DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÇİFTÇİLERE %75 HİBELİ MACAR FİĞ TOHUMU

ÇİFTÇİLERE %75 HİBELİ MACAR FİĞ TOHUMU

ABONE OL
28 Ekim 2021 18:26
ÇİFTÇİLERE %75 HİBELİ MACAR FİĞ TOHUMU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’da “Çayır Mera Islah Amenajman Projesi” kapsamında çiftçilere 12 bin kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan tohumların yüzde 25’ini çiftçiler karşıladı. Toplam 60 çiftçiye yirmişer dekar alan için 200 kilogram olarak dağıtılan Macar fiği tohumu için 556 lira ödeme yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde yapılan tohum dağıtımına Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, meclis üyeleri ve Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ile çiftçiler katıldı.

SÜTÇÜ: YEM BİTKİLERİ EKİMİNİN YAYGINLAŞMASI AMAÇLANIYOR

Dağıtılan tohumlar ile ilgili bilgi veren Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü, “Mera, yaylak ve kışlaklarda otlatma baskısının azaltılması, yem bitkileri ekiminin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini yanında, ülke ekonomisine de katkı sağlaması  amacıyla  uygulanan Çayır Mera Islah  Amenajman Projesi kapsamında ilçemize tahsis edilen 12 bin kilogram macar fiği tohumu çiftçilerimize dağıtılmıştır. Bu kapsamda dağıtımı yapılan tohumluğun bedelinin yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığınca, yüzde 25’i de çiftçimiz tarafından karşılanmıştır. 60 çiftçimize 20’şer dekarlık alan için dağıtımı yapılan tohumluk için bir çiftçiye 200 kilogram tohumluk ve toplamda ise 556 lira ödeme yapmıştır. Bunun haricinde ayrıca İlçemizde ekimi yaygınlaştırılmak istenen kırmızı mercimek ile yonca tohumu da aynı kapsamda dağıtımı yapılacaktır.” dedi.

DEMİR: ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Tohum dağıtımında konuşan AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, “Çayır Mera Islah Amenajman Projesi ile Mera, yaylak ve kışlaklarda otlatma baskısının azaltılması, yem bitkileri ekiminin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini yanında, ülkemizin ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda Polatlı çiftçisine 12 bin kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı. Çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.