DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, KARA KIŞ FONUYLA VATANDAŞIN YANINDA”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • OVACIK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, KARA KIŞ FONUYLA VATANDAŞIN YANINDA”

OVACIK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, KARA KIŞ FONUYLA VATANDAŞIN YANINDA”

ABONE OL
19 Kasım 2021 11:43
OVACIK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, KARA KIŞ FONUYLA VATANDAŞIN YANINDA”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’ Kara Kış Fonu ‘’ çağrısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla hayata geçen  kara kış destek paketi ile ilgili bilgi verdi. Ovacık, ‘’ 86.209 ailemizin Başkent Kart’larına 4 ayda toplam 2150’şer TL’den 400.349.350 TL kara kış  desteğimizin 500 TL’lik ilk ödemesi gerçekleştirildi. Kış aylarının çetin koşullarını dayanışma ile birlikte aşacağız. ‘’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Cumhuriyetin Başkent’inin dayanışmanın da  başkenti haline geldiğini belirterek, ‘’ Tarım üretimi girdilerinin 3-4 kat arttığı ülke koşullarında kırsal kalkınma ile Ankara çiftçisine yapılan destekler,  pandemi süreci boyunca Ankara’nın tüm dezavantajlı kesimlerine yapılan destekler bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşerilerimizin büyük bir kısmının yaşadığı zorluklara uzanan dost eli olan, insan odaklı, sosyal demokrasinin üst düzey örnekleriyle dayanışmayı büyüten bir yönetim anlayışı ile tüm Ankaralıların yüreklerine dokunuyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’ Kara Kış Fonu’’ çağrısını, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş,  ‘’Kara Kış Destek Paketi’’ ile hayata geçirmiş oldu.  Yeni destek paketimizde, başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi 86.209 ailemizin Başkent Kart’larına 4 ayda toplam 2150’şer TL’den 400.349.350 TL kara kış  desteğimizin 500 TL’lik ilk ödemesi gerçekleştirildi.. Kış aylarının çetin koşullarını dayanışma ile birlikte aşacağız. ‘’ ifadelerinde bulundu.

OVACIK: ‘’CHP’NİN İNSAN ODAKLI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ, TOPLUMSAL BİRLİĞE VE DAYANIŞMAYA DA İLHAM OLUYOR‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “Kara Kış Fonu kurulsun ‘’ çağrısında bulunmuştu.  Genel Başkanımızın ekonomi konusunda  uyarıları, toplumsal dayanışmaya ilham olurken, bu uyarıların mevcut iktidar tarafından dikkate alınmayışı vatandaşımız için acı bir gerçeğe dönüşüyor. Her gün yeni bir zam geliyor, korkunç bir pahalılık var. Bunu zaten vatandaş görüyor ve hissediyor. Yurttaşlarımızın bu kış hayata tutunabilmesi için uygun fiyatlı enerjiye erişimin sağlanması hayati önemdedir. Enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu gerçeğini ortaya koyarak elektrik faturalarından KDV ve TRT payı kaldırılsın dedik. Mevcut iktidar yüzde 18 lik KDV’yi kaldıramadı. Yüzde 1’e indiremedi. Elektrik faturalarında yüzde 2 oranında TRT payı yüzde 0,7 oranında da enerji fonu kesintisini kaldırması asla yeterli değildir. Kısa bir süre içinde elektrik faturaları 3 kez zamlandı. Doğal gaza 8 defa zam yapıldı. Sanayide kullanılan doğal gaza yapılan fahiş zammın faturası da vatandaşa kesilecek, vatandaşlarımız yapılan son zamların faturasını; çarşı-pazarda ve market kasalarında aldıkları temel gıda ürünlerine yapılan zamlarla ödemek zorunda kalacak. Kömüre, mutfak tüpüne yapılan zamlar ortadadır. Genel Başkanımız, tüm enerji sektörü paydaşlarıyla, enerji sektörü temsilcileri ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun  mevcut iktidara bir çağrısı daha olmuştu. Elektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geçilmesi çağrısıydı. Sosyal tarife uygulaması başlatılmalı ki vatandaşlarımız daha ağır faturalar ödemesin.” dedi.

OVACIK: ‘’YÜKSEK ENFLASYON NEDENİYLE MAAŞLAR ERİRKEN, KABARAN FATURALARIN YÜKÜ HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA ARTIYOR’’

Ekonomik kriz ve artan fatura yükünün  yurttaşı her geçen gün daha da zorladığını belirten Ovacık, ‘’ Yüksek enflasyon nedeniyle maaşlar erirken kabaran faturaların yükü her geçen gün daha fazla artıyor. Kış aylarında ısınma giderlerinin artışı da göz önünde bulundurularak, ekonomik kriz ve yüksek enflasyona karşı vatandaşı korumak üzere, elektrik ve doğalgaz  üretim, iletim ve dağıtım faaliyetlerini özel şirketlerin kâr ve kazanç alanı olmaktan çıkarıp, kamusal bir hizmet olarak vermesi gerekiyor. Elektrik faturalarını düşürmek için atılacak ilk adım ise elektrik tarifeleri üzerinde yüzde 19‘dan fazla paya sahip olan vergi ve fon yükünün en azından kış boyunca hafifletilmesi ve düşük gelirli yurttaşlarımızın lehine sosyal tarife uygulamasına geçilmesidir. ‘’ ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.