DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEMİR: “PANCAR ALIM FİYATLARI ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN”

DEMİR: “PANCAR ALIM FİYATLARI ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN”

ABONE OL
21 Eylül 2021 17:34
DEMİR: “PANCAR ALIM FİYATLARI ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, açıklanan pancar alım fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. AK Parti hükümetinin çiftçi ve diğer gelir gruplarını hiçbir zaman enflasyona ezdirmediğini belirten Demir, “pancar alım fiyatları çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

GELİR KAYIPLARI KISA SÜREDE TELAFİ EDİLECEKTİR

Pancar alım fiyatının 42 kuruş olarak açıklandığını belirten Aysel Demir, “AK Parti Hükümeti, çiftçi ve diğer gelir gruplarımızı hiçbir dönem enflasyona ezdirmemiştir. Son dönemde oluşan gelir kayıpları kısa sürede telafi edilecektir. İlçemizde yaklaşık 50 bin dekarlık alanda yetiştiriciliği yapılan şekerpancarı mahsulünün bu sene açıklanan fiyatı kilogram başına 16 polar kalitede olan pancar için 42 kuruş olarak açıklanmıştır.” dedi.

FİYAT YÜZDE 25 ARTTI

Fiyatın bir önceki yıla göre yüzde 25 arttığını söyleyen Demir, “2020 yılı için 33 kuruş olan fiyat yüzde 25 artışla 42 kuruşa yükseltilmiştir. Enflasyonun üzerinde fiyat ve gelir artışı sağlanmış olacaktır. Tüm bu fiyat artışının yanında 16 polardan sonra kaliteye göre her bir polar için ilave 2,6 kuruş ekleme yapılacak olup 17 polara 44,6 kuruş, 18 polara 47,2 kuruş gibi rakama ulaştıracaktır. Üreticilerimiz tarafından bu fiyat artışı oldukça olumlu karşılanmıştır. Beklenen fiyat 40,0 kuruş civarında idi. Hem dekar verimi ve hem de ürünün kalitesi arttıkça kilogram başına olan fiyat 50,0 kuruşlara kadar yükselebilecektir, kilogram başına maliyeti de daha az olacak ve üreticimiz daha fazla para kazanacaktır. Hayırlı olsun.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.