DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KULLANILABİLİR ATIK SULARLA HASTANE ÇEVRESİ YEŞİLLENİYOR

KULLANILABİLİR ATIK SULARLA HASTANE ÇEVRESİ YEŞİLLENİYOR

ABONE OL
24 Eylül 2021 12:03
KULLANILABİLİR ATIK SULARLA HASTANE ÇEVRESİ YEŞİLLENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi çevre dostu çalışmalarıyla hastane bahçesini yeşil bir görünüme kavuşturdu. Kuraklığın ve suyun öneminin fazlasıyla arttığı bu dönemde devlet hastanesinin diyaliz makinesinden çıkan kullanılabilir atık suyu sulama için kullanması dikkat çekti.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi hastane bahçesinde gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarında hastanede kullanılabilir durumda olan diyaliz makinesinden çıkan kullanılabilir durumdaki atık sulardan sulama işlemlerini gerçekleştirerek hastane çevresinde yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 9 ton kadar ellerinde atık suyun kaldığını belirten hastane bu suyu sulamada kullanarak su tasarrufu sağlıyor.

ANNE VE BEBEK DOSTU HASTANE

28 Mart 2016 tarihinde Türkiye’de 6’ıncı Ankara’da 1’inci anne dostu hastane ünvanı almaya hak kazanmış Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli, doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Anne ve bebek dostu hastanesi olmasının yanı sıra sağlık çalışanlarının çocukları için çocukların gözünden koronavirüsle mücadele ve aşının önemi sergisi düzenledi.

EMZİRME VE RELAKTASYON POLİKLİNİĞİ HİZMETİ

Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan, tıbbi bir gerekçe olmadığı sürece anne sütü haricinde formüla besin önermeyen, emzik ve biberon kullandırmayan ve bu konuda sürekli eğitime önem veren Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, bebek dostu hastane olarak sağlıklı nesiller ve sağlıklı gelecek için anne sütü ve emzirmenin önemini anlatmak, annelerin konu ile ilgili sorularına cevap bulmak, endişe ve kaygılarının ortadan kaldırılmasını sağlamak için 2018 yılından beri emzirme ve relaktasyon polikliniğimiz hizmet vermeye devam etmektedir.

ÇOCUKLARIN RESİMLERİNDE AŞI VE MASKENİN ÖNEMİ DİKKAT ÇEKTİ

Koronavirüsle mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları pandemi sürecinde evlerinden, ailelerinden ayrı kalmaları gerekse bile bizlerin sağlığı için her daim görevde hazır bulundular. Pandemi nedeniyle evde aileleriyle vakit geçiren ebeveynlerin aksine sağlık çalışanları pandeminin pelerinsiz kahramanları oldular. Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının çocuklarını için çocuklarının gözünden koronavirüsle mücadele ve aşının önemi adlı resim sergisi düzenledi. Koronavirüsle mücadele ve aşı konulu resim sergisine yaş sınırı gözetmeksizin tüm çocuklar başvurabildi. Çocukların gözünden covid-19 salgınının resmedildiği sergide sağlık çalışanlarının çocuklarının katılımı yoğundu. Bu süreçte ailelerinden uzak kalmak zorunda kalan çocukların duygu ve düşünceleri resimlerde dile geldi. Aşının önemini kavrayan çocukların resimlerinde aşıyı işlerken mutluluk, güneş, beraberlik gibi kavramlarını vurguladıkları gözlemlendi. Resim sergisine katılan çocuklara hastane tarafından katılım belgesi ve hediyeler verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.