DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
GÖNÜLDEN GÖNÜLE DESTEK

GÖNÜLDEN GÖNÜLE DESTEK

ABONE OL
12 Kasım 2021 11:59
GÖNÜLDEN GÖNÜLE DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hastane personellerinin kendi aralarında başlayan yardım seferberliği, örnek bir projeye dönüştü.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesinde, hastaneye trafik kazası vb nedenle acil getirilen veya sosyoekonomik açıdan alım gücü olmayan hastaların birtakım ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Gönülden Gönüle Destek” Projesi başlatıldı.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, sosyal yardımlaşma projeleri kapsamında “Gönülden Gönüle Destek” adıyla ihtiyaç odası oluşturdu. Hastane Kalite Yönetim Birimi, sosyal yardımlaşma kapsamında gerek trafik kazası nedeniyle hastaneye acil olarak getirilen hastalar gerekse sosyoekonomik açıdan alım gücü olmayan hastalara, hastane bünyesinde görev yapan personellerle beraber, ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmak için Başhekim Uz. Dr. Reyhan ÖZTÜRK ve Başhekim Yardımcısı Dt. Dr. Gülizar YILDIRIM katkıları ile bu projeyi başlattı. Servis hemşirelerinin ağırlıklı olarak koordinasyon sağladığı projede Kalite Yönetim Birimi Direktörü Ayşe Altay ve Birim Çalışanları Rabia Aslanbaş ile Feza Dörtdoğan görev alıyor.

İHTİYAÇ TEMİNİ HASTANE PERSONELLERİNCE SAĞLANIYOR

İhtiyaç odasında sadece hastane personelleri tarafından getirilen malzemeler kabul ediliyor. Kesinlikle para yardımı kabul edilmiyor. Oluşturulan odada çoraptan terliğe, pijamadan bebek kıyafetlerine, şampuandan bebek bezine, kitaptan seccadeye birçok ihtiyaç malzemesi yer alıyor. Uygulama esnasında ise gizlilik ön planda. Yardım edilen hastaların ismi verilmiyor veya herhangi bir kayıt tutulmuyor. Hijyene de oldukça önem verilen projede hastane personelleri tarafından temin edilen ihtiyaç malzemeleri ve kıyafetler, yıkanıp ütüleniyor, eşyalar tek tek temizlenerek rafta yerini alıyor.

UYGULANMA ŞEKLİ

Proje uygulama şekli hakkında yapılan açıklama ise şöyle;

-Hastanemizin sosyal yardımlaşma projesine sadece hastane bünyesinde çalışanlar katkıda bulunup dışarıdan yardım talebi almadan tüm çalışanların destekleri ile yapılmaktadır.

-Yardımlaşmada nakit para alınmamaktadır. Yardımlar hastaların bakım hizmeti süresince ihtiyaç duyabileceği bakım malzemeleri (kıyafet,temizlik malzemesi v.b.) şeklinde kabul edilmektedir.

-Gelen yardımlar için herhangi bir makbuz ya da liste tutulmadan yardımlar gizlilik ilkesinde olmaktadır.

-Hastanemiz bünyesinde gerekli malzemelerin bulundurulacağı odanın ve dağıtımların takibi Kalite Birimi ve Sağlık Bakım Hizmetleri Koordinatörleri tarafından yapılmaktadır.

-Servis sorumluları tarafından ihtiyacı olan hastalar tespit edilip Gönülden Gönüle Destek odamızdan hastaya uygun malzemeler alınıp hastaya verilmektedir.

-Hastaların ihtiyacına yönelik malzemeler sağlık bakım hizmeti aldığı sürece ve hastaneden ayrılırken de hastada kalması sağlanır.

-Verilen malzemeler hastaların bilgi güvenliği ve mahremiyetinden dolayı ismi ile değil servis birimi olarak değerlendirilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.