DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Avcı, ‘’Öğretmenlerimizin Karşılaştığı Sorunlar Çözülmeden Eğitimin Sorunları Çözülemez‘’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Avcı, ‘’Öğretmenlerimizin Karşılaştığı Sorunlar Çözülmeden Eğitimin Sorunları Çözülemez‘’

Avcı, ‘’Öğretmenlerimizin Karşılaştığı Sorunlar Çözülmeden Eğitimin Sorunları Çözülemez‘’

ABONE OL
24 Kasım 2021 17:10
Avcı, ‘’Öğretmenlerimizin Karşılaştığı Sorunlar Çözülmeden Eğitimin Sorunları Çözülemez‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı , yaptığı yazılı basın açıklaması ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı, Cumhuriyet için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çalışan değerli öğretmenlerimiz, yıllardır karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle 24 Kasım da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Eğitimin Tüm Paydaşlarıyla 21 Kasım da CHP Milli Eğitim Çalıştayı Gerçekleştirildi ‘’

24 Kasım öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve  Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde İl Eğitim Sekreterlikleri ile tüm Eğitim paydaşları katılımlarıyla ‘’ Milli Eğitim Çalıştayı ‘’ gerçekleştirildiğini belirten CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Milli Eğitim  Çalıştayımızda; “Eğitimde fırsat eşitliği”, “Temel eğitimde fırsat eşitliği”, “Mesleki eğitimin iyileştirilmesi”, “Öğretmenlerin mesleki gelişimi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi” ve “Yerelde yaşanan eğitim sorunları” gibi konuların yanı sıra eğitimin ve eğitimcilerin sorunları ele alındı.Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı değerli öğretmenlerimizin bir toplumun gelişmesinde ne kadar önemli olduğu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle açıkça görülmektedir. 21. yüzyıl Türkiye’sinde, son 19 yılda 8 Milli Eğitim Bakanı değişmiş ve her Bakan kendi eğitim sistemini uygulamaya koymuşken, eğitimin kalitesi de arzu edilen seviyede değildir ve unutulmamalıdır ki öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Avcı, ‘’ CHP İktidarında, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerimizin özlük hakları güvence altına alınacaktır‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında önemli tespitlerde ve çözüm önerilerinde bulundu.  Avcı, ‘’ Bugün, Öğretmenler Günü… Ancak ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmen yine atanmadı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da kadrolu atama yapmak yerine tüm il ve ilçelerde öğretmen ihtiyacını sözleşmeli ve ücretli öğretmenler ile karşıladı. Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi bir seçim vaadi olmaktan çıkmalı, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilene kadar bu konunun takipçisi olacağız.  Ayrıca, öğretmenlerin özlük hakları da çıkarılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile güvence altına alınmalıdır. Hiçbir öğretmen ve yönetici, üyesi bulunduğu sendikaya göre değerlendirmeye tabi tutulmamalıdır. Okul yöneticilerin atamaları ideolojik yaklaşımlarla yapılmamalıdır.  Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gerçekleştireceklerimizle geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimiz hak ettikleri değeri görecektir. Cumhuriyet’in temellerinin birlikte atıldığı öğretmenler, yeniden toplumsal gelişmenin öncüsü olacaktır. Demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin de temeli böylelikle atılacaktır. Öğretmenler Günü’nde bunları dile getirmek, çözüm üretmek lazım… Öğretmenlerin sorununu çözmeden iyi bir eğitim sistemi de sağlanamaz.’’ dedi.

Avcı, ‘’ Eğitim sistemindeki bunca soruna ve yaşadıkları zorluklara karşın evlatlarımızı yetiştirmek için Anadolu’nun dört bir yanında heyecanla görev yapan bütün öğretmenlerimize minnettarız. Başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, büyük bir gayret ve özveriyle, zorluklara göğüs gererek, yılmadan, usanmadan, kararlılıkla ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan değerli öğretmenlerimizin bu en güzel gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” sözleriyle tüm eğitimcilerin anlamlı günlerini kutladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.