PROJE DEVAM EDİYOR

Kırsal yerleşim alanlarında yaşamı teşvik ederek üretimi artırmayı amaçlayan ve Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projenin yoğun ilgi gördüğünü belirten BAŞAK Projesi Mimarı Ekin Ceren Akbaş Örs, şu bilgileri verdi:

“BAŞAK Projesi ile ilgili başvurularımız devam ediyor ama bu sefer büyük meblağda bir başvuru geldi. Sebebi de Kızılcahamam Demirciören Mahallesi’nde vatandaşların Milli Emlak’tan 108 adet parsel alarak ev yaptırmak istemesi. Bu yüzden bize başvurdular biz de onlara ayrıntılı bir bilgi vermek için çağırdık. Bir BAŞAK Köy oluşturalım istiyoruz.”

MAHALLERİNE EV YAPTIRMAK İSTEYENLER İÇİN EKONOMİK AVANTAJ SAĞLIYOR

Yöreye özgü mimarinin korunduğu tipte ev yaptırmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi proje tasarımı, danışmanlık ve teknik destek hizmetleri için hiçbir ücret almayarak bu sayede vatandaşların ekonomilerine katkı da sağlıyor.

Kendi mahallelerindeki arsaları ya da farklı bir kırsal mahallede aldıkları arsaları değerlendirmek isteyen vatandaşlar, BAŞAK Projesi’nin ‘doğal köy yaşantısını’ teşvik ettiğini vurgulayarak, duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler:

-Ayhan Akkaya: “Köyümüzde evimiz olmadığı için ev yaptırmak istiyoruz, avantajlı olduğu için de detaylı bilgi almak istedik.”

-Fahrettin Keskin: “Sayın Mansur Beyin bize sunduğu projelerden birisini almak istiyorum. Burada bize gösterilen bir projeyi inceledim ve beğendim. Köyümde evim var ama oturmaya müsait değil. Kendi arazime bir tane ev yapmak istiyorum.”

-Fuat Yüce: “BAŞAK Projesi kapsamında bilgi edinmek amacıyla geldik. Sonucunda da şehrin dışında ama şehre yakın köyümüz var oraya ev yaptırma planımız var. Avantajlarını öğrenmek istedik. Karşımıza bir fırsat geldi değerlendireceğiz inşallah.”

PROJE SEÇİMİ VE DİĞER İŞLEMLER İÇİN BİZZAT BAŞVURU GEREKİYOR

BAŞAK Projesi hakkında “0534 896 06 37 ya da 0549 248 65 28” numaralı proje destek hattını arayarak bilgi alabilecek olan vatandaşların, Gazi Mahallesi Çiftlik Kavşağı ANKAPARK Koordinasyon Merkezi Yenimahalle Ankara adresine gelerek bizzat başvuru yapması gerekiyor.

Projeden yararlanmak isteyenler için hazırlanan 11 tip proje ise şöyle:

-İki katlı 60 metrekare (2+1)

-Tek katlı 65 metrekare (2+1)

-Tek katlı 75 metrekare (2+1)

-Tek katlı 90 metrekare (2+1)

-Tek katlı 100 metrekare (3+1)

-İki katlı 115 metrekare (3+1)

-Tek katlı 120 metrekare (3+1)

-Tek katlı 140 metrekare (3+1)

-İki katlı 160 metrekare (4+1)

-Tek katlı 180 metrekare (4+1)

-İki katlı 200 metrekare (4+1)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.