DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKAN DEMİR, POLATLI’NIN TALEPLERİNİ BAKANA İLETTİ

BAŞKAN DEMİR, POLATLI’NIN TALEPLERİNİ BAKANA İLETTİ

ABONE OL
12 Kasım 2021 11:18
BAŞKAN DEMİR, POLATLI’NIN TALEPLERİNİ BAKANA İLETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, E90 Karayolu Polatlı şehir geçişi ve bağlantı yolları açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Polatlı ve kırsal mahalle ile çevre ilçe bağlantı yolları ile ilgili taleplerini iletti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na Polatlı ile ilgili talepleri ilettiklerini belirten Aysel Demir, “Dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ile E90 Karayolumuzun Polatlı şehir geçişi ve bağlantı yolları açılış törenini yaptık. Açılış törenimize AK Parti Genel Sekreterimiz Fatih Şahin ve AK Parti İl Başkanımız Hakan Han Özcan’da katılmış olup ilçemiz ile ilgili bilgi notlarımızı kendilerine illettik. Sayın Bakanımız, konuyu bizzat takip edeceklerini dile getirerek, işin takipçisi olacaklarını söylediler.” dedi.

POLATLI-AYAŞ YOLU

Polatlı – Ayaş karayolu ile ilgili talebi ileten Demir, “Polatlı – Ayaş karayolu, ilk 4 km’si 3 mahallemizi kapsayacak şekilde şehir içerisinden geçmektedir. Bu yol genelde tarım amaçlı kullanıldığından yoğun bir kamyon trafiği olmaktadır. Bu yolun şehir içinden geçen kısmı trafik güvenliği açısından tehlike oluşturduğundan, Polatlı girişinde bulunan Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi köprüsünden Basri Mahallesine, şehir dışından giden bir yol yapılması, şehir içinde yaşanan trafiği azaltacak ve bu güzergahta bulunan okulların (Anadolu Lisesi, İstiklal Ortaokulu ve Hatice Mevlüt Yılmaz Bilim Sanat Merkezi) yaya güvenliği sağlanmış olacaktır.” dedi.

YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNE VE SANAYİ SİTESİNİNE YAYA ÜST GEÇİDİ

yeni belediye binası önüne ve sanayi sitesinin bulunduğu bölgeye yaya üst geçidi talebinde bulunan Aysel Demir, “Şehir güney istikametinde genişlemekte olup; kamu binaları (Adliye ve yeni Belediye Hizmet Binası) bu bölgeye yapıldığından, vatandaşların güven içinde E-90 Karayolundan geçişlerinin sağlanabilmesi amacıyla, yeni belediye binası önüne ve sanayi sitesinin bulunduğu bölgeye E-90 karayolu üzerine yaya üst geçidi yapılması uygun olacaktır.” dedi.

DÖRTYOL VE REFİK CESUR CADDDESİ KAVŞAĞINA ALT GEÇİT

Dört Yol Kavşağı ve Refik Cesur Caddesi Kavşakları için alt geçit talebinde bulunan Demir, “Şehir içinde bulunan Dört Yol Kavşağı ve Refik Cesur Caddesi Kavşakları özellikle dini bayramlarda ve yaz tatili döneminde yaşanan trafik yoğunluğu E-90 karayolunun kilitlenmesine neden olmaktadır. Bu nedenle bu iki kavşağa karayolu alt geçidi (battı-çıktı) yapılması uygun olacaktır. Polatlı – Konya yolu Devlet Üretme Çiftliği’ne ( TİGEM) kadar genişletilmiş olup, bu yolun devamının da iyileştirilmesi trafiğin akışı ve güvenliği açısından faydalı olacaktır. Polatlı – Haymana yolu için bu güzergâhta bulunan mahalle muhtarlıklarımızın ve bu yolu kullananların yolun sıcak asfalt yapılması talebi bulunmaktadır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.