DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DURUKAN: “ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR”

DURUKAN: “ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR”

ABONE OL
18 Kasım 2021 13:11
DURUKAN: “ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomideki kötü gidişata değinen Durukan, “Ülke uçuruma sürükleniyor” dedi.

Ülke ekonomisinde sıkıntının çok büyük olduğunu belirten Durukan, “Ekonominin freni patladı, ülke uçuruma sürükleniyor. Başkanlık sistemi bize uygun değil mutlaka tez zamanda değiştirilmeli. Dış politikada gidişat endişe verici Irak ve Suriye’de hiç istemediğimiz gelişmeler oluyor. İktidar ülkeyi kamplaştırıyor.” Diye konuştu.

“TARIMDA KENDİNE YETEN TÜRKİYE SAMANI DAHİ İTHAL HALE GELDİ”

Ekonomide büyük sıkıntılar olduğunu vurgulayan Durukan, “Ekonomide sıkıntı çok büyük. Son bir haftada ülkede 10 kişi intihar etti. Kadına şiddet konusunda dünya birincisi olduk. Antidepresan kullanımında dünya rekoru kırdık. AKP 2002 de iktidara geldiğinde 1 Dolar 1.35 TL’ydi Dolar şu an 10 TL’yi geçti. Gram altın 12 TL’ydi şimdi 600 TL. Çeyrek altın bin TL’yi geçti. 19 yıl önce mazot 1.35 TL’ydi şu an 8.20 TL. Çiftçi ve nakliyeci perişan. Stratejik kurumları fabrikaları santralleri arazileri limanları sattılar. Bu satışlardan 63 milyar dolar elde edildi. Buna rağmen dış borç 2002’de 129 milyar dolardı şu an 448 milyar dolar. 2002’de işsiz sayısı 2.5 milyondu şu an 10 milyonu aştı. Tarımda kendine yeten Türkiye samanı dahi ithal hale geldi. AKP iktidarında tarımsal nüfus yüzde 22’den yüzde 8’e düştü. Tarım alanları 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. 2002’de 6 milyon icra dosyası vardı bugün 23 milyon oldu ve her dört kişiden biri icralık.” dedi.

“AKP SATMAYA DOYMUYOR”

İktidara eleştirilerde bulunan Muharrem Durukan, “10 Kasımda Ayasofya’da Atatürk’e mevlit okutulmasına izin verilmedi ama Ayasofya’da Atatürk’e lanet okunmasına izin veriliyor. Oysa bugün Ayasofya bizimse bunu Atatürk’e borçluyuz. Geçen hafta Cumhurbaşkanının tek imzası ile 10 adet kamu arazisi satıldı, bu satışlardan 3 milyar TL elde edildi. AKP satmaya doymuyor. Sata sata bitiremedi. Ordu’da AKP’li Gürgentepe Belediye Başkanı şehit yakınına makam odasında Alçak terbiyesiz çık lan dışarı diye hakaretler ettiği ve işten attığı ortaya çıktı ama kimseden çıt yok.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.