Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, yoğun yağışlardan olumsuz etkilenen Karahamzalı ve Yenimehmetli mahallelerini ziyaret ederek mahalle muhtarları eşliğinde sel afetinden etkilenen mahalle sakinlerinin karşılaştıkları zararları yerinde tespit etti. Ovacık, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince kayda geçirilen tutanaklarla tespit edilen zararlarının giderilmesi noktasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki sel felaketlerinde olduğu gibi yaraları sarma konusunda Sosyal Demokrat Belediyeciliğin gereklerini, örnek teşkil edecek biçimde yapacağını kaydetti.
Ovacık, ‘’ ABB, Sosyal Demokrat Belediyeciliğin İnsan Odaklı Örneklerini Vermeye Devam Edecek ‘’
Karahamzalı ve Yenimehmetli mahallelerini ziyaret ederek sel afetinden etkilenen mahalle sakinlerinin karşılaştıkları zararların yaralarını sarmak konusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında konuyla ilgili önerge vereceğini belirten CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Karahamzalı ve Yenimehmetli mahallelerimizde dere taşkınları neticesinde meydana gelen sel afeti, soğan ve yonca tarlalarında hasara yol açmış durumda… Hasadı tamamlanan soğan ve yoncalar sel sularına kapılırken, üreticilerimizin depolarındaki balyalar, tohum ve gübreler su altında kalmış durumda… Hatırlayacağınız üzere,Ankara Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz aylarda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimizce, başta Karaahmet mahallemiz olmak üzere doludan ve selden etkilenen, tarlalarının yüzde 80’i ile ambarları zarar gören Polatlılı çiftçilere yemlik nohut dağıtarak destekte bulundu.Aralarında hayvancılıkla ve tarımla uğraşan toplam 60 çiftçiye, 50’şer kilogramlık çuvallar halinde 42 ton yemlik nohut teslim edildi. Yine aynı şekilde Özyurt ve Türktaciri mahallelerimizin yaşadığı sel felaketlerinde ilk andan itibaren Ankara Büyükşehir Belediyemiz, ASKİ ekiplerimiz, Fen İşleri Daire Başkanlığı Polatlı Yol ve Asfalt Şefliği ekiplerimiz,ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerimiz hemşerilerimizin yanında oldu ve yanlarında olmaya devam edecektir. Bizler de Karahamzalı, Yenimehmetli, Karaahmet, Özyurt, Türktaciri mahallelerimiz ve bu mahallelerimiz gibi sel savunması ve taşkın önlenmesi noktasında aciliyet gerektiren mahallelerimizin durumlarını hem ABB Meclisi’nde dile getirmeye devam edeceğiz. ‘’ ifadelerinde bulundu.
GÜNDEM
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023POLATLI
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023GENEL
02 Ekim 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.